Re: Herní WiFi router?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

softim
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: září 12
Bydliště: ústi nad labem
Pohlaví: Muž

Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod softim » 10 bře 2019 09:38

Dobrý den. Chci zakoupit router do 1200,-kč. Kdo poradí,jaký typ? Podle mne TP-Link Archer C6. Mám router asus RT-N12+ ale blbne. Někdy ho musím restartovat aby router pracoval normálně. Připojeno asi tak 9 zařízení a to na wifi 8 a 1 na kabel. Poradí někdo??? Byl tady poskytovatel internetu a že problém je u nás.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39551
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod petr22 » 10 bře 2019 09:44

Neexistuje nic jako herni wifi router, wifi pripojeni uz prinicpialne vylucuje
spolehlivost pro hrani her. Hry jedine a pouze pres kabel, ne vzduchem.

Osobne bych volil z vyssi cenove kategorie:
https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 55/produkt

softim
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: září 12
Bydliště: ústi nad labem
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod softim » 10 bře 2019 10:17

Telefon na kabel nepřipojím. Radší bych chtěl investovat max. 1200,-kč tak myslím že něco doporučíte. Děkuji všem za pomoc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17147
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2019 10:19

Viz. můj podpis - vybíráme router.
Existují routery s určitými možnostmi nastavení pro hry. Jen tě musím upozornit, že tohle jsou funkce navíc, které budeš muset zaplatit. Takže počítej s dvojnásobnou částkou (minimálně).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27452
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod Martab » 10 bře 2019 11:07

A co přesně router dělá, že ho chceš vyměnit? Nezkoušel jsi na něj nahrát nějaký alternativní FW, třeba: https://openwrt.org/toh/hwdata/asus/asus_rt-n12 ?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17147
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2019 11:10

rt-n12 je 100Mbitová plečka. 9x zařízení na wifi úplně postačí k tomu, aby klekl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1012
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod nations112 » 10 bře 2019 11:44

Ono záleží, jaký je to model. Ona čistě RT-N12 nebo ve verzi D jsou náhodou dobré kousky s dobrou podporou do dnešního dne. Už druhým rokem v jednom sále, kde je na něm klidně i 20 lidí a běží naprosto bez problémů. Nikdo v okolí si také nestezuje.

Pak tady mám K verzi a tam jsem rád, když běží dva dny bez výpadku.

DD-WRT bych na to nedával. U Asus docela hapruje wifi
Naposledy upravil(a) nations112 dne 10 bře 2019 11:51, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39551
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod petr22 » 10 bře 2019 11:48

Na jaky ucel se tedy router vybira ?

Pozadavek byl herni router, coz automaticky znamena hry na pocitaci a na konzoli ktere generuji
vetsi traffic a jsou narocne na odezvu serveru.

Jestli to "herni" maji byt jen mobilni hry na telefonu, tak na to staci verejna wifi v Mekaci
a musi to chodit na cemkoliv.

softim
Level 1
Level 1
Příspěvky: 92
Registrován: září 12
Bydliště: ústi nad labem
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod softim » 10 bře 2019 12:33

Když se připojí více zařízení i notebook na wifi tak výkon routeru padne. Po restarte jde pak normálně pár hodín. FW je aktuálné. Proto chci nahradit nejaký router který drží wifi .

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17147
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Re: Herní WiFi router?

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2019 12:45

Spolehlivou wifi ti nezaručí ani router za 10.000.
Klidně si pořiď ten tplink, rozděl si zařízení tak, aby se ty, co umí 5GHz pásmo, připojovaly jen na toto pásmo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • R: Wifi Router s HDD
    od Vstrom650 » 31 led 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    3
    529
    od Vstrom650
    31 led 2019 16:29
  • Novy wifi router
    od tom66 » 06 pro 2018 16:47 » v Sítě - hardware
    17
    1315
    od tom66
    07 pro 2018 19:50
  • Router a sledování provozu na wifi
    od shockwave » 01 úno 2019 09:54 » v Administrace sítě
    7
    1691
    od ITCrowd
    01 úno 2019 21:07
  • Router jako switch WiFi vykazuje chybu..
    od AngelikaB » 10 dub 2019 16:22 » v Sítě - hardware
    20
    1636
    od ITCrowd
    19 dub 2019 17:09
  • Wifi router TP-Link Archer C6 - problem LAN
    od Jiry_CZE » 30 led 2019 15:13 » v Administrace sítě
    7
    1530
    od Jiry_CZE
    31 led 2019 19:05

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 15 hostů