Problem s routerem
Problem s routerem
Zdravím, přešli jsme ke Starnetu a router nám nechali. Bohužel každý den se párkrát stane, že na mobilních zařízení WiFi signál vypadne (Připojování > uloženo > odpojeno > problém s ověřením) třeba na 15minut, je to různé. Nemáte někdo nějakou radu co s tím? :) děkuji
Re: Problem s routerem
Jaký máš nastavené zabezpečení wifi sítě???
WPA2-osobní , šifrování AES
A stolní pc jede po kabelu v pořádku??Problém trva jen po wifi jo?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 28 vteřinách:
Mohl by teoreticky problém na straně Starnetu kvůli MAC adrese toho zařízení co vám nechali po původním poskytovateli.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 28 vteřinách:
Mohl by teoreticky problém na straně Starnetu kvůli MAC adrese toho zařízení co vám nechali po původním poskytovateli.
No, to nevím jistě, protože ten PC je tak starej, že ho ani nezapínáme :), ale WiFi přes notebooky jede vždy v pořádku, jen na těch telefonech to vypadává, ale dnes se mi to zatím ještě nestalo
Aha,zkuste na čas hodit nějaký notebook na kabel.Ono je spousta možností co by to mohlo takhle vyhazovat.A opravdu je těžké říct z toho popisu co je důvod toho vypadáváni....bylo by možné to popsat nějak konkrétněji.Ste v paneláku nebo v dome?kde je třeba umístěný router,kolik wifi siti je v dosahu atd
Dodatečně přidáno po 2 minutách 17 vteřinách:
Z toho vašeho popisu není možné přesně urcit co to může způsobovat
Dodatečně přidáno po 2 minutách 17 vteřinách:
Z toho vašeho popisu není možné přesně urcit co to může způsobovat
V domě ve městě, dalších sítí v dosahu je jedna, router máme umístěný v pokoji na stole, metr vedle stolního PC, starý poskytovatel to měl ještě zapojený přes tu krabičku (modem), teď už mají modem myslím přímo v přijímači, takže to jde přímo do routeru
Dodatečně přidáno po 1 hodině 42 minutách 42 vteřinách:
Teď už to opět asi hodinu vypadlo a dokonce mi to vypadlo i na ntb, musel jsem se napojit přes kabel. Nebude nejlepší jim zavolat?
Dodatečně přidáno po 1 hodině 42 minutách 42 vteřinách:
Teď už to opět asi hodinu vypadlo a dokonce mi to vypadlo i na ntb, musel jsem se napojit přes kabel. Nebude nejlepší jim zavolat?
A co jim reknes, ze vam nefunguje stary router od jineho poskytovatele a at to vyresi? Na to dostanes odpoved, ze je spatny a mas si koupit jiny.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Tak by ho ale měli sami nastavit ne? U nas doma když nám už 2x odesel, tak nam ho zdarma vyměnili a nastavili, ovšem jiny poskytovatel
No ale ten router vam tam ten poskytovatel dal, ne? Takze byl jejich a proto resili i problemy s nim. Nebo sis koupil vlastni a poskytovatel ti ho pri problemech menil?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Ano ano, a kdybych koupil nový router, dokázal bych ho nastavit sám? Přihlášení na něj mám, tak bych pouze opsal do nového ze starého (IP adresy atd..) a mělo by to fungovat ne?
Obecně těžko říct, preventivně se výhni kanálu 12-13, případně výběr ručně nejmene zaruseny kanál, podle inssider nebo podobného softu na info o WiFi na telefonu. Pripadne skus co to dělá na menší vzdálenost.
Nic z toho neřeší primo tvůj problém, ale na druhou je routru změna ISP celkem sumak. Druha věc je ze může bit vadné.
Opsat údaje z WAN a mac na WAN do nového stačit bude.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 14 vteřinách:
12-13 je povolené u nás, ale klient to nemusí umět a pak tu WiFi nevidí.
Nic z toho neřeší primo tvůj problém, ale na druhou je routru změna ISP celkem sumak. Druha věc je ze může bit vadné.
Opsat údaje z WAN a mac na WAN do nového stačit bude.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 14 vteřinách:
12-13 je povolené u nás, ale klient to nemusí umět a pak tu WiFi nevidí.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3387
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36