4 x router v domě Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

hanshans
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

4 x router v domě

Příspěvekod hanshans » 03 lis 2018 20:06

Zdravím, prosím o pomoc. Máme v domě 4 routery kvůli WIFI, 2xZyxel, 1x TPlink a 1x dlink. TPlink a Dlink bych řekl, že spolupracují, ale 2. Zyxel nikoliv. Vše je zapojeno přes LAN porty, 1. Zyxel má DHCP zapnuto, ostatní vypnuto. WIFI má nastaveno u všech stejně. Zapojení je, že 1. Zyxel má do sebe zapojené na jedné větvi 2.Zyxel, druhá větev je tplink+dlink. TPlink a Dlink má řadu 192.168.0.1 +2. Zyxel má 10.0.0.138. 2. Zyxel jsem nastavil 10.0.0.143 a DHCP 1. Zyxelu 10.0.0.145- nevím kam. Z 1. Zyxelu mám kabel DO PC, problém je, že buď mi jde internet v PC, anebo funguje WIFI. Současně to jde třeba chviličku a pak, jedno nebo druhé přestane běhat, většinou PC klekne, tváří se jako přojeno, ale bez internetu. Všem děkuji za případnou pomoc a nápady. Děkuji.

Dodatečně přidáno po 16 minutách 54 vteřinách:
Měl jsem to několit let stejně, ale u všech bylo DHCP zapnuto, a sítě WIFI se jmenovali jinak. Tak nějak to fungovalo celkem spolehlivě s tím, že jsem třeba 1 x za půl roku musel restartovat 1. router. To mi sralo, tak jsem našel návod odsud, jak to zlepšit, ale ouha. Další problémy. děkuji.

Dodatečně přidáno po 24 minutách 59 vteřinách:
A ještě jedna věc. Podle návodu zde, jsem nastavil 2. Zyxel ip na 10.0.0.137. Ale pak už jem se do něj z PC nedostal. Proč? Děkuji.



Reklama
amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 175
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod amirinda » 03 lis 2018 23:13

Nech "první" router dělat DHCP a na ostatních nastav automatiku (vyplé DHCP), tím bych začal.

hanshans
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod hanshans » 04 lis 2018 08:20

Vždyť to píšu, přesto se ty Zyxely nějak hádají.

amirinda
Level 2
Level 2
Příspěvky: 175
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod amirinda » 04 lis 2018 08:57

no musíš jim dát stejnou adresu, v nastavení LAN začínající buď 10.*** nebo lépe na 192.***

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod Microsheep » 04 lis 2018 09:26

Je hezké, jak píšeš že spolu spoluprací. Ty spolu opravdu nespolupracují :D
Řekni ježíškovi o Ubiquiti Unifi talíře a uvidíš, jakým způsobem mají spolu APčka spolupracovat :-)
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod ITCrowd » 04 lis 2018 19:30

Máš to špatně.
Pečlivě si prostuduj návod v mém podpisu - router jako switch. Pokud si ho pečlivě prostuduješ, přijdeš na to co máš špatně sám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

hanshans
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod hanshans » 05 lis 2018 19:03

Zdravím, návod v podpisu jsem si prostudoval dostatečně, bych řekl, a moc za něj děkuji. Opravdu. Přesto mám pár nejasností. Nikdo mi nebyl schopen odpovědět na otázku "Podle návodu zde, jsem nastavil 2. Zyxel ip na 10.0.0.137. Ale pak už jsem se do něj z PC nedostal. Proč? Děkuji." A ještě jestli je možné routovat řady 10.0.0.138 a 192.168.0.1 společně. Když mám dva routery 192.168.0.1, jak je můžu snížit mimo routovací oblast? 192.168.0.0 nebo 192.168.0.-1? Asi ne, že? Na rady typu "kup si talíř za 2,5K" sprominutím kakám. Měl jsem dojem, že se tyto stránky jmenují "PC-Help", a ne "Zeptej se, a my z tebe uděláme debila". Děkuji, minimálně za ten návod z podpisu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 19:40

Nejprve k tvým kecům na konci - debila z tebe nikdo nedělá. Někdy je prostě HW řešení lepší, než pátrat na tom, jak z toho ven.
Neměl jsi nic nastavovat. Měl jsi přijít na to, kde máš chybu.
"Podle návodu zde, jsem nastavil 2. Zyxel ip na 10.0.0.137. Ale pak už jsem se do něj z PC nedostal. Proč? Děkuji."
Protože jsi neprostudoval článek.
V síti si nelze vymýšlet adresy tak jak tě napadne. Síť musí mít jasnou adresaci.
Tedy ve tvém případě:
- Hlavní router 1. Zyxel 10.0.0.138 (DHCP 10.0.0.139-239)
- 1. AP 2. zyxel 10.0.0.137 (bez DHCP)
- 2. AP tp-link 10.0.0.136 (bez DHCP)
- 3. AP d-link 10.0.0.135 (bez DHCP)
A bude to fungovat.
Stejně tak můžeš použít adresaci:
192.168.0.1 (router, DHCP 192.168.0.100-200)
192.168.0.99 (1.AP)
192.168.0.98 (2.AP)
192.168.0.97 (3.AP)
A to je zároveň odpověď na tvou otázku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

hanshans
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod hanshans » 05 lis 2018 19:56

Takže můžu nastavovat ip jak se mi zachce? 10.0.0.138 zaměnit na 192.168.0.1? To jsem nevěděl. Děkuji moc, vyzkouším. K těm nákupům, prostě nepotřebuju kupovat asi cokoliv, potřebuju rozchodit to, co mám. Díky za první konstruktivní odpoveď. Moc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 19:59

Jak se ti zachce ne. Musíš dodržet pravidla sítí. :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

hanshans
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: 4 x router v domě  Vyřešeno

Příspěvekod hanshans » 05 lis 2018 20:53

Jj, díky, chápu. a chci se i omluvit, pokud jsem se někoho dotknul, jsem poněkud starší než vy, borci v oboru, a proto jsem nechápal některé odpovědi. Ještě jednou díky.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ideální zapojení internetu v domě
    od Karrex » 02 srp 2018 10:26 » v Sítě - hardware
    25
    2233
    od Karrex
    17 srp 2018 12:55
  • Jak rozšířit WiFi po celém domě?
    od Kampra » 09 pro 2018 10:46 » v Administrace sítě
    3
    365
    od ITCrowd
    09 pro 2018 11:00
  • Nový router - bezpečný směrovač (nikoli wifi"router")
    od Nezmart » 11 úno 2018 22:33 » v Sítě - hardware
    2
    669
    od TRNX
    12 úno 2018 12:37
  • Jaký Router?
    od ensidia » 24 dub 2018 14:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    551
    od ITCrowd
    25 dub 2018 17:20
  • Router k modemu
    od Simonceli » 07 bře 2018 21:08 » v Sítě - hardware
    3
    577
    od ITCrowd
    07 bře 2018 21:28

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host