Zdravím, prosím o pomoc s výběrem routeru, rozhoduji se mezi těmito třemi:
ASUS RT-AX53U
ASUS RT-AX55
ASUS RT-AX56U
Do routeru budou připojena tato zařízení:
LAN: PC, TV
WiFi: Mobil, notebook, klimatizace, robotický vysavač, myčka, (časem možná AV receiver) - 5 GHz i 2,4 GHz
pro 5GHz WiFi bych potřeboval dosah 8m přes 30cm zeď (jsou zde i dveře) kvůli mobilu (nižší rychlost nevadí)
WiFi6 a WPA3 zatím nemám jak využít, ale v budoucnu určitě ano.
Občas na routeru využiji VPN. USB nepotřebuji.
Rychlost internetu 500/500 Mbps (O2 optický FTTH).
Děkuji.
EDIT: AV receiver mohu připojit taky přes kabel + je možné, že přes WiFi v budoucnu připojím tiskárnu, kterou ale využiji jen příležitostně
Pomoc s výběrem routeru
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Re: Pomoc s výběrem routeru
Ahoj,
ani jeden z těchto routerů nemá, a ani se na něj nedá připojit optika.
Předpokládám, že O2 nějaké zařízení nabídne. A u O2 je nejlépe vzít to, co nabízí, protože jejich podpora pro jiný zařízení je nulová.
Co se týče zde tolikrát diskutovaného dosahu - přečti si článek v mém podpisu - proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem.
ani jeden z těchto routerů nemá, a ani se na něj nedá připojit optika.
Předpokládám, že O2 nějaké zařízení nabídne. A u O2 je nejlépe vzít to, co nabízí, protože jejich podpora pro jiný zařízení je nulová.
Co se týče zde tolikrát diskutovaného dosahu - přečti si článek v mém podpisu - proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- nováček
- Pohlaví:
Ahoj,
díky za reakci, od CETINU budu mít převodník z optiky na ethernet od Huawei, ale router chci vlastní, u O2 s tím dle zkušeností ostatních zákazníků není žádný problém.
díky za reakci, od CETINU budu mít převodník z optiky na ethernet od Huawei, ale router chci vlastní, u O2 s tím dle zkušeností ostatních zákazníků není žádný problém.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Problém nastane až bude něco špatně. Tak první věc bude aha a vy nemáte náš modem... no tak já vám tam můžu poslat technika za XXX Kč
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
pro zamýšlený účel vyhoví všechny tři.
Dva z nich mi prošly rukama:
55: viewtopic.php?f=41&t=220412
56U: viewtopic.php?f=41&t=216871
Problém se objeví hned, jakmile bude chtít O2 TV. S internetem by problém být neměl.
Dva z nich mi prošly rukama:
55: viewtopic.php?f=41&t=220412
56U: viewtopic.php?f=41&t=216871
Problém se objeví hned, jakmile bude chtít O2 TV. S internetem by problém být neměl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
-
- nováček
- Pohlaví:
Moc děkuji za radu, O2 TV určitě chtít nebudu.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Pokud bude chtít O2TV skrz IPTV tak určitě bude problém. Jinak díky modemu O2 dokáží technici vidět nějaké data včetně rychlosti internetu. Což skrz cizí modem nejde.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W
-
- nováček
- Pohlaví:
Ahoj,
rád bych se připojil k dotazu, protože jsem v podobné situaci a i přes přečtení několika fór z toho nejsem vůbec moudrý...
Budu mít optiku od O2 a zajímá mě jestli tam budu schopný připojit místo O2 Smartboxu "klasický router", klidně jeden z těch, co tu zmiňoval jopato.
Často se zmiňuje, že router musí podporovat "optiku", ale stále nevím o co se jedná. Psal jsem i do O2 a tam jsem se dozvěděl pouze, že router připojím přes klasický RJ-45, ale že musí podporovat "optickou technologii".
Celou dobu jsem žil v domění, že bude stačit router, který bude umět PPPoE.
O2 TV budu řešit přes aplikaci, takže to že to nezvládne router mi nevadí.
Předem děkuji
rád bych se připojil k dotazu, protože jsem v podobné situaci a i přes přečtení několika fór z toho nejsem vůbec moudrý...
Budu mít optiku od O2 a zajímá mě jestli tam budu schopný připojit místo O2 Smartboxu "klasický router", klidně jeden z těch, co tu zmiňoval jopato.
Často se zmiňuje, že router musí podporovat "optiku", ale stále nevím o co se jedná. Psal jsem i do O2 a tam jsem se dozvěděl pouze, že router připojím přes klasický RJ-45, ale že musí podporovat "optickou technologii".
Celou dobu jsem žil v domění, že bude stačit router, který bude umět PPPoE.
O2 TV budu řešit přes aplikaci, takže to že to nezvládne router mi nevadí.
Předem děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 800
-
od DenyKr
22 lis 2022 21:59