Problém s internetem

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:24

Dobrý den , předem se omlouvám za nespisovnost či nevzdělanost co se týče mého problém. Už pár hodin mi nejde internet s tím , že mi počítač hlásí ,že kabel není připojen (viz. fotka). Ujistil jsem se ,že je připojen a klikl jsem na další krok v okně "diagnostika sítě". Tak mi to napsalo ,že je adaptér připojení k místní síti zakázaný( viz. fotka). O tom jsem se už taky ujistil v ovládacích panelech ,že zakázaný není. Ale furt mi to píše a já si s tím nevím rady. Myslíte ,že by to mohlo být poškozeným kabelem ? Bude ho potřeba vyměnit ? Díky předem za pomoc.
M. Žirovnický
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod Microsheep » 04 pro 2017 22:25

Dej screenshot ze správců zařízení se síťovými adaptéry.
Oboje síťovky co máš na screenshotu jsou virtuální.. žádná fyzická..
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34242
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2017 22:30

Tvuj hlavni problem spociva v tom, ze ani jeden ze zobrazenych adapteru neni tva sitova karta, do ktere je ten kabel pripojen.

Nekde tam musi byt adapter "pripojeni k mistni siti" bez dvojky, ktery je bud zakazany, nebo nefunkcni.

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:37

petr22 píše:Tvuj hlavni problem spociva v tom, ze ani jeden ze zobrazenych adapteru neni tva sitova karta, do ktere je ten kabel pripojen.

Nekde tam musi byt adapter "pripojeni k mistni siti" bez dvojky, ktery je bud zakazany, nebo nefunkcni.

A existuje metoda jak to připojení povolit , když se mi neukazuje ? Před pár hodinama jsem to tam ještě viděl. Zkoušel jsem resetovat modem a vypojit , zapojit netovy kabel a už jsem to tam neuviděl.

Dodatečně přidáno po 40 vteřinách:
Výstřižek.JPG
Microsheep píše:Dej screenshot ze správců zařízení se síťovými adaptéry.
Oboje síťovky co máš na screenshotu jsou virtuální.. žádná fyzická..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34242
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2017 22:39

Proto chceme ten screenshot ze spravce zarizeni, jestli je tam sitova karta videt.

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 22:43

petr22 píše:Proto chceme ten screenshot ze spravce zarizeni, jestli je tam sitova karta videt.

Tohle by mělo být ono . Pokud ne , tak mě prosím opravte a popř. poradte kde se ty karty najdou
Výstřižek.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 34242
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod petr22 » 04 pro 2017 22:51

Obykle se najde presne tam co ted - neni.

1. vyzkouset live distribuci Linuxu, jestli tam karta bude fungoat
2. podivat se do BIOSu, jestli neni zakazana

Pokud nepujde ani v linuxu ani neni zakazana - tak bohuzel, umrela sitova karta. A nemusi byt sama,
muze to byt znamka ze odejde cela zakladni deska.

zirovnicky.marek
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod zirovnicky.marek » 04 pro 2017 23:09

petr22 píše:Obykle se najde presne tam co ted - neni.

1. vyzkouset live distribuci Linuxu, jestli tam karta bude fungoat
2. podivat se do BIOSu, jestli neni zakazana

Pokud nepujde ani v linuxu ani neni zakazana - tak bohuzel, umrela sitova karta. A nemusi byt sama,
muze to byt znamka ze odejde cela zakladni deska.

Potřebuju se zeptat , jestli v tom BOISu bude zakázaná ta karta , tak kde jí přesně hledat.
A co se týče te live distribuce linuxu , tak s tim nemam žádne zkušenosti , mohl byste mi poradit , prosím

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15219
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s internetem

Příspěvekod ITCrowd » 04 pro 2017 23:13

V BIOSu hledej něco jako onboard LAN. Aby fungovala, musí mít nasatveno Enable.
bios_advanced_chipset.jpg

Použij libovolnou live verzi linuxu - live = neinstaluje se, spouští se z CD/DVD/flashdisku.
https://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s internetem
    od kaspartomas20 » 25 led 2018 21:56 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    363
    od petr22
    25 led 2018 21:59
  • Problém s internetem
    od sarulaa » 05 led 2018 18:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    456
    od ITCrowd
    05 led 2018 21:42
  • Problém s internetem
    od jarryner » 29 říj 2018 12:23 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    439
    od jarryner
    29 říj 2018 13:16
  • Problém s internetem (router)
    od Škvarkézy » 24 pro 2017 16:19 » v Vše ostatní (inet)
    3
    433
    od ITCrowd
    24 pro 2017 17:35
  • Problém s internetem v pokoji
    od Kayla19 » 21 říj 2018 18:11 » v Administrace sítě
    2
    457
    od ITCrowd
    21 říj 2018 19:49

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti