Zdravím,
potřeboval bych poradit. Máme doma internet od UPC který nabízí přenosovou rychlost 100mb/s a wifi, která by také neměla být špatná.
konrétně tato: http://access-pointy.heureka.cz/belkin-f7d2301nv/.
Router a modem máme umístěný v obývacím pokoji, ale já mám notebook ve vedlejším pokoji odděleném panelovou zdí a tak jistě síla signálu slábne.
Internet funguje skvěle, přehrávání videí na youtube ve full hd kvalitě zvládám v klidu a podle testu rychlosti internetu na mobilu hned vedle wifi je internet velmi dobrý. No ale jak už jsem zmiňoval, síla signálu slábne, protože nesedím vedle routeru ale cca 5-6 metrů oddělených zhruba půl metrovou zdí.
Občas se stává, že když má zaplý notebook někdo jiný z rodiny, mám najednou obrovské potíže s internetovým připojením. Zejména tedy při hraní multiplayerových her.
Přemýšlel jsem, zda by se to nedalo vyřešit koupí druhého routeru, který bych umístil do pokoje vedle mého notebooku, co myslíte?
Díky moc.
Zrychlení přenosu dat
-
- Pohlaví:
Re: Zrychlení přenosu dat
Nejjednodušší a nejlevnější řešení je přivést kabel z routeru do NTB.
Vrtacka, provrtat diru do zdi, natahnout sitovy kabel.
Uvidis jake to bude megazrychleni a problemy s rusenim take zadne
Naklady cca 50 Kc na kabel.
Uvidis jake to bude megazrychleni a problemy s rusenim take zadne
Naklady cca 50 Kc na kabel.
Silnější anténa je taky možná ale dražší.
Odesláno z mého GT-I9000 pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého GT-I9000 pomocí Tapatalk 2
Díky moc :). Ještě se chci zeptat, pokud je kabel delší, může to ovlivňovat rychlost? Nebo je jedno jestli mám 10 m nebo 20 m?
A taky jsem našel nějaký pozlacený síťový kabel, myslíte, že se vyplatí?
Ještě jednou děkuji za vaše názory.
A taky jsem našel nějaký pozlacený síťový kabel, myslíte, že se vyplatí?
Ještě jednou děkuji za vaše názory.
Do 50m delky to neres, rychlost bude stejna. Dulezite je aby ten kabel byl stineny.
Pokud je to aspon 15 kusu tak ano
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
10 metrů koupíš v PC obchodě za 80 Kč
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Takže obyčejný bude stejně dobrý jako pozlacený? 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Však ten kábl není pozlacený
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra