Jaký procesor použít k této základní desce?:

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
fanynek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Jaký procesor použít k této základní desce?:

Příspěvekod fanynek » 04 říj 2006 16:09

Dobrý den!
Mohl by mi někdo prosím poradit? Mám tuto základní desku:
Výrobce Legend.QDI,Inc
Produkt KINETIZ 7T/7B/7E
Verze V2.X
Sériové číslo K7T/K7B/K7E
Název základní desky QDI KinetiZ 7B/7B-C/7E/7E-A/7E-C/7T
Čipová sada základní desky VIA VT8363A Apollo KT133A
BIOS Typ Award Modular (01/22/02), verze 6.00 PG

a chtěl bych ji osadit o něco výkonnějším procesorem. Teď tam mám:
Výrobce AMD
Verze AMD Duron(tm)
Externí takt 100 MHz
Maximální takt 1400 MHz
Aktuelní takt 900 MHz
Typ Central Processor
Napětí 3.3 V
Status Aktivováno
Označení patice Socket A

Jaký procesor tam můžu použít? Slyšel jsem,že max. 1100 MHz. Nebo je možné ten stávající přetaktovat?
Díky za rady.

Reklama
Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mikel » 04 říj 2006 17:18

Na tuto desku můžeš osadit opravdu max 1,1 GHz Athlon nebo Duron. Radši zkus přetaktovat stávající procák, než kupovat jiný. Peníze radši hoď do prasátka a střádej na novou desku i procák.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Uživatelský avatar
fanynek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod fanynek » 04 říj 2006 17:47

No právě tohle mi teď porád vrtá hlavou. Proč ho nepřetaktovat?
ALE JAK ???????????? :idea: Já su dost odvážný a i spoustu věcí umím, ale tohle jsem ještě nikdy nedělal. Na kolik ho mám převrtět? Na 1,1GHz, nebo 1,3 GHz a jak? Poradí mi prosím někdo? To bude :lama:
(Maximální takt - 1400 MHz,Aktuální takt - 900 MHz) Když já bych tak rád a neumím to.........

Radix
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2165
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Radix » 04 říj 2006 18:19

Mám něco podobného, AMD Duron 900 MHz. Pokoušel jsem se ho přetaktovat, ale nad 1,1 se přehříval a padal systém. Podle mne to zvýšení výkonu je nepatrné a nemá cenu s tím hýbat. Není nad stabilní PC. Jinak se to dá nastavit v Biosu.

Uživatelský avatar
fanynek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod fanynek » 04 říj 2006 19:03

Já bych taky ani radši nad to 1,1 GHz nechodil, ale JAK TO MÁM UDĚLAT? Může mi tady někdo poradit krok za krokem, jak ho přetaktovat? Jasně-v BIOSu, ale jak tam a kde co změnit? Jsem zoufalý. Asi si něco udělám.....Asi restovaný játříčka s kroketama. :joke:
MB: ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING - Intel Z370 / CPU: Intel Core i7-9700K @ 5,2 GHz / RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB / VGA: ASUS ROG POSEIDON GeForce GTX 1080Ti Platinum edition OC 11GB / M2: Corsair Force MP500 (M.2) - 240GB / SSD: Crucial MX500 - 1TB / HDD: WD Blue (EZRZ), 3,5" - 2TB / PSU: Corsair HX750, 750W / CASE: Fractal Design Define R6, black

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 04 říj 2006 19:55

taktuje se pomocí buď zvýšení násobiče nebo (a to častěji)zvyšování frekvence sběrnice procesoru(FSB)....ale jak říkal kolega nede mnou nemá to cenu....našetři na nový...jinak co se týče taktování přešti si tohle
http://www.ddworld.cz/taktovani/taktova ... nejde.html
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
fanynek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod fanynek » 04 říj 2006 22:20

No, u novějšího kompu bych se podle toho článku a dalších rad do toho docela i pustil, ale Bůh ví, co udělá ta má stará herka, když jí šáhnu na pérka. :evil: Asi jsem v pr.... Když budu chtít vyšší výkon, tak musím koupit celou novou mašinu, protože tady je v něm všechno tak STARÝ !!!!!!!!!!!!!! :onfire: Díky za rady.
MB: ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING - Intel Z370 / CPU: Intel Core i7-9700K @ 5,2 GHz / RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB / VGA: ASUS ROG POSEIDON GeForce GTX 1080Ti Platinum edition OC 11GB / M2: Corsair Force MP500 (M.2) - 240GB / SSD: Crucial MX500 - 1TB / HDD: WD Blue (EZRZ), 3,5" - 2TB / PSU: Corsair HX750, 750W / CASE: Fractal Design Define R6, black

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 04 říj 2006 22:28

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
fanynek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod fanynek » 04 říj 2006 23:23

Myslíš, že stačí jenom zvednout FSB? To by znamenalo zvednout FSB z 200 MHz (při taktu 900 MHz) na 245 MHz (na takt 1,1 Ghz). -Alespoň podle mých počtů.- A neodpálím nic okolo? Zdá se mi to docela dost. :bomb:
P.S. A jak ji (FSB) prakticky zvednu? V BIOSu, nebo jak? Díky!
MB: ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING - Intel Z370 / CPU: Intel Core i7-9700K @ 5,2 GHz / RAM: G.SKILL 16GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB / VGA: ASUS ROG POSEIDON GeForce GTX 1080Ti Platinum edition OC 11GB / M2: Corsair Force MP500 (M.2) - 240GB / SSD: Crucial MX500 - 1TB / HDD: WD Blue (EZRZ), 3,5" - 2TB / PSU: Corsair HX750, 750W / CASE: Fractal Design Define R6, black


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ram s XMP 2.0 na základní desce s XMP 1.0
    od Plej » 12 úno 2021 17:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    274
    od Plej
    12 úno 2021 17:00
  • Samsung SSD 970 EVO, M.2 k mojí základní desce
    od HarryS21 » 28 úno 2021 12:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    309
    od zeus
    28 úno 2021 15:01
  • 8600k na základní desce gigabyte
    od sampooonek » 30 srp 2021 15:24 » v Taktování a další úpravy PC
    9
    690
    od sampooonek
    13 lis 2021 08:36
  • Červené světlo u VGA na základní desce
    od Lukkys4 » 06 říj 2021 15:49 » v Problémy s hardwarem
    3
    294
    od ITCrowd
    06 říj 2021 17:40
  • Vysoká teplota na základní desce
    od skillex44 » 07 lis 2021 11:13 » v Problémy s hardwarem
    9
    289
    od skillex44
    08 lis 2021 10:03

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host