Remote pripojeni na router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Remote pripojeni na router

Příspěvekod shockwave » 26 lis 2021 23:11

Ahoj, zeptam se, ktere wan ip pouzit do tabulky Remote management v routeru. Pod polozkou WanIp v routeru najdu uplne jine cislo 172.17........ jak na internetu po zadani wanipinfo 212.4....... Port sem nastavil na 8080 a stejne to nemuzu rozchodit. Poradite. Router tplink wr741nd. Dekuju

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21927
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod ITCrowd » 26 lis 2021 23:15

Nerozchodíš. 172... není veřejná adresa.
Jinými slovy - mezi tvým routerem a internetem je minimálně jeden router providera s NAT. Aby to fungovalo, musel by on na tom routeru nastavit port forward 8080 na tvou IP 172... Pak by to fungovalo.
BTW nechat si administraci otevřenou zvenčí je bezpečnostní díra.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod shockwave » 27 lis 2021 08:53

Takze ta adresa z wanip.com 212.4.... je nesmysl, ze mi tam vypisuji. Nebo to je ta wan ip toho druheho routeru, jak jsi psal.

Musim brat v uvahu pouze wan ip v mem routeru, a ta musi tedy byt verejna, jina nez 198...., 172.... atd ze?

Prosim te nerozumim, co jsi myslel tou posledni vetou. Jak nechat si administraci otevřenou zvenčí je bezpečnostní díra.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21927
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod ITCrowd » 27 lis 2021 09:28

"Takze ta adresa z wanip.com 212.4.... je nesmysl, ze mi tam vypisuji. Nebo to je ta wan ip toho druheho routeru, jak jsi psal." - to je adresa providera.
"Musim brat v uvahu pouze wan ip v mem routeru, a ta musi tedy byt verejna, jina nez 198...., 172.... atd ze?" - buď veřejná IP, nebo forwardovaný port, nebo NAT 1:1. V těchto případech to fungovat bude.
"Prosim te nerozumim, co jsi myslel tou posledni vetou. Jak nechat si administraci otevřenou zvenčí je bezpečnostní díra."
- protože router tě má chránit. Tím pádem má uzavřít veškerou komunikaci, která není nutná. Jestliže nějaký bot "načuchá" na tvé IP otevřený port, následuje pokus o prolomení hesla, ovládnutí routeru a průnik do sítě. A pak už si tam útočník může dělat co chce.
- a není pro to nejmenší důvod. Router se nastaví jednou. Pak už o něm nevíš, jen je třeba jednou za rok zkontrolovat aktualizace, popřípadě, po nějaké informaci o chybě firmwaru.
Nechat otevřený admin port na tupolinku, který neumí ani SSH, takže kdokoli si může tuto komunikaci odposlechnout, a to včetně přístupových údajů, je fakt nesmysl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod shockwave » 27 lis 2021 10:40

ITCrowd píše:Nerozchodíš. 172... není veřejná adresa.
Jinými slovy - mezi tvým routerem a internetem je minimálně jeden router providera s NAT. Aby to fungovalo, musel by on na tom routeru nastavit port forward 8080 na tvou IP 172... Pak by to fungovalo.
BTW nechat si administraci otevřenou zvenčí je bezpečnostní díra.


Takze radis zazadat o port forwarding u poskytovatele z te adresy 212...na mou privatni 172... Musim tam specifikovat nejak ten port treba 8080 apod. Pak bude ma privatni adresa ale na tom portu porade otevrena, jak si psal.... mohu pak ovlivnit,zavreni toho portu, to zase ne,ze, to zas pres poskytovatele?

Existuje nejake reseni z tvych znalosti, co bys doporucil, co by splnilo moje pozadavky. Kde bych mohl ovlivnit ten port, aby se mi nakonec nekdo cizi netoulal v siti.
Dekuji

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10306
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod zeus » 27 lis 2021 13:08

shockwave píše:ktere wan ip pouzit do tabulky Remote management v routeru.

Ja bych tedy rekl, ze se tam zadava IP, ze ktere to chces spravovat. Je to prave kvuli zminovane bezpecnosti.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21927
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod ITCrowd » 27 lis 2021 14:03

Kurňa, taky jsem se mohl na emulator podívat dřív. Sorry.
Když se na to nastavení podíváš, tak je tam, že když nastavíš 255.255.255.255, tak to bude fungovat z každé ajpiny.
A pokud tam necháš port 80, tak ten je průchozí všude.
Nebezpečnost takového kroku si už nes sám. Moje doporučení jsem vyjádřil jasně - tohle nikdy nedělat. Je to jako nechat volně otevřené dveře od bytu s nápisem, vemte si co chcete, a pak se divit, že mě vykradli.
Proč tohle vlastně chceš? Jak už jsem psal, router stačí nastavit jednou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1634
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod Microsheep » 27 lis 2021 17:03

Řekl bych, že to bude 0.0.0.0/0 nikoliv 255.255.255.255

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21927
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod ITCrowd » 27 lis 2021 17:14

I teď? :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1634
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod Microsheep » 27 lis 2021 17:30

Ok - na tomhle TP-linku jo, z logiky IP adres ne :D

shockwave
Level 3
Level 3
Příspěvky: 430
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod shockwave » 28 lis 2021 15:27

Jednou za cas mi vypadne jedno zarizeni na domaci wifine a naskoci jen po restartu routeru, chtel sem proto umet napojit se na dalku na router.

Ale nejde mi se napojit ani kdyz sem ulozil do routeru a zadal do adresniho radku browseru adresy 0.0.0.0/0 port 80 ani 255.255.255.255 port 80-nefunguje nevim proc.

Vzhledem k bezpecnosti budu problem řešit tedy jinou cestou. I tak každopádně vam díky moc za odpovědi

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10306
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Remote pripojeni na router

Příspěvekod zeus » 28 lis 2021 15:56

Jednak ty adresy nemas zadavat do adresniho radku browseru a za druhy nejspis nemas verejnou IP. Ale to je fuk.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • O2 router
    od Claudio » 17 led 2022 18:29 » v Sítě - hardware
    1
    85
    od ITCrowd
    dnes, 14:16
  • Nový router
    od jayden » 14 kvě 2021 21:28 » v Sítě - hardware
    1
    376
    od ITCrowd
    15 kvě 2021 08:21
  • Nový router
    od nejm » 03 bře 2021 17:01 » v Sítě - hardware
    7
    642
    od ITCrowd
    04 bře 2021 10:27
  • Novy router
    od cmuch » 10 bře 2021 10:34 » v Sítě - hardware
    17
    1094
    od cmuch
    11 bře 2021 16:41
  • router internet
    od sr5 » 07 dub 2021 18:24 » v Problémy s hardwarem
    13
    533
    od ITCrowd
    07 dub 2021 20:23

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host