Dobrý den, potřeboval bych poradit s nastavením tohoto VDSL modemu od O2 pouze jako Wi-Fi router pro místního poskytovatele internetu, od kterého mám údaje, kterými k internetu přistupuji (IP adresa, maska sítě, brána a DNS).
Ve stávajícím routeru je nastavení jednoduché, ale u H267a si nevím rady, kam vše vyplnit, abych internet rozjel. Domnívám se, že by to mělo být na záložce internet - WAN - ethernet připojení, tam založím novou položku s těmito údaji, ale internet nefunguje.
Dokážete někdo prosím pomoci s nastavením?
ZTE H267a - nastavení pro lokálního poskytovatele Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: ZTE ZXHN H267a - nastavení pro lokálního poskytovatele
1. ověř si, zda není připojení vázáno i na MAC adresu routeru. V tom případě bys musel někde zapátrat, zda jde MAC WAN portu změnit.
2. Doporučuji stáhnout ne O2 firmware, popřípadě minimálně restart do továrního nastavení.
3. přihlaš se do nastavení routeru. výchozí uživatelské jméno je admin, výchozí heslo je shodné s výchozím heslem pro 2,4 GHz WiFi a najdeš jej na štítku modemu. To, pokud resetuješ do továrního nastavení.
4. Pokročilé nastavení
5. Položka WAN
6. Záložka Ethernet
7. Ethernet_Data_DHCP -> vypnout
8. Klikni na plusko (Založit novou položku).
Název - zvol co chceš
Typ - routing
Seznam služeb - internet
MTU - 1500 (pokud tvůj provider neuvádí jinak)
Link type - IP
IP verze - IPv4 (pokud tvůj provider neuvádí jinak)
IP typ - statická
IP adresa - IP od providera
Subnet mask - od providera
Brána - od providera
DNS 1,2,3 - od providera, případně 8.8.8.8, 8.8.4.4 (DNS gůgla)
NAT - zapnout
VLAN - vypnout
Uložit.
A připomínám bod 1. - pokud tvůj provider kontroluje MAC adresu WAN portu, nebude to fungovat.
2. Doporučuji stáhnout ne O2 firmware, popřípadě minimálně restart do továrního nastavení.
3. přihlaš se do nastavení routeru. výchozí uživatelské jméno je admin, výchozí heslo je shodné s výchozím heslem pro 2,4 GHz WiFi a najdeš jej na štítku modemu. To, pokud resetuješ do továrního nastavení.
4. Pokročilé nastavení
5. Položka WAN
6. Záložka Ethernet
7. Ethernet_Data_DHCP -> vypnout
8. Klikni na plusko (Založit novou položku).
Název - zvol co chceš
Typ - routing
Seznam služeb - internet
MTU - 1500 (pokud tvůj provider neuvádí jinak)
Link type - IP
IP verze - IPv4 (pokud tvůj provider neuvádí jinak)
IP typ - statická
IP adresa - IP od providera
Subnet mask - od providera
Brána - od providera
DNS 1,2,3 - od providera, případně 8.8.8.8, 8.8.4.4 (DNS gůgla)
NAT - zapnout
VLAN - vypnout
Uložit.
A připomínám bod 1. - pokud tvůj provider kontroluje MAC adresu WAN portu, nebude to fungovat.
Re: ZTE H267a - nastavení pro lokálního poskytovatele
Předně děkuji za reakci.
Ad 1. omezení na MAC routeru není, když připojím jiný než stávající TP-link, tak vše funguje, stejně jako při připojení PC napřímo.
Ad 2. Nepodařilo se mi originální firmware najít, takže jsem aktualizoval na nejnovější ze stránky O2 a provedl pouze reset do továrního nastavení.
Ad 3.-8. Vše jsem takto provedl a nastavil a stále nejde.
Ad 1. omezení na MAC routeru není, když připojím jiný než stávající TP-link, tak vše funguje, stejně jako při připojení PC napřímo.
Ad 2. Nepodařilo se mi originální firmware najít, takže jsem aktualizoval na nejnovější ze stránky O2 a provedl pouze reset do továrního nastavení.
Ad 3.-8. Vše jsem takto provedl a nastavil a stále nejde.
-
- Pohlaví:
Přejdi na záložky DSL a zkus zakázat DSL (pokud lze). Stejně tak u 3G a 3G/4G záloha.
Zkus: Přejdi v nastavení na Port Binding. Najdi položku Ethernet - resp. bude tam po názvem, co jsi zapsal při zakládání ethernetu. A zaškrtni všechny porty, co tam najdeš. Měl by tam být čudlík Vše zapnout. Ulož. Vypni a zapni router (pokud se sám nerestartuje).
ještě - položka Link Type - je tam místo volby IP volba PPPoE? Pokud ano, zkus ji.
Jinak tyhle modem routery se při výpadku DSL většinou dokážou WAN nastavit samy (pokud je povoleno DHCP). Pak můžeš zkusit nastavit WAN na DHCP, připojit na stávající router, a pokud se připojí, pak zkontrolovat v nastavení, položka stav hodnoty. A ty pak opsat do pevného nastavení (samozřejmě kromě údajú od providera, ty budou jiné).
Zkus: Přejdi v nastavení na Port Binding. Najdi položku Ethernet - resp. bude tam po názvem, co jsi zapsal při zakládání ethernetu. A zaškrtni všechny porty, co tam najdeš. Měl by tam být čudlík Vše zapnout. Ulož. Vypni a zapni router (pokud se sám nerestartuje).
ještě - položka Link Type - je tam místo volby IP volba PPPoE? Pokud ano, zkus ji.
Jinak tyhle modem routery se při výpadku DSL většinou dokážou WAN nastavit samy (pokud je povoleno DHCP). Pak můžeš zkusit nastavit WAN na DHCP, připojit na stávající router, a pokud se připojí, pak zkontrolovat v nastavení, položka stav hodnoty. A ty pak opsat do pevného nastavení (samozřejmě kromě údajú od providera, ty budou jiné).
Perfektní, díky za pomoc. Nestačilo DSL jen zakázat, ale musel jsem vše ve WAN DSL smazat.
-
- Pohlaví:
Označ tedy téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 10194
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2024 10:14