Internet

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1318
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod HappyMental » 22 čer 2019 17:05

Je uživatelské rozhraní stejné nebo jiné než předtím? Chtělo by to napsat a nebo jednoduše nakreslit, jak máš řešenou infrastrukturu. Jestli máš jen jeden router, nebo jich máš doma víc. Možná se totiž připojuješ na jiné zařízení než potřebuješ.


i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Crucial BX500 240GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430

Reklama
Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:07

A když jsem zkoušel měnit to nastavení, stačilo zadat admin admin a bylo to

Dodatečně přidáno po 51 vteřinách:
Mám jen jeden router, akorát nám řekl, že tam jsou dvě pásma, ale jakoby mě to tu wifi ani neukazuje, takže to je jedno, router mám prostě jeden no

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4744
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:11

Ak zadáš adresu , otvorí sa aká stránka , kde zadávaš meno a heslo ?

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1318
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod HappyMental » 22 čer 2019 17:13

Rozhraní, přes které se teď zkoušíš přihlásit je stejné nebo jiné než předtím? Možná bude jednodušší router vyresetovat do továrního nastavení a zavolat poskytovateli, že potřebuješ údaje aby jsi to nastavil znova. Neměnil jsi i něco jiného než pásmo?
i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Crucial BX500 240GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:14

Tato: https://ctrlv.cz/lOuv
Obrázky mi sem nejde dávat tak to udělám takto

Dodatečně přidáno po 1 minutě 16 vteřinách:
A dal jsem akorát na té stránce wireless 5ghz a tam bylo zaškrtnuto jen 2,4 ghz a poté 5ghz a já odškrtnul 2,4 ghz a pak už to nešlo, nic jiného jsem nenastavoval

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4744
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:15

Tak napíš sem presný typ TP-Linku.

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:18

TP-LINK MODEL: ARCHER C50
AC1200 WIRELESS DUAL BAND ROUTER

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4744
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:19

Tak odpoj kábel , ktorý ide do TP-Linku do WAN a skús tú adresu 192.168.0.1.Ak to nepôjde , tak ešte raz ten príkaz v CMD.

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:21

Jakej kabel? Tam žádný WAN není, jediné, co tam teď je připojený je POWER kabel a ethernet, ten mám momentálně v ntb

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1318
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod HappyMental » 22 čer 2019 17:24

Z obrázku je jasné, že se nepřipojuješ na ten TP-Link, ale na Nanostation nebo podobné zařízení od poskytovatele. nejjednodušší bude resetovat router a nastavit jej odznova. Buď zavolej poskytovateli že potřebuješ údaje, nebo to můžeš zprovoznit do nějaké funkční podoby sám. Gateway v routeru nastavíš na 192.168.88.1, vypneš v něm DHCP a nastavíš jej také na 192.168.88.1 primární DNS také na 192.168.88.1, sekundární DNS třeba na 8.8.8.8 a masku 255.255.255.0. Nezaručuju funkčnost, ani to, že je to správně, původní nastavení od poskytovatele vypadalo asi tak, že router měl vlastní podsíť s adresou 192.168.0.1. V tomto případě by jsi nechal zaplé DHCP v routeru. To ale jen hádám, nejjistější bude, dkyž zavoláš poskytovateli a on ti ty správné údaje sdělí.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 19 vteřinách:
Tak teď tomu nerozumím. Kolik datových kabelů ti vede do tp-linku? než uděláš, co jsem psal výš, odpověz prosím na tohle. A jak psal RIKI, pokud ti vede kabel do TPlinku přímo z notebooku a ty zadáš adresu 192.168.0.1, připojíš se na něj?
i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Crucial BX500 240GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:30

No jakoby, do toho routeru vedly celou dobu dva kabely jen, POWER že, ten vede do zásuvky a pak ethernet kabel, kterej vedl do tp linku, ale já si ho dal do ntb, ten ethernet kabel když je v routeru samozřejmě vede i do další takové krabičky či jak to nastav a tak no... a tamtomu co si psal, to vůbec nerozumím ani nevím jak ten router vyresetovat a kde to nastavit a tak

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4744
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:31

Tak nezapájaj do NTB ten hlavný kábel ale použi druhý lan kábel na prepojenie s TP-Linkom.Hlavný kábel nechaj odpojený.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Internet
    od stuartik » 06 čer 2019 09:24 » v Sítě - hardware
    5
    641
    od Pic
    11 čer 2019 14:21
  • PC na internet
    od Maykos » 14 lis 2019 08:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    396
    od Azmir
    15 lis 2019 00:01
  • internet provider
    od lamer22 » 14 led 2019 12:53 » v Vše ostatní (inet)
    10
    1467
    od Martin63
    20 led 2019 17:36
  • Zpomaleny internet.
    od hromis78 » 06 led 2019 13:54 » v Sítě - hardware
    3
    482
    od ITCrowd
    06 led 2019 14:16
  • Nestabilní internet
    od _Muf1n_ » 07 led 2019 19:05 » v Sítě - hardware
    1
    456
    od ITCrowd
    07 led 2019 20:50

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů