Problém v domácí siti

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 15:28

Mám trochu problém s rychlostí domácí siti.
Když kopírují data z pc na Nas server tak mám rychlost 11MBs.
Ale:
Jde o to ze;
Já mám 2x.router. jede od O2 a.druhy asus.
Router od O2 je primární a asus je jakoby switch. 
Do routeru asus mám zapojeny pc a nas. 
A když odpojim kabel který vede z O2 do asusu což znamená že přijdu o připojení na internet.
Tak rychlost se zvedne na 110MBs.
Takže můj názor a kamaradovo je že se musí pravděpodobně nastavit ip adresa nebo něco takového. 
Na routeru od O2. A možná i na nasu 
Nebo má někdo jiný nápad??



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 16:20

Přesné typy routerů a výrobce?
Scéma zapojení sítě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 16:29

Asus rt ac66u
ZTE ZXHN H168N 
Ten zte modem má jen 100MB porty asi.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 16:46

Předpokládám, že ten asus máš zapojen jako switch dle mého článku (do LAN).
Nové asusy by měly umět režim AP i při zapojení do WAN.
Tedy - přejdi do správy, režim provozu nastav "AP", přepoj vstup z ZTE routeru do WAN. Vyzkoušej.
Kdybys dodal, oč jsi byl žádán (schéma sítě), nemusel bych předpokládat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 17:01

No pokud ten O2 modem má jen 100MB lan tak to co píšeš je k nicemu asi Ne??
A co je mi divný tak do toho O2 portu mám zapomenou tv 4k a přehrávání 4k filmů mi funguje.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 13 vteřinách:
Teď jsem to našel. Ma jen 100MB porty což je problém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 17:06

To ničemu nemůže vadit. Ještě donedávna jsem měl 100Mbit router a NAS+ 2x PC byly připojeny do switche. A bez problémů spolu jely na 1Gbps. Takže něco máš špatně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 18:07

Jak to může jet 1Gbps?? Dyť je to přece závislé na nejpomalejší síti. ?? Tak teda popis jak to máš zapojené. Taky si myslím že by to switch mohl vyřešit ale nevím to jistě. A co bych mohl mít špatně??? Pár komentářů víš to popisuju

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 18:21

Dokud nedodáš schéma sítě, jak jsem požadoval, nebudu se s tebou bavit.
Fungovat to musí. Přece si nemyslíš, že když se do internetu píchneš něčím 10megovým, tak zpomalíš celosvětovou síť?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 18:30

Schéma sítě:
O2 modem do něj mám zapojenou tv 4k. Pak mám do něj zapojeny kabel který vede přes jednu mistnost ve zdi do routeru asus a v routeru asus mám zapojeny pc a nas.
O2 modem rutuje a asus jako switch.
POZOR: Nevím jaký byl použity kabel který vede ve zdi.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 18:44

Dodáš namalovaný plánek s popisem portů a přesnou adresací.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

TUNN
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod TUNN » 22 pro 2019 18:50

No tak to těžko.
Ale myslím si že jsem to napsal srozumitelne

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19749
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém v domácí siti

Příspěvekod ITCrowd » 22 pro 2019 18:52

No, když si myslíš, tak si mysli. A vymysli si to sám. Až přestaneš myslet a budeš chtít řešit, přijď.
Tohle po tobě chci: download/file.php?id=64467&mode=view
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problem s domaci siti
    od ivonavra » 25 bře 2020 16:48 » v Administrace sítě
    13
    2101
    od ITCrowd
    27 bře 2020 07:28
  • Nastavení EAP v domácí síti
    od miro_ » 10 pro 2019 21:44 » v Administrace sítě
    5
    1234
    od miro_
    15 pro 2019 17:15
  • Připojení nb k domácí wifi síti.
    od bluenite » 07 říj 2020 23:10 » v Administrace sítě
    3
    226
    od ITCrowd
    09 říj 2020 23:16
  • Pomalé kabelové připojení v domácí síti
    od Dwamin » 07 dub 2020 23:43 » v Administrace sítě
    5
    653
    od ITCrowd
    08 dub 2020 11:25
  • Připojení k domácí síti v zahradním domku
    od kerad.fly » 20 črc 2020 12:10 » v Sítě - hardware
    2
    336
    od mirekol
    20 črc 2020 17:04

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti