Domácí síť se Synology

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť se Synology

Příspěvekod RIKI22 » 07 led 2020 11:57

Ten switch nepotrebuješ.Stačí ho vymeniť za nový router.



Reklama
Uživatelský avatar
Body
Level 2
Level 2
Příspěvky: 183
Registrován: září 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Domácí síť se Synology

Příspěvekod Body » 07 led 2020 12:03

Jasně no, to mě taky napadlo. A máš nějaký tip na router (bez wifi) s gigabitovými porty?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18023
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť se Synology

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 12:18

Tedy ty máš na půdě anténu, která neroutuje a z pokojů kabel vytažený na půdu.
Pokud tedy nechceš obětovat některý z routerů, ať už tplink, nebo asus (vypnout wifi lze na každém), pak doporučuji: https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 33/produkt
A ten asus i tplink nastavit jako switch+AP.
Nastavit jako switch je nutné, protože jinak bys měl dva routery za sebou. Což může přinést komplikace, navíc se zařízení v jednotlivých sítích nebudou "vidět".
Asus tohle nastavení sice umí, ale jak je to s tplinkem, netuším.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť se Synology

Příspěvekod RIKI22 » 07 led 2020 13:25

Body píše:Mám doma jen jeden router - Wifi router (TP-link Archer C7 - Vámi zmiňovaný Asus) umístěný v jednom z pokojů.

Kľudne ešte jeden Archer C7, ak si s ním spokojný,

Uživatelský avatar
Body
Level 2
Level 2
Příspěvky: 183
Registrován: září 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Domácí síť se Synology

Příspěvekod Body » 07 led 2020 15:02

Dobře, děkuju za tipy.

S tím TP-link Archer C7 jsem zatím spokojený.

Cena je podobná jako u toho Mikrotiku RouterBOARD RB750Gr3.

Liší se nějak zásadně tyto 2 zařízení?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18023
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť se Synology

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 15:27

Mikrotik umožňuje detailnější nastavení. Ale pokud si na něj netroufáš, pak ten tplink postačí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • NAS synology dlna
    od Grochy » 10 zář 2019 22:06 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    6
    1466
    od Grochy
    11 zář 2019 20:30
  • Který NAS? Qnap vs Synology
    od CyberCodeDroid » 27 lis 2019 04:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    724
    od CyberCodeDroid
    03 pro 2019 05:07
  • Synology NAS + režim spánku
    od kubasCZ » 26 led 2020 12:55 » v Vše ostatní (hw)
    13
    718
    od Χ‌‌
    26 led 2020 23:09
  • Nejde se přihlásit Synology
    od Grochy » 20 zář 2019 06:52 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    1074
    od ITCrowd
    20 zář 2019 08:49
  • domácí siť
    od lolegg » 18 úno 2020 11:13 » v Vše ostatní (inet)
    1
    203
    od nations112
    18 úno 2020 11:26

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů