O2 a NAT a porty Vyřešeno
O2 a NAT a porty
Čus všem, mám vdsl od O2 a modem Zyxel vmg3312-t20a. V administraci modemu vidím jako svou WAN1 IP 10.227.***.***. (nemyslím lokální ajpinu, tu maj stroje 10.0.0.***). Na WhatIsMyIp.com ale vidím 194.228.***.***. Podle Googlu je ta prvně uvedená ajpina z "private range". Znamená to, že jsem za nějakým NATem nebo jak se tomu nadává? A znamená to, že bez Hamachi nebo podobnýho nástroje nemůžu bejt připojitelnej na specifickým portu (potřeboval bych pro hru)? Když jsem zkusil nastavit port forwarding v modemu na svůj počítač, tak se ke mně nikdo nepřipojil a web jako CanYouSeeMe.org neviděl port jako otevřený. Mám teda smůlu?
-
- Pohlaví:
Re: O2 a NAT a porty Vyřešeno
Vítej na PC-HELP!
"Znamená to, že jsem za nějakým NATem nebo jak se tomu nadává?" - ano
"A znamená to, že bez Hamachi nebo podobnýho nástroje nemůžu bejt připojitelnej na specifickým portu" - ano
Řešením je buď si zaplatit za veřejnou IP adresu, nebo vyzkoušet IPv6, mám pocit, že kyslík ji dává zdarma.
"Znamená to, že jsem za nějakým NATem nebo jak se tomu nadává?" - ano
"A znamená to, že bez Hamachi nebo podobnýho nástroje nemůžu bejt připojitelnej na specifickým portu" - ano
Řešením je buď si zaplatit za veřejnou IP adresu, nebo vyzkoušet IPv6, mám pocit, že kyslík ji dává zdarma.