aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 02 říj 2020 20:17

Dobrý den, dá se prosím modem ZTE ZXHN H267A použít i v jiné síti? Chtěl bych jej použít jako klasický WIFI modem v optické síti. Měl jsem jej v kanclu, a O2 už nemám, tak jej chci použít jinde. Nejsem žádný IT specialista, do menu se dostanu. Nejlepší by dle mého bylo do toho asi dát firmware, který nebude pro O2 ale ten neumím najít. Je mi líto jej teď "vyhodit" když už O2 nemám a vím, že potřebuji teď nový wifi router. Děkuji všem za případné rady. B.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2020 20:21

Je to modem pro dsl. Optický vstup nemá.
Takže pro optiku použít nepůjde.
Pokud snad myslíš, že by z něj šel udělat obyčejný router, pak je tu šance, že to bude umět. Jeden z LAN portů je v konfiguraci potřeba přepnout na WAN port.
A pokud má pracovat jako AP - tak viz. můj podpis - router jako switch.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 02 říj 2020 20:27, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 02 říj 2020 20:26

ITCrowd píše:Je to modem pro dsl. Optický vstup nemá.
Takže pro optiku použít nepůjde.


Omlouvám se, špatně jsem to napsal, doma mám optiku, tady jsem to zkoušel. Ale v práci máme net od místního poskytovatele, připojujeme se přes "mikrovlny" a do kanceláře nám "leze" jen kabel připojený do nějakého starého TP linku. A ten potřebujeme vyměnit.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2020 20:28

Doplnil jsem do předchozího příspěvku...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 02 říj 2020 20:33

ITCrowd píše:Je to modem pro dsl. Optický vstup nemá.
Takže pro optiku použít nepůjde.
Pokud snad myslíš, že by z něj šel udělat obyčejný router, pak je tu šance, že to bude umět. Jeden z LAN portů je v konfiguraci potřeba přepnout na WAN port.
A pokud má pracovat jako AP - tak viz. můj podpis - router jako switch.


Děkuji moc za odpověď, ale jeden z portů je již označen jako WAN, pak je tam port DSL a 4 x LAN, dále 2 x Phone.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 02 říj 2020 20:47

V tom případě je vyřešeno. Do wan portu vstup, do LAN interní síť. WiFi si nastav jak potřebuješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

timberland
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod timberland » 03 říj 2020 09:52

Ano děkuji, ale stále mě zajímá jestli tam jde nahrát firmware , který nebude O2 (jejich menu, názvy sítí O2....) , prostě nějaký firmware, jako mají obyčejné wifi routery. Děkuji

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21524
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: aktualizace firmware u ZTE ZXHN H267A od O2

Příspěvekod ITCrowd » 03 říj 2020 11:01

Pokud ti to tak strašně vadí, klidně to zkus.
https://support.zte.com.cn/support/docm ... oduct.html
Záložka User-End Device. Najdi si tam svůj typ.
Pokud se to nepovede, budeš moct router vyhodit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ZTE ZXHN F680- delší napájecí adaptér
    od Ondras66 » 05 čer 2021 19:30 » v Sítě - hardware
    1
    253
    od Karrex
    05 čer 2021 19:35
  • Stream Deck nenabehne po updatu firmware-u
    od RayCodeCSC » 23 črc 2021 12:17 » v Problémy s hardwarem
    5
    321
    od petr22
    25 črc 2021 12:16
  • AWS aktualizace certifikátu
    od teichmann.ondrej » 11 říj 2021 10:06 » v Programování a tvorba webu
    0
    93
    od teichmann.ondrej
    11 říj 2021 10:06
  • Aktualizace sestavy
    od rel7 » 05 led 2021 10:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    639
    od petr22
    06 led 2021 18:55
  • Aktualizace WIN 10 selhala
    od trefort » 11 lis 2020 18:09 » v Windows 10, 8, 7..
    9
    758
    od RIKI22
    11 lis 2020 20:01

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů