Wifi zabezpečení
Wifi zabezpečení
Ahoj koupil jsem si router Well DA 300N vše funguje,ale nemohu přijít na to jak tam dám heslo,aby se nemohli připojovat cizí lidé.Jsem totální amater tak když tak rady polopaticky.Dík všem
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Wifi zabezpečení
Kukni sem:
V prvom rade sa musiš na router pripojit káblom, cez wi-fi, to wi-fi nenastavis.. ale k veci... napiš, čo konkrétne nevieš, resp. kam si sa dostal... routre maju zvyčajne privátnu IP: 192.168.1.1 (prip. 192.168.1.10, zaleží od vyrobcu). Toto zadaš do prehliadaca a mal by si sa dostat do menu routra - može to vyžadovať heslo, ale to je väčšinou v manuali. Potom musíš nájst založku wi-fi (WLAN) a tam je to všetko (malo by byt). Tu si v prvom rade musíš WLAN aktivovat, routre to nezvyknu mat "spustene" automaticky. Prideliš meno tvojej sieti (SSID) a zvolis si kanal, na ktorom budes fičat. Dalej si musis zabezpečit siet (ja konkretne pouzivam WEP2) a zvoliť heslo (minimalne 5 číslic. Keď to všetko máš, dalšie veci sú zavislé skôr od typu routru... napíš sem :)
V prvom rade sa musiš na router pripojit káblom, cez wi-fi, to wi-fi nenastavis.. ale k veci... napiš, čo konkrétne nevieš, resp. kam si sa dostal... routre maju zvyčajne privátnu IP: 192.168.1.1 (prip. 192.168.1.10, zaleží od vyrobcu). Toto zadaš do prehliadaca a mal by si sa dostat do menu routra - može to vyžadovať heslo, ale to je väčšinou v manuali. Potom musíš nájst založku wi-fi (WLAN) a tam je to všetko (malo by byt). Tu si v prvom rade musíš WLAN aktivovat, routre to nezvyknu mat "spustene" automaticky. Prideliš meno tvojej sieti (SSID) a zvolis si kanal, na ktorom budes fičat. Dalej si musis zabezpečit siet (ja konkretne pouzivam WEP2) a zvoliť heslo (minimalne 5 číslic. Keď to všetko máš, dalšie veci sú zavislé skôr od typu routru... napíš sem :)
samael.35
přez kabel jsem připojený do routru jsem se dostal a jde mi normálně net na PC a NTB přes Wifi také a nevim kde to zabezpečit ten signál aby se mi nemohl připojit někdo z venku
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na nastavení wifi samozřejmě. Budou tam možnosti šifrování
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No to mě taky napadlo,ale nevim co tam mám nastavit.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
WPA2 a heslo
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5260
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58