Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde. Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Michal.S
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: srpen 09
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Michal.S » 22 led 2019 17:36

Vyplnil jsem teda a opět výpadek :)
Nevím no, nejspíše si zavolám nějakého technika na to až bude čas, at si s tím pohraje, nebo to se nedá vyřešit :D



Reklama
Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 22 led 2019 19:32

ITCrowd píše:Řekl bych, že další diskuze je naprosto zbytečná. Časem lidi pochopí, že plečka je plečka, stejně jako už pochopili, že nejlevnější potraviny nejsou nejlepší. Budoucnost odvane plečky na smetiště, kam patří.

Že to dodnes pochopilo jen pár jedinců, a bodejď by ne, když to ostatním lidem normálně funguje. :lol: A to už tady ty 1 Gbit routery máme řadu let. :-)

Dodatečně přidáno po 51 vteřinách:
Michal.S píše:Vyplnil jsem teda a opět výpadek :)
Nevím no, nejspíše si zavolám nějakého technika na to až bude čas, at si s tím pohraje, nebo to se nedá vyřešit :D

Tvůj problém na 90% spočívá v zastaralém ovladači pro Wi-Fi kartu ve tvém notebooku. Případně je možné, že tvá Wi-Fi karta N-ko s MIMO 2x2 vůbec neumí (což si myslím, že je pravděpodobnější, když aktualizace ovladače nepomohla).
Pak je vhod za pár stovek k notebooku zakoupit novou Wi-Fi kartu, protože jinak ti notebook nebude správně fungovat s žádným novějším Wi-Fi routerem. Svůj účel by bohatě splnilo tohle: https://www.alza.cz/tp-link-tl-wn722n-d155291.htm?o=1

Ať už se rozhodneš pro pořízení této kartičky, kterou můžeš do 14 dnů vrátit bez udání důvodu, nebo pro zavolání technika, tak sem pak napiš konečné řešení. Jsem zvědavý čím to bylo. :-)
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Michal.S
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: srpen 09
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Michal.S » 23 led 2019 05:27

Asi máš pravdu, taky si myslím, že problém je na WiFi kartě, jelikož pokud by byl nastaven špatně router, kolidovalo by to i na jiných zařízeních.
Asi mi nic rozumnějšího nezůstává, tak že zkusím napsat na podporu, zatím to používám připojením kabelem z routru.
Ještě zkusím nainstalovat ovladače přímo pro tento nootebok.

jinak děkuji Vám za rady :)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15754
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 23 led 2019 07:00

To lze ověřit velmi jednoduše - nabootovat nějakou verzi live linuxu, jak už to zde bylo několikrát zmíněno. A jak jsem psal, vsadil bych boty na to, že pod linuchem to chodit bude...
Nicméně je tu i ta možnost, že karta se s routerem prostě nedomluví. I takové případy jsou.
Martin63 píše:Pak je vhod za pár stovek k notebooku zakoupit novou Wi-Fi kartu, protože jinak ti notebook nebude správně fungovat s žádným novějším Wi-Fi routerem.
Pochybuji. Už v názvu tématu je "ale jinde jde". Netuším, kde všude tazatel notebook zkoušel, ale určitě se už potkal s novějšími routery, možná i s profesionálními zařízeními.
Už to chápu - instaluješ plečky, ty musíš spravovat, měníš karty, aby to vůbec fungovalo a všechno si necháš hezky zaplatit. Takový malý šmejdík...
Na starém routeru ntb fungoval. Na jiných routerech (dle nadpisu) taky funguje. A přesto, nad veškerý zdravý rozum, se shodnete, že chyba je v ntb?
Mimochodem, tato plečka stojí cca 700,- další karta cca 300. To je cca 1000. Za 1200 už může mít https://www.czc.cz/asus-rt-ac53/197380/ ... gJ67vD_BwE což je mnou doporučované naprosté minimum. Tplink nic srovnatelného nenabízí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 24 led 2019 16:49

ITCrowd píše:Už to chápu - instaluješ plečky, ty musíš spravovat, měníš karty, aby to vůbec fungovalo a všechno si necháš hezky zaplatit. Takový malý šmejdík...

To, že vyměním pár Wi-Fi karet ročně ze mně dělá šmejda? V tom počtu uživatelů a v těch několika stovkách zařízení? Co několika stovkách... několika tisíců zařízení! Většina domácností už má doma i 8 zařízení připojených k Wi-Fi. Hmmm... tvá úvaha je opravdu zajímavá a podložená mnoha "fakty". :lol:
Naopak, to ty jsi tady pěknej šmejdík a bohužel jediný síťař na tomto fóru, kterého oslovil ASUS, aby jsi jim dělal reklamu na ty jejich přehřívající se krámy s pomalým webovým rozhraním, věčně chybujícím firmwarem a u RT ne zrovna velkou životností. Navíc jsi zarytě přesvědčen o tom, že nabízíš to nejlepší (nevím jestli jsi tak hloupej nebo ti za to ASUS platí). V reálu nabízíš lidem jen předražené krámy, které jsou normálním lidem úplně k ničemu. Pokud je skutečně chyba ve Wi-Fi routeru, tak proč se tedy lze k Wi-Fině z ostatních zařízení normálně připojit a jenom z tohohle notebooku ne??? Neobviníš z toho kromě nejrozšířenějšího TP-Linku třeba ještě Kalouska? Třeba za zastaralý ovladač pro Wi-Fi kartu taky může... :lol:
Jinak v tomhle případě a za normálních okolností, když už jsem u uživatele, tak vyzkouším i dražší hAP od MikroTiku ve stejné konfiguraci jako je TP-Link. MikroTik se ti taky zdá málo, mistře? Jen jednou to k něčemu vedlo a TP-Link jsem vyměnil za MikroTik. V ostatních jednotkách případů: Vždycky zastaralá Wi-Fi karta => Nepodporovaný kanál od Wi-Fi karty, nebo nepodporovaný standard MIMO 2x2, případně nepodporované WPA2-PSK s AES. Tady bych si tipl na nepodporované WPA2-PSK (možná jen s AES) a možná, že tahle stará Wi-Fi karta umí jen WPA-PSK s 802.11g (to bude asi nejpravděpodobnější). Bohužel Michal.S to neumí na WPA-PSK správně nastavit a ani neumí smazat/editovat bezdrátový profil ve Windows. Navíc by si s 802.11g rapidně snížil rychlost, takže neřeším.

Wi-Fi router se 100 Mbit, který je stabilní, který nepadá a který dává 96/98 Mb/s vydrží v domácnostech ještě několik let. Tím fakt nemyslím ty výtvory a polotovary od Huawei, ZyXELu, D-Linku, Tendy, atd... Bavím se čistě o většině TP-Linkách. Teprve za několik let se vyplatí přechod na nějaký 1 Gbit router, který bude stát pár korun. Je to jen otázka času.

Dodatečně přidáno po 18 minutách 13 vteřinách:
ITCrowd píše:Mimochodem, tato plečka stojí cca 700,- další karta cca 300. To je cca 1000. Za 1200 už může mít https://www.czc.cz/asus-rt-ac53/197380/ ... gJ67vD_BwE což je mnou doporučované naprosté minimum. Tplink nic srovnatelného nenabízí.

2x LAN porty? Za ty prachy je to spíš takové horší AP-čko se slabším dosahem, ne? Věděl jsem, že ASUS šetří, ale že až tak moc? :lol: To abych si k tomu tvýmu krámu ještě kupoval switch za 600,- Kč. :lol: Nechceš si přečíst recenze? Taky jsou s tím problémy a vypadá to, že ještě mnohem větší než s mnohem levnějším TP-Linkem.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15754
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 24 led 2019 19:34

Přesně tak.
Co by sis vybral ty? Dražší věc, jedno nastavení a klid, nebo levnou věc a pak problémy? Pro mě je volba jasná.
Placený za recenze opravdu nejsem. Prostě mi to pošlou, já to otestuju a pak pošlu zpět.
K pomalému nastavovacímu rozhraní jsem se již vyjádřil - pokud nastavuji jen jednou, pak mi to opravdu nevadí. Pokud tam musím šahat každou chvíli, pak mi to vadit bude, stejně jako tobě.
K ostatnímu jsi nepředložil žádný důkaz. A nemysli si, taky jsem byl k routerům od Asusu nedůvěřivý. To se ale změnilo tím, že se mi dostanou do ruky. A s tou dobou - rt18u mi běží jako router v pro sféře, chtěl jsem tam cisco, ale majitel firmy byl neoblomný. Od nastavení sítě v roce 2014 už jsem tam nebyl.
Ostatně tento člověk mě oslovil již vícekrát. A když jsem se ptal, proč chce síť ode mě, když si může najmout profesionály, odpověděl mi - "protože od tebe to mám jednou a nafurt. Když si vezmu firmu, tak sem pořád budou jezdit a já to pořád budu platit".
Jinak se tvé tvrzení nezakládá na pravdě, pokud si prohlédneš mé příspěvky, kde doporučuji router, vždy je tam varianta asus, tp-link a netgear, vše se srovnatelnými parametry. Mikrotik nedoporučuji jen z toho důvodu, že je pro tazatele příliš složité nastavení. Ostatně tazatel, který by to uměl, se tu nebude ptát.
Uvádíš tvrzení, která jsi nedokázal a vše jen končí u tp-link vs. asus. Když testuji router, doplňuji testy screeny, co jsem naměřil je uvedeno a přidávám i screen z inssideru, aby bylo vidět, v jakých podmínkách router běžel. Kdokoli si to může doma zkusit - proto taky nepoužívám žádně sofistikované programy. Ty jsi nedodal nic, jen kecy. Nikdy jsem nekritizoval volbu tp-linku, pokud to nebyl a plečka. Můžeš si to klidně projít, pokud někdo volil archera, a že takových je, neměl jsem vůbec žádné námitky. Namítám vždy jen a jen plečky. Lhostejno od koho. A pokud si dáš práci a spočítáš si problémy s plečkami na tomto fóru, tak tplink vede. Statistika nuda je, má však cenné údaje. I já bych tě mohl nepravdivě obviňovat z placené funkce od tplinku, protože je propaguješ (narozdíl ode mě bez důkazů), navíc propaguješ nasazení pleček, protože tušíš, že jejich poslední čas se blíží. Nečiním tak. To je rozdíl mezi námi.
ad ac53: Psal jsem jako minimum. 2xLAN porty stačí pro někoho, kdo má jeden stolní počítač a zbytek na wifi a nechce žádné další funkce. V ceně je gigabit LAN a WiFi 5GHz. Pokud by si třeba přikoupil NAS, nebo konzoli, jen je připojí. Naopak u tvé plečky si bude muset přikoupit gigabitový switch, jinak bude ten NAS běžet na 100Mbitech...
K dosahu ještě jedna věc - asusy disponují technologiemi AiRadar a Beamforming, což je staví daleko nad tp-linky. Co to umí, najdeš v mém článku.
A je náhoda, že tp-linky omezují počet připojených zařízení?? viewtopic.php?f=41&t=133487
I moje bába věděla že "laciný je dvakrát placený".
Pokud je skutečně chyba ve Wi-Fi routeru, tak proč se tedy lze k Wi-Fině z ostatních zařízení normálně připojit a jenom z tohohle notebooku ne???
Stejně tak se můžu ptát já, jaktože ntb jinde funguje a jenom na tomto routeru má problém? bez diagnostiky to nevyřešíme.
Návrhy tu už padly:
1. Linux, pokud funguje, je chyba ve woknech, pokud ne, chyba v kartě.
2. Zkusit jiný router
A pokud bych už navrhoval jinou kartu, pak bych přímo v ntb vyměnil wifi modul za kompatibilní. Ne něco do usb.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 25 led 2019 21:48

Proč bych si měl dávat tu práci a dávat sem nějaké screeny o rychlostech? Jaký by to mělo jiný informační efekt oproti tomu, že to prostě a jednoduše napíšu? Jaký by to mělo další efekt, když mé vědomosti jsou ověřeny ve stovkách domácnostech?

Jinak ty ses toho TL-WR841N chytil jako vosa na bonbón. NIKDE jsem nepsal, že musím neustále lézt do administrace. To jsi si vymyslel ty, aby sis dokázal, že levnější router nefunguje dobře. Do administrace lezu míň a míň (čti jednotky případů za rok), ale teď už ani to ne... Když už jsem tam lezl, tak problém tkvěl vždycky v zařízení. Dnes už máš málokde zařízení, které mají problém s MIMO 2x2 a vyšším. Jináč to tvoje předražené minimum od ASUSu je tak trochu k ničemu, když do toho připojím sotva 2 zařízení přes LAN kabel. Pro většinu domácností naprosto nepoužitelné.

Proč si myslíš, že jsou tu časté problémy s TP-Linkem? Důvod jsem už vysvětloval => Je to nejrozšířenější Wi-Fi router a při špatném nastavení se nechová dobře. Taky se nemusí chovat dobře se starými Wi-Fi adaptéry. Když mě někde zlobí správně nastavený TP-Link, tak se mi nechová dobře ani MikroTik, ani ASUS, ani nic jiného. Výjimku tvořil jen jeden notebook od Lenova, který s TP-Linkem obecně vůbec nekámošil, což je v těch tisících zařízeních, který jsou k TP-Linku připojený, dost dobrý výkon a dost ušetřených prachů u uživatelů, nemyslíš?

ITCrowd píše:Co by sis vybral ty? Dražší věc, jedno nastavení a klid, nebo levnou věc a pak problémy? Pro mě je volba jasná.

Samozřejmě, že dražší věc a pak klid. Na druhou stranu já ten klid s TL-WR841N mám ve všech domácnostech, tak proč jim nutit něco dražšího, co se v blízké budoucnosti nevyužije?
Statisticky mi TP-Link TL-WR841N vydrží 7 let a víc (a ani dnes není morálně zastaralý). Měním ho vlastně jen při úderu bleskem a taky o něm nevím, stejně tak, jako ty nevíš o ASUSu RT-N18U. S trochou nadsázky se dá říct, že je to TP-čko nesmrtelný. (Vyjímaje prvních HW revizí, ty byly fakt na pikaču, ale těch už snad moc po světě nechodí).

ITCrowd píše:Stejně tak se můžu ptát já, jaktože ntb jinde funguje a jenom na tomto routeru má problém?

Opravdu ze dvou slov víš a jsi si na 100% jist, že tazatel zkoušel notebook připojovat jinam než na starý TP-Link s normou 802.11b/g? Jsi si jist, že to nebyl nějaký krám opět s 802.11b/g? Případně s 802.11b/g/n MIMO 1x1? Já takovou informaci nikde nečetl. "Jinde jde" může znamenat pouze vyřazený TP-Link se starou normou, který fungoval. O tom jediném taky tazatel mluvil.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15754
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 26 led 2019 11:13

"Proč bych si měl dávat tu práci a dávat sem nějaké screeny o rychlostech". Mohl bys tak dokázat, že tvá tvrzení jsou pravdivá. To, že se tomu bráníš naopak ukazuje na to, že jsou nepravdivá.
"Proč si myslíš, že jsou tu časté problémy s TP-Linkem? Důvod jsem už vysvětloval => Je to nejrozšířenější Wi-Fi router..." Tak to je další důkaz tvých lží. Pokud je tplink nejrozšířenější, a proto tu má statisticky největší chybovost, pak rozhodně nemůže být bezporuchový (jak tvrdíš).
"Opravdu ze dvou slov víš a jsi si na 100% jist," - jistěže ne, proto jsem popsal jak by se to mělo diagnostikovat. Chápeš význam psaného textu?
A ještě k dalšímu - prošel jsem si net a k tomu ac53 existuje (od půlky září) krásná alternativa od tplinku https://www.czc.cz/tp-link-archer-c6/244497/produkt Za +300 oproti plečce. Umí obě pásma a gigabit LAN. Pokud přikoupí NAS, není problém, koupí si tablet, co umí 5GHz, nebo mobil, není problém. Nemůžu samozřejmě zaručit, že mu ta karta s tímto bude chodit, ale je to pravděpodobné. Provideroví (a jiní) šmejdi budou pořád nasazovat plečky a účtovat si za jejich "nahazování", místo toho, aby volili ve prospěch uživatele. Znovu statistika - není tu řešen problém s konektivitou u slušného routeru, vždycky jen u pleček.
Co se mé osoby týče, dokud budou existovat šmejdi nabízející předražené plečky a zbytečné služby, tak tu budu i já, jako odborná neprofesionální varianta (stejně jako tohle fórum). Až budou dělat své řemeslo pořádně, pak budu zbytečný i já.
Co se tvé osoby týče, zpochybňuješ vše, co napíšu, jako třeba zde: viewtopic.php?f=41&t=205043&start=24#p1594437 Zamysli se nad sebou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 29 led 2019 02:34

Zpochybňuji jen to, co se mi nelíbí. Já jen nechápu proč by Wi-Fi router se 100 Mbit porty měl být nutně plečka a to je všechno (nic víc v tom nehledej). Je spousta 100 Mbit zasekávajících se pleček, ale mezi nimi jsou i dobré Wi-Fi routery, které s normální Wi-Fi kartou nemají sebemenší problém perfektně fungovat. Když tyhle Wi-Fi routery fungují ve stovkách domácnostech, tak opravdu nevím proč by neměly fungovat jinde. Jinak ten Archer C6 vypadá pěkně. Otázkou je, zda nejsou ty externí anténky jen pro 5 GHz a 2.4 GHz nejsou jen integrované uvnitř Wi-Fi routeru, což těžko říct, protože nemám vyzkoušeno. Též je otázkou, zda 1 Gbit router za 1000,- Kč uNATuje víc než 120 Mbit, jak bývá u levnějších zařízení zvykem. (Možná jsi ho testoval, těžko říct... nesleduju to).

Jinak jo... třeba takový Netis je hrozná plečka a je dodnes nasazován mnoha ISP, což je opravdu škoda. Jakákoliv řada TL-WR741N, TL-WR740N je taky plečka. O nové HW revizi TL-WR841N bych si tohle však říci netroufl. :bigups: A věř mi, že kdybych shledal jediný důvod proč se TL-WR841N vyhnout, tak to udělám. Bohužel k tomu došlo zatím jen jednou z X stovek přípojek, kdy pomohl MikroTik. Byla to nějaká Intelácká karta se strašně starým ovladačem, která s TP-Linkem obecně nechtěla komunikovat a v nepravidelných intervalech se odpojovala. Tím jsem ale opravdu neshledal důvod proč všem lidem rvát něco dražšího. To je jako kdybys tvrdil, že 5 GHz PTP spoj na Ubiquiti v AC je krám a mám všude rvát drahé Alcomy (blbost). Vše má své využití...
Jistě, že někteří chtějí NAS a tam už přijde vhod 1 Gbit, ale těch lidí, kteří ho chtějí je fakt málo. Bude-li předpoklad pro NAS, nebo povede-li do baráku něco nad 100 Mbit, nebo bude alespoň předpoklad, že v brzké budoucnosti bude konektivita nad 100 Mbit, nebo jsou-li v domácnosti 5 GHz zařízení, tak milerád doporučím něco s 1 Gbitem, jinak ne.

Tak či tak nemám zatím důvod k tarifům do 100 Mbit dávat něco lepšího, protože tohle funguje výborně, jen nesmí být v domácnosti problémový notebook za krále Klacka.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15754
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 29 led 2019 08:13

"Zpochybňuji jen to, co se mi nelíbí." - Co se ti líbí, nebo nelíbí je úplně jedno. Důležité je, zda to povede k vyřešení problému tazatele.
"Tak či tak nemám zatím důvod k tarifům do 100 Mbit dávat něco lepšího, protože tohle funguje výborně, jen nesmí být v domácnosti problémový notebook za krále Klacka." - pokud už kupuji nový router, pak samozřejmě chci, aby fungoval se všemi zařízeními, co už doma mám. Těžko budu kvůli novému routeru kupovat nový notebook.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 29 led 2019 21:03

K vyřešení dotazu tazatele povede nová Wi-Fi karta. :-)
Pokud jde o mou maličkost, tak nenutím lidem jen levné TL-WR841N do 100 Mbit tarifu (viz. můj předchozí příspěvek). Vždy odzkouším funkčnost na všech zařízeních a těch problémů opravdu mnoho nemám. Za ty roky fakt jen jeden notebook, který nefungoval s TP-Linkem. Přece si o mě nemyslíš, že bych používal něco na co by si lidé stěžovali, že jim to jde blbě. :-( Špatné řešení mi krade čas, který bych mohl využít jinak. Ještě se mi nestalo, že by bych někam po letech přišel a byl tam jiný Wi-Fi router, než ten, který jsem tam instaloval, takže to nemůže být až tak hrozně špatné. Všechny problémy, které řeším jsou buď pomalým notebookem s Celeronem, nebo prostě zarušení sektoru (a tomu se ubránit nelze), pak samozřejmě nějaké poškození vlivem vyšší moci => bouřka.

Otázkou je nastavit si priority, zda stačí 100 Mbit LAN v domácnosti, nebo nestačí a zda tam bude v době životnosti Wi-Fi routeru něco lepšího než 100 Mbit, nebo bude v domácnosti alespoň ten NAS, příp. 5 GHz zařízení... ale to už se opět točím k mému předchozímu příspěvku.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Michal.S
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: srpen 09
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Michal.S » 01 úno 2019 06:59

Je pravda, že jsem notebook nezkoušel na jiných WiFi routrech ..
Mám ten, který nefunguje primárně doma pro kancelářskou práci.
Každopádně to mohu někdy zkusit přenést jinam a vyzkoušet.
Minulý router byl také od TP a fungoval úplně bez problémově (TP-LINK TL-WR543G). Využívá IEEE 802.11g IEEE 802.11b.
Pomohlo by Vám, kdybych zapojil starý router a podíval se na konfiguraci nastavení popř. ho nastavil úplně stejně ? nevím zda by to pomohlo nebo to bude mít nějaký efekt. Jen mě to tak napadlo.

Děkuji VÁm


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Velmi pomalý internet na notebooku přes Wi-Fi doma, jinde OK
    od Pavla.94 » 10 led 2019 22:44 » v Problémy s hardwarem
    1
    269
    od petr22
    11 led 2019 05:52
  • Na notebooku nefunguje wifi, na telefonu bez problému
    od extrem » 11 zář 2018 17:55 » v Administrace sítě
    1
    1202
    od ITCrowd
    11 zář 2018 19:02
  • Vypíná se Minecraft!!
    od xNapY » 11 bře 2018 11:43 » v Hry
    10
    693
    od Pic
    11 bře 2018 21:50
  • PC se samovolně vypíná
    od M3tr1x » 15 črc 2018 13:06 » v Problémy s hardwarem
    6
    389
    od petr22
    15 črc 2018 17:27
  • Ideální WiFi kanál (IinSSIDer + Wifi-Analyzer)
    od quinter » dnes, 09:36 » v Administrace sítě
    3
    154
    od ITCrowd
    dnes, 11:11

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti