Jakou RAM?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Jakou RAM?

Příspěvekod czecherry » 26 lis 2006 20:32

Co takhle na destičce SYNTAX SV400? Mám v plánu 400MHzovou 1GB DDR RAMku s tím že si nechám odzkoušet co bude fungovat, ale zas jako úplnej hlupák tam jít nechci tak se ptám a klidně se vyjádřete... no a kdyby to nešlapalo, budu se muset spokojit s pomalejší 333MHzovkou :?

/rozděleno
/mikel

Reklama
Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6441
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 27 lis 2006 07:14

Šlapat by to mělo. Vždycky je lepší mít rychlejší paměť. Ta rychlost není o tom, že takhle rychle maká. Paměť maká tak rychle, jak rychle maká procesor, respektive sběrnice. Když budeš mít paměť, která umí makat rychleji, tak se nic neděje, bude makat na "půl plynu". Horší by bylo, kdybys měl paměť na nižší takt, než má sběrnice. Pak by se takt sběrnice přizpůsobil taktu paměti a zbytečně by ses připravil o výkon.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2038
Registrován: květen 05
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Luboš » 27 lis 2006 07:37

Já se zase obávám, že to nepůjde, přesněji řečeno výkon paměti bude degradován. To proto, že tato deska s chipsetem VIA KT400 pracuje s frekvencí 100/133/166MHz a nikoli s 400 MHz. Zvládá max. 3GB velikou paměť.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6441
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 27 lis 2006 08:32

Degradace výkonu, znamená v mé terminologii "půl plynu". Jinými slovy, za ty prachy se bude zbytečně flákat :lol:

Doplňuji napsané. Pár dobráků s podobným problémem se nám zamíchalo do debaty a tím zavládl chaos v deskách a tím rychlostech sběrnic. Já reagoval na sběrnici 333MHz. Ty na 166 :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 27 lis 2006 13:07

Support independent address, data, and snoop interfaces 200/166/133/100 MHz DDR transfer on Athlon CPU address and data buses
DRAM interface synchronous with host CPU (166/133/100 MHz) for most flexible configuration
Druhým dechem dodatek:
DDR 266 : 3 DIMMs
DDR 333 : 3 DIMMs
DDR 400 : can only support up to 2 DIMMs:
1. One double-sided DIMM (or)
2. Two single-sided DIMMs
We do not guarantee that all DDR 400 memory modules will work properly with your mainboard.

Z toho plyne, že není vyloučena nefunkčnost, prostě to chce odzkoušet asi jaká značka bude fungovat a tohle přesně bych rád udělal, ale jedině v případě, že když to tu píšou, snad počítají že pojede naplno a néé že tam sice sedne ale bude fungovat na poloviční frekvenci třeba. Co myslíte?

Předpokládám, že s 333 nic neriskuju a za každou cenu by fungovat měla...

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2038
Registrován: květen 05
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Luboš » 27 lis 2006 15:44

Máš pravdu karlosi. Také se mi to nějak míchalo.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Uživatelský avatar
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4136
Registrován: září 05
Bydliště: Zlín
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mijaja » 27 lis 2006 17:29

Pánové, tohle je už opravdu guláš. Kdo, komu a na co odpovídá? Rád bych to rozdělil na tři samostatné témata, nebo odmáznul příspěvky czecherryho a olivera. Měl by si každý z nich založit svůj vlastní topic. Horší je, že už sám nevím, co k čemu patří.

To je typická ukázka toho, jak někdo nedodržuje pravidla fóra.

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11988
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Marfy » 27 lis 2006 18:15

No jo Ale pokud se přetaktuje Procesor pomalé Ramky by to nezvládly,resp. by jsi musel měnit nastavení pamětí v BIOSU .Takto máš rezervu na přetaktovánía nemusíš mít strah že ti odejdou kvůli přetaktování FSB.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 27 lis 2006 19:49

Já to smazat nemúžu, jestli je to špatně, smaž mi všechno a neoznamuj to :wink:
ale pak nechci poslouchat že už se to někde řešilo, protože otázka je stejná, jen má každý individuální odpověď na ni. A všímám že si jediný kdo se nevyzná :D

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 27 lis 2006 20:57

czecherry píše:Support independent address, data, and snoop interfaces 200/166/133/100 MHz DDR transfer on Athlon CPU address and data buses
DRAM interface synchronous with host CPU (166/133/100 MHz) for most flexible configuration
Druhým dechem dodatek:
DDR 266 : 3 DIMMs
DDR 333 : 3 DIMMs
DDR 400 : can only support up to 2 DIMMs:
1. One double-sided DIMM (or)
2. Two single-sided DIMMs
We do not guarantee that all DDR 400 memory modules will work properly with your mainboard.

Z toho plyne, že není vyloučena nefunkčnost, prostě to chce odzkoušet asi jaká značka bude fungovat a tohle přesně bych rád udělal, ale jedině v případě, že když to tu píšou, snad počítají že pojede naplno a néé že tam sice sedne ale bude fungovat na poloviční frekvenci třeba. Co myslíte?

Předpokládám, že s 333 nic neriskuju a za každou cenu by fungovat měla...


Já mám na desce to samý. Mám 3 sloty pro DDR, pokud je osadím všechny jedou na 333 i když jsou 400, když osadím pouze dva sloty můžou jet na 400 za předpokladu že jsou 400...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mikel » 27 lis 2006 21:32

czecherry: pokud sis nevšiml, mijaja nebyl jediný, kdo se v tom ztrácel! Takže jsem celé téma porozděloval, jak nejlépe to šlo.
Pamatuj si, že pravidla fóra jsou závazná pro každého, takže si je přečti. Odkaz mám v podpisu.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 28 lis 2006 09:49

oukej majku :wink:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jakou ram dokoupit do NTB?
    od pikaso.andreas » 13 lis 2021 16:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    162
    od pikaso.andreas
    14 lis 2021 07:17
  • Jakou TV 55“ az 65“ do idealně 15 tis. max 18k
    od schwarzenegger » 03 črc 2021 13:32 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    355
    od Smile
    06 črc 2021 21:42
  • Jakou verzi Raspberry pi 4
    od White Snake » 23 dub 2021 18:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    458
    od faraon
    24 dub 2021 06:54
  • Jakou koupit paměť?
    od Scientific » 05 čer 2021 15:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    559
    od peta501
    06 čer 2021 11:45
  • Jakou Saphire 6600XT?
    od amirinda » 13 srp 2021 20:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    305
    od amirinda
    14 srp 2021 07:07

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti