Kancelářské PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lUbiC.xD
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Kancelářské PC

Příspěvekod lUbiC.xD » 02 dub 2011 15:27

Ahojte,
tak mě popadl nápad udělat si doma takové kancelářské PC.
Chci koupit http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008930827H12NV
Využívat to budu hlavně na hudbu, filmy (avi), office práci, internet, IM klienty, programování v Delphi (pascal) a tvorba webových stránek(HTML jen pro školní účely) a taky jsem přemýšlel to později použít na linuxový server, který pojede 24/7. Poběží mi na něm Apache, Samba, Mumble, možná nějaký CS server nebo něco podobného. Prostě nic moc náročného. Jako operační systém bych použil W7, nebo Ubuntu 10.10. Myslíte, že by tento PC splnil moje požadavky? Budu k němu připojovat starší 19'' monitor. Ještě k tomu barebone bych přikoupil 1 GB paměti navíc a HDD kolem 250 GB to by mělo stačit. Co vy na to teda? :)

//ještě mě napadlo, když jsem si všiml, že to má jen HDMI :) tak bych PC vlastně mohl připojovat i k LCD TV 82cm. Myslím, že by to zvládalo ne?
Naposledy upravil(a) lUbiC.xD dne 02 dub 2011 15:40, celkem upraveno 1 x.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Kancelářské PC

Příspěvekod memphisto » 02 dub 2011 15:39

Připočti si k tomu ještě cenu pevného disku. No, upřímně, mám netbook s podobnou konfigurací a je to tak pro hobby použití někde doma na stole jako multimediální přehrávač, rychlý pomocník na net, apod. Na nějakou práci to moc nevidím. I když je to dvoujádro, tak pět záložek v prohlížeči, jeden Word, antivir a ICQ a zpomalení je znatelné. Pokud se ti jedná o PC do kanclu, tak kup raději normální PC :smile: No a na ten server s touto konfigurací ani nemysli. K TV to připojíš HDMI kabelem. Žádný problém. Zvládne to
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

lUbiC.xD
nováček
Stav:

Příspěvekod lUbiC.xD » 02 dub 2011 15:47

no mě se právě nejedná moc o PC do kanclu :D na hry mám stolní PC a na cesty mám notebook, jde mi o to, že nechci využívat stolní PC na net, filmy, hudbu, word, IM, programování atd... a chci si tam nainstalovat Ubuntu a používat to na server, na 90% by tam běželo Ubuntu 10.10 a to by snad svižné mohlo být :) počkám si ještě na názor další, ale díky za tvůj názor i já jsem přemýšlel o netbooku, ale pro to bych neměl využití vůbec žádné ... a navíc jsem to chtěl na přehrávání filmů na TV, jedná se mně jen o AVI soubory :D žádné HD

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 02 dub 2011 15:53

Tohle je taky netbook, akorát si musíš monitor přikoupit :smile: Je to na tobě. Svůj uživatelský postřeh jsem ti sdělil :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

lUbiC.xD
nováček
Stav:

Příspěvekod lUbiC.xD » 02 dub 2011 16:05

teď jsem koukal na různé recenze, kde píší, že to přehraje dokonce i HD video :) je tam nějaký nový chip ION + integrovaná grafická karta 256 MB DDR3, která to zvládá, já to asi koupím :) prodat se to dá vždy a jsem zvědav jak se to bude chovat po připojení k 82cm LCD TV a jak k 127 LCD tv. Určitě tam hodím Ubuntu pro netbooky :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook pro kancelářské práce
    od Bulit.Sven » 11 srp 2024 13:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1575
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    11 srp 2024 18:18

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”