aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 02 říj 2020 20:17

Dobrý den, dá se prosím modem ZTE ZXHN H267A použít i v jiné síti? Chtěl bych jej použít jako klasický WIFI modem v optické síti. Měl jsem jej v kanclu, a O2 už nemám, tak jej chci použít jinde. Nejsem žádný IT specialista, do menu se dostanu. Nejlepší by dle mého bylo do toho asi dát firmware, který nebude pro O2 ale ten neumím najít. Je mi líto jej teď "vyhodit" když už O2 nemám a vím, že potřebuji teď nový wifi router. Děkuji všem za případné rady. B.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2020 20:21

Je to modem pro dsl. Optický vstup nemá.
Takže pro optiku použít nepůjde.
Pokud snad myslíš, že by z něj šel udělat obyčejný router, pak je tu šance, že to bude umět. Jeden z LAN portů je v konfiguraci potřeba přepnout na WAN port.
A pokud má pracovat jako AP - tak viz. můj podpis - router jako switch.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 02 říj 2020 20:27, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 02 říj 2020 20:26

ITCrowd píše:Je to modem pro dsl. Optický vstup nemá.
Takže pro optiku použít nepůjde.


Omlouvám se, špatně jsem to napsal, doma mám optiku, tady jsem to zkoušel. Ale v práci máme net od místního poskytovatele, připojujeme se přes "mikrovlny" a do kanceláře nám "leze" jen kabel připojený do nějakého starého TP linku. A ten potřebujeme vyměnit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2020 20:28

Doplnil jsem do předchozího příspěvku...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 02 říj 2020 20:33

ITCrowd píše:Je to modem pro dsl. Optický vstup nemá.
Takže pro optiku použít nepůjde.
Pokud snad myslíš, že by z něj šel udělat obyčejný router, pak je tu šance, že to bude umět. Jeden z LAN portů je v konfiguraci potřeba přepnout na WAN port.
A pokud má pracovat jako AP - tak viz. můj podpis - router jako switch.


Děkuji moc za odpověď, ale jeden z portů je již označen jako WAN, pak je tam port DSL a 4 x LAN, dále 2 x Phone.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2020 20:47

V tom případě je vyřešeno. Do wan portu vstup, do LAN interní síť. WiFi si nastav jak potřebuješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 03 říj 2020 09:52

Ano děkuji, ale stále mě zajímá jestli tam jde nahrát firmware , který nebude O2 (jejich menu, názvy sítí O2....) , prostě nějaký firmware, jako mají obyčejné wifi routery. Děkuji

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21702
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 03 říj 2020 11:01

Pokud ti to tak strašně vadí, klidně to zkus.
https://support.zte.com.cn/support/docm ... oduct.html
Záložka User-End Device. Najdi si tam svůj typ.
Pokud se to nepovede, budeš moct router vyhodit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

nvbach91
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod nvbach91 » 01 lis 2021 13:04

Jeslti tady někdo hledáte způsob jak použít ZTE ZXHN H267A od O2 jako Access Point tak tady je návod:

Kód: Vybrat vše

Jednotka           LAN IP Address   DHCP Server   Start DHCP IP   End DHCP IP
HLAVNÍ ROUTER  1   10.0.0.1         zapnuty       10.0.0.21       10.0.0.254
ACCESS POINT   2   10.0.0.2         vypnuty       -               -
ACCESS POINT   3   10.0.0.3         vypnuty       -               -
ACCESS POINT   4   10.0.0.4         vypnuty       -               -
...
ACCESS POINT  20   10.0.0.20        vypnuty       -               -


Jak vypnout DHCP Server a nastavit LAN IP adresu access pointu na ZTE ZXHN H267A:

Kód: Vybrat vše

Rozhraní pro nastavení routeru = IP adresa routeru, defaultně je to: http://10.0.0.138
Přihlašovací údaje: admin, heslo na nalepce vzadu

- Advanced Setup
  - Záložka Internet
    - Záložka LAN ports
      - Vybrat Only Internet a kliknout na Apply
  - Záložka Local Network
    - Záložka LAN
      - Záložka IPv4
        - DHCP Server
          - DHCP Server: Off
          - LAN IP Address: volná statická IP adresa hlavního routeru, ze jehož LAN portu vede kabel do WAN portu tohoto Access Pointu - v hlavním routeru je nutné tuto IP adresu nechat volnou tím, že např. DHCP hlavního routeru bude mít rozsah DHCP Start - End nastavený tak, aby nepokrýval tuto IP adresu pro Access Point. Např. volné IP adresy hlavního routeru nechat v rozsahu 10.0.0.1 až 10.0.0.20, a DHCP hlavního routeru bude mít na starost 10.0.0.21 do 10.0.0.254, takže v tomto případě IP adresa Access Pointu může být např. 10.0.0.2, (s tím, že IP adresa hlavního routeru bude 10.0.0.1 - toto je potřeba přenastavit pro hlavní router)

- Pokud máte víc Access Pointů tak můžete ty volné IP adresy použít.


Access pointy spojit s hlavním routerem přes LAN Port, ne WAN Port. Tzn, z LAN portu hlavního routeru vyvést LAN kabel do LAN portu Access pointu. Mezi hlavním routerem a Access pointem lze mít normální switch.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ZTE ZXHN F680- delší napájecí adaptér
    od Ondras66 » 05 čer 2021 19:30 » v Sítě - hardware
    1
    273
    od Karrex
    05 čer 2021 19:35
  • Stream Deck nenabehne po updatu firmware-u
    od RayCodeCSC » 23 črc 2021 12:17 » v Problémy s hardwarem
    5
    383
    od petr22
    25 črc 2021 12:16
  • AWS aktualizace certifikátu
    od teichmann.ondrej » 11 říj 2021 10:06 » v Programování a tvorba webu
    0
    230
    od teichmann.ondrej
    11 říj 2021 10:06
  • Aktualizace sestavy
    od rel7 » 05 led 2021 10:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    694
    od petr22
    06 led 2021 18:55
  • HP 255 G6 - instalace aktualizace 20H2
    od Martinor » 10 čer 2021 20:04 » v Windows 10, 8, 7..
    9
    733
    od Bohyna
    09 říj 2021 20:43

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host