Ahoj,
mám situaci, kdy mám dva routery, jeden vedlejší (archer c5) je připojen drátem do hlavního (nevím teď název, je od pody na optiku, konfigurace se mění přes jejich admin web). Používám jak 5, tak 2.4 GHz. Chtěl bych aby se tyto dva routery chovali jako jeden. Poradíte jak na to nebo alespoň pod čím to vyhledávat?
Chování dvou routerů jako jeden
Re: Chování dvou routerů jako jeden
Ano, jeden router nastavíš jako bridge k hlavnímu. Mám to doma podle tohoto návodu a funguje to perfektně včetně sdílení souborů nebo přehrávání filmů https://m.youtube.com/watch?v=J5QJb3O19zI .
Budou mít sice stále oddělené wifi (nevím zda-li je toto vůbec možné bez nějakého extenderu, který by wifi mohl propojit) , ale pojedou přes jeden DHCP server, takže jak píšu výše, bude fungovat sdílení z jednoho routeru do druhého.
Budou mít sice stále oddělené wifi (nevím zda-li je toto vůbec možné bez nějakého extenderu, který by wifi mohl propojit) , ale pojedou přes jeden DHCP server, takže jak píšu výše, bude fungovat sdílení z jednoho routeru do druhého.
-
- Pohlaví:
Re: Chování dvou routerů jako jeden
xet: - nevím sice co myslíš tím "chovali jako jeden", ale prostuduj si v mém podpisu odkaz - router jako switch.
sgvagon - buď tak laskav, a nepiš do témat o kterých nic nevíš.
sgvagon - buď tak laskav, a nepiš do témat o kterých nic nevíš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 991
-
od FELINY
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 17:18
-
-
Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu Příloha(y)
od EZumrova » 02 dub 2024 08:12 » v Kancelářské balíky - 16
- 8308
-
od atari
09 kvě 2024 11:50
-
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 943
-
od Speed_dead
12 říj 2024 21:07
-
-
-
Který z těchto dvou mobilů vybrat
od Lukáš.v89 » 06 úno 2024 00:50 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 8
- 3316
-
od Smile
07 úno 2024 07:40
-
-
- 2
- 3240
-
od Dolpi