Nastavení routeru

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
pokit
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 111
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Nastavení routeru

Příspěvekod pokit » 08 úno 2018 11:44

Zdravím,
Pořídil jsem router Asus RT-AC53, při jeho nastavování ovšem vznikl problem, přes Asus quick setup se router nedokáže připojit k internetu. Mám připojení přes kabel vedené přes modem, tuto možnost v nastavení zvolim a dam možnost aby router našel ip automaticky podle DHCP, ale v tu chvíli router nedokáže zjistit typ připojení, když jsem zkusil ip, masku a bránu napsat ručně jakožto statickou ip, router ukazuje ze je připojeny k internetu, ale přitom připojení nefunguje. Dokázal by mi někdo říct kde je problem?



Reklama
Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 437
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod TRNX » 08 úno 2018 12:03

A když připojíš kabel, který připojuješ z modemu do routeru do PC tak internet běží? Popř. pokud máš přidělenou statickou IP tak jí nastavit i v PC.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
pokit
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 111
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod pokit » 08 úno 2018 12:18

Můj starý router normálně funguje, ten zapojim a internet funguje jak má

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 437
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod TRNX » 08 úno 2018 12:30

Jo, ale psal si, že do routeru máš připojený přes modem. Tzn. že z modemu ti vede drát do routeru. Co když místo toho, že zapojíš drát do routeru ho zapojíš do PC?
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
pokit
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 111
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod pokit » 08 úno 2018 12:41

To samé, jsem připojeny, ale bez přístupu k internetu

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 437
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod TRNX » 08 úno 2018 12:47

A ve starém routeru v nastavení máš WAN nastavené jak? Automaticky se ti přiděluje (DHCP), nebo tam máš statickou adresu?
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15020
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2018 13:14

Co máš za ten starý router? Přesný typ a výrobce.
A neuškodilo by napsat co to je za modem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení 02 routeru
    od dufra » 03 pro 2017 19:14 » v Problémy s hardwarem
    6
    379
    od ZiklCZ
    04 pro 2017 02:09
  • Nastavení routerů a AP
    od Dutch » 24 srp 2018 16:59 » v Administrace sítě
    6
    466
    od ITCrowd
    24 srp 2018 22:55
  • nastavení routeru zyxel vmg1312-b30b
    od standacich » 21 pro 2017 16:40 » v Sítě - hardware
    1
    567
    od ITCrowd
    21 pro 2017 18:13
  • Nastavení routeru Asus dsl-ac52u
    od syneda » 16 úno 2018 10:02 » v Sítě - hardware
    6
    1184
    od ITCrowd
    01 bře 2018 17:35
  • nastavení routeru airlive WL-5470ap
    od bugicek7lpCZ » 14 led 2018 21:46 » v Sítě - hardware
    2
    347
    od ITCrowd
    14 led 2018 22:26

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti