nový router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
derclown
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

nový router

Příspěvekod derclown » 07 led 2021 14:34

vybírám nový router ale nevím jaký aby by byl kvalitní

Poskytovatel my na zeď umístil vysílač a ten vede do routeru

a teď se router rozšlápl TP-LINK TL-WR543G a já hledám jiný (neměl sem sním žádný problém)
byl sem sním spokojený

počítač jeden LAN výjimečně tři a přes WIFI výjimečně jeden mobil v místnosti kde se nachází router takže nepotřebuji celý byt pokrýt a ani nechci ani žádné nas nemám a ani neplánuji a nic víc od routeru neočekávám
stačil by tento nebo jsou nějaké problémy

https://www.czc.cz/tp-link-archer-c6/244497/produkt
že prý se resetuje sám a vypíná
někdo říká že je to ašus jako za pětikilo ale ten co sem měl do teďka tak stál také asi pětistovku

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21534
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2021 14:38

Viz. můj podpis - vybíráme router. Pečlivě pročti a zospověz otázky.
Tebou vybraný je opravdu šmejd.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
derclown
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod derclown » 07 led 2021 14:54

a mohu se zeptat v čem je šmejd?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21534
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2021 15:10

Prohledej si fórum. Není tu zrovna málo lidí, co popisují problémy s tímto routerem.
Za málo peněz málo muziky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
derclown
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod derclown » 10 led 2021 22:00

Provider mi podle dotazu by dodal za peníze svůj dle zjištění by se jednalo oem od firmy
kogan kawrtacblka

tak nevím

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod Coxx-cz » 10 led 2021 22:10

Provider ti většinou dodá ten nejlacinější šmejd - tedy alespoň v případě že ti ho poskytuje zadarmo jako součást služby.

Pokud se chceš do budoucna vyhnout problémům, tak modem/router je zařízení na kterém se opravdu nevyplatí šetřit. Nejlepší bude když se budeš řídit tím co psal ITCrowd - prostuduj si toto téma: viewtopic.php?f=41&t=165252 a odpověz zde na uvedené otázky, pak se může něco vybrat/doporučit.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2004
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod sojkin626 » 10 led 2021 22:14

Já za sebe mohu doporučit Xiaomi AC2350, mám doma dva a vše v pořádku.
Dělá vše co od routeru čekám, dobrý dosah a přenosová rychlost, pokud nemáš ještě nějaké další speciální požadavky...


Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Manjaro 21.0 KDE|Windows 10 Pro # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1

Uživatelský avatar
derclown
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod derclown » 10 led 2021 22:26

dobrá,jen doplním že na technickém mi řekly že se 1500 mi technik přiveze router (prý jejich značku) speciální požadavky nemám budou tam tři počítače kabelem a mobil jen do dvou metrů od routeru v místnosti takže skoro bez wifiny by mohl být
Naposledy upravil(a) derclown dne 10 led 2021 22:46, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1090
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod Coxx-cz » 10 led 2021 22:29

Tak do třetice. Pokud chceš poradit s výběrem routeru, prostuduj si toto téma a odpověz na otázky které tam jsou uvedené:

viewtopic.php?f=41&t=165252

Jak na router "skoro bez wifiny" chceš připojovat mobil?
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5743
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod RIKI22 » 10 led 2021 22:37

To ,čo zvládol starý TP-Link zvládne aj obyčajný Asus , ak nič naviac nepotrebuješ.
https://www.eberry.cz/router-asus-rt-n12plus---n300-wi-fi

Uživatelský avatar
derclown
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod derclown » 10 led 2021 22:46

1 Tplink-TP-LINK TL-WR543G
2 Na zdi mám vysílač který vede rovnou do routeru
3 Wifi jen v místnosti kde je router wpa2-psk
4 Jen Tři stolní pc kabelem
5 Žádné speciální funkce
6 na smlouvě je jen číslo 50 a slibují navýšení

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21534
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: nový router

Příspěvekod ITCrowd » 10 led 2021 23:31

Otázkou je, co zamýšlíš s těmi třemi PC. Jestliže počítáš s přenosem souborů po síti, pak zvaž, zda chceš gigabit LAN.
K wifi - stačí ti jedno pásmo (2,4GHz), nebo chceš obě (i 5GHz). 5GHz pásmo má vyšší rychlost.
K navýšení rychlosti - je třeba říci o kolik. Pokud by to bylo 70 a více, už je lepší gigabitový router, aby nedocházelo k omezení rychlosti, případně zasekávání routeru.
Jinak pokud ti stačí to, co tam máš, tak v bazarech se nabízí od ceny za odvoz.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový router
    od Martin Voráč » 27 srp 2021 11:57 » v Vše ostatní (inet)
    2
    257
    od Martin Voráč
    28 srp 2021 16:22
  • Nový router
    od blackboxx » 25 lis 2020 09:28 » v Sítě - hardware
    4
    823
    od ITCrowd
    19 led 2021 16:31
  • Nový router
    od jayden » 14 kvě 2021 21:28 » v Sítě - hardware
    1
    350
    od ITCrowd
    15 kvě 2021 08:21
  • Nový router
    od TUYH » 09 lis 2020 19:53 » v Sítě - hardware
    1
    482
    od ITCrowd
    09 lis 2020 20:34
  • Nový router
    od šulda » 11 lis 2020 16:03 » v Sítě - hardware
    2
    538
    od šulda
    12 lis 2020 14:12

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 1 host