Asus RT-N18U VPN

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

BigSandy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod BigSandy » 20 pro 2019 09:00

Zdar tu všici.
Zkouším na tom VPN.
PPTP funguje, ale na netu píšou že není až tak moc bezpečna a proto bych raději tu OpenVPN.
V nastavení PPTP je kolonka Adresa IP klienta kde zadám 192.168.1.230 - 192.168.1.240
Jelikož mám sít 192.168.1.1/24, dostanu od VPN IP adresu v rozsahu 230-240.
Což je ok, jsem ve stejném subnetu, jako moje sít a dostanu se do všeho co mám v siti.

U OpenVPN to však chce po mně IP + masku sítě.
Když zadám 192.168.1.1/24, tak mi to vyhodí hlášku, že mi koliduji sítě.

Přemýšlím, co získám tím, když se přes VPN dostanu do svoji sítě, ale pod jiným rozsahem IP a nedostanu se tedy na žádné zařízení v sítí?
Není to kravina?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18107
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod ITCrowd » 20 pro 2019 09:48

OpenVPN nic takového nechce. Nech ho v základním nastavení, dej si heslo a jméno, vygeneruj si openvpn soubor a ten nahrej na klienta.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

BigSandy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod BigSandy » 20 pro 2019 12:01

A co je potom toto?
https://postimg.cc/pp3Xfzzp

Když připojim klienta v notasu, tak mi vyskoči bublina.
Klien je připojen.
Klientu byla přiřazena IP 10.8.0.10.

Všechno jede a všude se dostanu, ale testuji ve vlastni siti, takže otazka je, co to uděla mimo moji sit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18107
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod ITCrowd » 20 pro 2019 12:03

Obrázky se vkládají sem, jako příloha (pravidla). Sám bys taky neklikal na odkaz vedoucí bůhvíkam.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

BigSandy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod BigSandy » 20 pro 2019 12:23

ITCrowd píše:Obrázky se vkládají sem, jako příloha (pravidla). Sám bys taky neklikal na odkaz vedoucí bůhvíkam.


Tak jo.
vpn.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18107
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod ITCrowd » 20 pro 2019 13:00

To jsi v nastavení pro experty. A jsi expert? Pochybuji. Jasně jsem psal:
ITCrowd píše:OpenVPN nic takového nechce. Nech ho v základním nastavení, dej si heslo a jméno, vygeneruj si openvpn soubor a ten nahrej na klienta.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

BigSandy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod BigSandy » 20 pro 2019 22:23

Tak jsem v praci a zkouši.
Přes putty se normalně dostanu do všeho co mam doma přes vnitřni IP.
Když zadam do prohližeče moje IP, mam tu moji co mam doma.
Když zadam do prohližeče vnitřni IP do TVheadend tak ok.
Na firně mame na 1.1 ubiquiti a doma mam asus.
Když zadam tu IP do prohližeče, vyskoči na mně login do ubiquiti a ne asusa, proč?
Na IP kameru přes web se take nedostanu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18107
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2019 12:19

Zřejmě proto, že ubiquiti na firmě má stejnou NEVEŘEJNOU adresu, jak ten asus doma. To proto, že každý tupan nechává výchozí nastavení routerů.
Změň si adresaci interní sítě doma tak, aby nekolidovala se žádnou sítí na firmě. Pak si musíš být jistý, že na firmě jsou potřebné porty průchozí. Pak si na PC musíš vytvořit VPN tunel. A pak se můžeš zkusit připojit na nějaké zařízení ve své vnitřní síti.
Na pokusy je nejlépe použít notebook, který připojíš přes wifi hotspot na mobilní data. Tak je celkem záruka, že potřebné porty otevřeny budou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

BigSandy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod BigSandy » 21 pro 2019 12:42

No asi jsem nějak nepochopil princip VPN.
V routru mam zaškrtle internet and local network
Jsem si myslel, že když se připojim přes VPN, tak jako bych byl fyzycky doma ve sve siti a když zadam do prohližeše 1.1, tak ho bude zajimat to co je na te adrese u mně doma a ne ve firmě a když nic nenajde, vyplyvne error.

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3802
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod dvorakj » 21 pro 2019 12:53

ale na firme mas taky 1.1....
takze si to doma zmen treba na 2.0/24

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18107
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus RT-N18U VPN

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2019 13:02

To je právě to, že myslíš. Základ je nemyslet, ale vědět. Nelézt do nastavení pro experty, když tomu nerozumím. Atd...
Žádné 2.0, ale jak jsem psal - aby nekolidovala se žádnou sítí na firmě. Pokud v práci používáte vícero sítí, pak se prioritně vždycky připojíš na interní síť.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ASUS N18U + ADB VV3212 od t-comu blbne wifi
    od mr.janis » 17 dub 2019 20:42 » v Problémy s hardwarem
    16
    912
    od ITCrowd
    20 dub 2019 17:03
  • Router ASUS RT-N18U nebo TP-LINK Archer C7 AC1750
    od BigSandy » 05 dub 2019 14:44 » v Sítě - hardware
    4
    908
    od nations112
    06 dub 2019 09:51
  • ASUSU RT-N18U SSH + SAMBA
    od BigSandy » 05 dub 2019 20:18 » v Sítě - hardware
    2
    612
    od BigSandy
    07 dub 2019 16:11
  • ASUS RT-AC66U B1 vs ASUS RT-AC65P
    od Manoust » 30 zář 2019 21:03 » v Sítě - hardware
    2
    996
    od Manoust
    30 zář 2019 21:36
  • Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2
    od perossjr » 16 říj 2019 19:19 » v Sítě - hardware
    14
    2667
    od Zivan
    22 říj 2019 07:52

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů