Nestabilní ping

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

sqaro
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod sqaro » 24 lis 2018 21:12

Trápí mě odezva, způsobuje to při hraní lagy, kvůly kterym to je nehratelné
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2018 21:22

Změň si nastavení DNS v routeru tak, aby síťová karta dostala DNS poskytovatele a ne IP adresu routeru.
Router je nejplečkovatější plečka. A ve vyšších rychlostech nestíhá a kdybys početl pár témat zde, věděl bys (pravidla).
Pokud máš připojení kabelem, vypoj router a přiveď internet kabelem přímo do počítače. Udělej pingplotter a uvidíme.

to trnx: už jsem ti psal, abys nelezl do témat, kterým nerozumíš.
15 (16) ms na wifi spojené plečkama bůhvíkde není nic směrodatného.
Pokud bych uznal za vhodné, vyžádám si screen při připojení kabelem s vypnutou WiFi, nicméně tazatel nebyl schopen dodat informace o připojení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

sqaro
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod sqaro » 24 lis 2018 21:47

No to bych měl ten kabel napojen z routeru, takže tak by se to asi nepoznalo..
Poradíte prosím kde a jak změním nastavení toho DNS

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2018 21:51

Dělá-li ti problém cokoli zkusit, proč jsi tu? Jestliže očemkoli dopředu pochybuješ, proč jsi tu? Jestli si chceš pokecat, jdi jinam. Tohle udělej:
Pokud máš připojení kabelem, vypoj router a přiveď internet kabelem přímo do počítače. Udělej pingplotter a uvidíme.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod TRNX » 24 lis 2018 21:54

Nastaveni DNS zmenis v routeru.
ITCrowd: Omlouvam se a beru na vedomi, ale pokud chapu spravne, 15 ms je prumer a v grafu jde videt ze to skace i do vysokych (cervenych) hodnot. Nemela by byt ta "usecka" jen v zelenem, popr. v zlutem poli? Nebo rozumim tomu spatne?
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2018 22:11

trnx: snažíš se tomu rozumnět :-) , ale...
Například u LAN jsou hodnoty jasné - vše v zeleném a do 1ms. U wifi to zdaleka neplatí. Průměr je tak 8ms, ale 16 není žádná výjimka, zvláště u pleček a zarušených prostor. Můžeš mít samozřejmě pravdu, ale nemusíš. A já hraju na jistotu, pokud rozumíš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

sqaro
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod sqaro » 24 lis 2018 22:25

toto je připojením kabelem
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 484
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod TRNX » 24 lis 2018 22:27

Rozumim. Jasny, nemyslim si, ze 16ms je pro bezdrat hodne nebo ze by to bylo neobvykle, ale chapu to tak, ze po dobu mereni vyletely nektere hodnoty vysoko a odezva byla mnohem vice nez 16ms, to ukazuje prave ta "usecka", ne? Tak jako by v cmd pingoval na server a dejme tomu z 10 odpovedi by 2 mely odezvu vesti nez napr. 100ms.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2018 22:51

sqaro - pořád tam vidím router. Měl jsi udělat pingplotter BEZ ROUTERU!!!
trnx - nepleť se do tématu, o kterých nic nevíš. Abys mohl něco správně vyhodnotit, musíš mít zkušenosti. Nebudu ti vysvětlovat co kde jak a proč.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

sqaro
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod sqaro » 24 lis 2018 22:54

Do času 22:47 jsem byl připojen přes kabel a poté jsem byl připojen přes wifi
Nedokáži natahnout kabel bez routeru až k pc
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2018 23:30

Můžeš přetáhnout PC.
Musíš si uvědomit, že křišťálové koule tu nemáme. A bez tvé spolupráce to nepůjde.
Jestliže nechceš spolupracovat, pozvi si (a zaplať) technika.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

sqaro
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Nestabilní ping

Příspěvekod sqaro » 25 lis 2018 00:35

připojeno rovnou přes kabel
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nestabilní ping
    od ZdeneeG » 11 čer 2018 21:43 » v Sítě - hardware
    12
    1009
    od JegenaJk
    15 čer 2018 15:51
  • nestabilni win 8.1
    od tojtoj99 » 29 zář 2018 20:05 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    300
    od kecalek
    29 zář 2018 21:41
  • Nestabilní internet
    od vojak3 » 18 srp 2018 17:00 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    428
    od vojak3
    18 srp 2018 17:00
  • Nestabilní procesor
    od lukaszn » 10 led 2018 18:43 » v Problémy s hardwarem
    10
    359
    od lukaszn
    10 led 2018 21:29
  • Nestabilni pripojeni
    od 8700 » 16 dub 2018 13:39 » v Vše ostatní (inet)
    13
    1740
    od ITCrowd
    25 dub 2018 13:44

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host