TP-Link CPE210 - nastaveni

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 16:14

TPlink je špatně.
Máš-li bránu 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0, pak jde o síť 192.168.1.0/24. Tedy všechna zařízení na síti musí mít IP 192.168.1.1 - 192.168.1.254. Na tplinku je 192.168.0.254 => nebude to fungovat. Nebo to bude blbnout.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 16:16

Mas pravdu. Ted to zkousim a internet nefunguje a wifi se neustale odhlasuje. Co tam tedy zadat, aby to fungovalo spravne?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 16:25

ITCrowd píše:Tedy všechna zařízení na síti musí mít IP 192.168.1.1 - 192.168.1.254.

Polopaticky:
1.router
IP: 192.168.1.1
Maska: 255.255.255.0
DHCP ON 192.168.1.100 - 200
2. router
IP: 192.168.1.99
Maska: 255.255.255.0
DHCP OFF
Gateway (Brána): 192.168.1.1
AP:
IP: 192.168.1.98
Maska: 255.255.255.0
DHCP OFF
Gateway (Brána): 192.168.1.1
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 18:31

Asus 1 a Asus 2 funguje dobře. Ale TP link má wifi velmi pomalou. Díval jsem se na nastavení hesla wifi a Asus 1 i 2 mají WPA2-Personal, kódování AES, ale TP link WPA2 v nabídce nemá. Co tedy ideálně nastavit za heslování?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 18:48

Existuje více verzí, nicméně WPA2/PSK by měly umět všechny. Zkus aktualizovat firmware.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 18:50

Nahrál jsem tam teď poslední firmware 2019, ale na výběr tam je pouze toto. Je to divné, protože to zase není nějak styré zařízení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 18:54

Tak ho vyhoď. WPA-PSK už dávno není bezpečný protokol.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 18:57

Tak ještě to můžu odmontovat ze střechy a vrátit. Ale pokud bych to chtěl nějak funkčně nastavit, tak jak na to? Bydlím na vesnici a šance, že mi někde ze sousedů nabourá wifinu je minimální.

Ale pokud bych to nakonec vrátil, můžeš doporučit nějakou levnou náhradu? Potřebuji venkovní provedení ideálně do 1500 kč. Děkuji.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 19:00

A oč vlastně jde? Proč wifi venku?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 07 srp 2019 19:03

Podle popisu výrobce by ale měl mít Security: WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK (AES/TKIP) Encryption, 64/128/152-bit WEP Encryption
https://www.tp-link.com/cz/business-net ... ifications

Wifi venku, protože mám na zahradě bazén, kde je jak filtrace, tak osvětlení napojeno přes wifi a potřebuji tam mít dosah. Pak i monitor pod pergolou jede přes IPTV, tak zase wifi.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 59 vteřinách:
Tak beru zpět, už jsem tam objevil, jak se nastavuje WPA2-PSK. Jdu to vyzkoušet, jestli to bude fungovat.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod ITCrowd » 07 srp 2019 19:16

Vždyť jsem si to myslel. Použij powerline viewtopic.php?f=117&t=165570
Existují i powerline s wifi: https://www.czc.cz/strong-powerline-wf- ... 57/produkt
A kdyby jsi třeba náhodou přečetl pravidla, našel bys tam doporučení, že než položíš dotaz, máš prohledat fórum. Našel bys třeba toto: viewtopic.php?f=41&t=194693
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 1
Level 1
Příspěvky: 75
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: TP-Link CPE210 - nastaveni

Příspěvekod Baader » 08 srp 2019 12:59

Já jsem si tady pročítal příspěvky i ten s rozšířením netu k pergole. Ale powerline jsem zavrhl, protože jsem potřeboval venkovní řešení, které by bylo nonstop na terase. Powerline do zásuvek bych musel pořád vytahovat a přenášet, protože vlhkost by jim asi nesvědčila.

Všechno jsem nastavil snad dobře, ale stejně mám tento problém:
1. Asus 2 po drátě jede internet plnou rychlostí cca 22 Mbps, ale přes wifi pouze cca 6-12 Mbps (Asus 1 ma přes wifi také plnou rychlost).
2. Venkovní TP link má jednak také pomalou wifi a také nestabilní (odpojuje se).

Nastaveno to mám takhle:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení TP-Link TD-W8961NB
    od LuciDress » 26 úno 2019 09:02 » v Sítě - hardware
    1
    535
    od ITCrowd
    26 úno 2019 10:40
  • Nastavení času router TP-Link WR841N
    od killl » 25 úno 2019 21:14 » v Sítě - hardware
    2
    822
    od killl
    26 úno 2019 20:52
  • Steam link app
    od elayer » 04 kvě 2019 16:44 » v Vše ostatní (hw)
    6
    569
    od elayer
    04 kvě 2019 22:25
  • Tp link archer 50
    od Ryklajz01 » 22 čer 2019 22:52 » v Sítě - hardware
    2
    601
    od Ryklajz01
    23 čer 2019 12:52
  • problem s roaterem tp-link
    od Johny88 » 25 pro 2018 12:34 » v Problémy s hardwarem
    21
    836
    od Johny88
    25 pro 2018 20:49

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host