Ahoj, máme klasický O2 internet 50 Mb/s, ale mají tam nabídku na 100 Mb/s s technologií VDSL Bonding. Moc nevím jak to funguje, ale předpokládám, že to musí umět modem a oni mi nabízí nějaký jejich, který mi přijde zbytečný.
Můžeme prosím doporučit nějaký, co to umí a je levný? Teď mám už x let jejich největší shit a funguje spolehlivě, ale umět to nebude.
Děkuji,
Jaký modem k O2 VDSL Bonding?
Re: Jaký modem k O2 VDSL Bonding?
Jak funguje bonding a terminátor
Bonding je založen na jednoduché myšlence. Do xDSL přípojky vám zavedeme místo jednoho páru drátů rovnou dva. Díky tomu se vaše rychlost internetu na doma až zdvojnásobí. Aby vše šlapalo, jak má, budete potřebovat zařízení terminátor, za které nic neplatíte. Navíc se o celou instalaci postará technik.
Taky záleží jestli to tam skutečně půjde. Abys pak nebyl překvapený až přijde technik a řekne ti že to nejde.
Bonding je založen na jednoduché myšlence. Do xDSL přípojky vám zavedeme místo jednoho páru drátů rovnou dva. Díky tomu se vaše rychlost internetu na doma až zdvojnásobí. Aby vše šlapalo, jak má, budete potřebovat zařízení terminátor, za které nic neplatíte. Navíc se o celou instalaci postará technik.
Taky záleží jestli to tam skutečně půjde. Abys pak nebyl překvapený až přijde technik a řekne ti že to nejde.
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
vojak3 píše:Jak funguje bonding a terminátor
Tohle samozřejmě vím, technik mi předělá přípojku a doveze terminátor. Případně zapojí modem, při nejhorším to zvládnu sám, ale nevím jak poznám, který to umí. Předpokládám, že všechny nové, ale nevím jak ty nové poznám
Když nikdo neporadí objednám nějaký random a uvidím.
Ten O2 modem je předražený krám.
-
- Pohlaví:
Za terminátor můžeš připojit libovolný router, co umí VLANy. https://www.root.cz/clanky/vdsl-bonding ... minatorem/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3145
-
od kasy
Zobrazit poslední příspěvek
02 led 2024 15:18