Ahojte,
mám problém s připojením internetu od UPC. Přišel maník a nainstaloval mi router, ale problém je,že mám výstup jen na jeden PC, ale já potřebuju, aby jsem si mohl připojit více PC. Nyní tedy nastává otázka jak připojit Wfif router, když je kabel koaxiální? Lze koupit router se dvěma anténkama a místo jedné připojit ten koax kabel a druhá by sloužila jako vysílač signálu? Jinak jsem taky přišel na řešení druhého routeru, ale to se mi nezamlouvá.
Předem díky za rady.
Internet od UPC
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Internet od UPC
Zásadní věc je v tom, že ti maník od UPC nenainstaloval router, ale modem. Ten má standartně jen jedine výstup na RJ45. Takže tento modem nemůžeš vyměnit - nefungoval by ti bez něj net. Musíš dokoupit routr a zapojit ho klasickým LAN kabelem. Je jedno, zda to bude router na na lan,wifi či kombinovaný. Až ho připojíš, tak musíš modem restartovat jeho vytažením tak na 15sekund z napájení, aby se router "chytil". Nebo sis měl spíš pořídit od UPC ne modem, ale modem kombinovaný s routrem. Za něj se ale platí pronájem 61Kč/měsíc. Takže ať se rozhodneš pro jakékoliv řešení, nikdy to nebude zadarmo.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
díky za radu :) mě nejde o jednorázovou položku, ale 61 Kč za měsíc se mi platit nechce, s tím připojením dalšího routeru moc nesouhlasím, nelíbí se mi představa dvou síťových zařízení, ale asi to jinak nepůjde :(
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak dalšího routru? Jeden router ti stačí. Podle mě tam máš jen kabelový modem a ne router. Buď si necháš dát kabelový modem s wifi routrem a budeš za to každý měsíc platit 61Kč a nebo za kabelový modem si připojíš vlastní routr. Jiný řešení neexistuje.
P.S. Můžeš být rád, že UPC upustila od striktního připojení pouze 1 PC na jednu platbu a FUP 200Mb/měsíc u standartního připojení.
P.S. Můžeš být rád, že UPC upustila od striktního připojení pouze 1 PC na jednu platbu a FUP 200Mb/měsíc u standartního připojení.

Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 05 bře 2011 15:14, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Já mám taky internet od UPC a k tomu mi dali modem a já si dokoupil kombinovaný wifi router.Něják mi to nevadí mít 2 zařízení.Hlavně že nemusím platit každý měsíc jak blbec
)

Mc-Buddy
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4654
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 2961
-
od Alferi