Problém s rychlostí internetu v RD
-
- Level 2
- Pohlaví:
Problém s rychlostí internetu v RD
Měl jsem modem od T-mobile, Zyxel VMG3312-20A s tarifem 50 Mbit/s. Od tohoto modemu vedl jeden UTP kabel na půdu kde byl zapojený do switche, TP-Link TL-SF1008D a od něj vedou UTP kabely do IP kamer, televizí, pc a routeru TP-Link Archer C80, který používám na druhém konci domu pro lepší kokrytí Wi-Fi. Nyní jsem si pořídil nový modem od T-mobile, Zyxel VMG3625-T50B s vyšším tarifem 100 Mbit/s. Vytáhnu z něj drátově čí bezdrátově ale pouze 55-60 Mbit/s, myslíte že mám někde chybu v rozvodu, třeba koupit lepší switch nebo je chyba někde jinde? Děkuji za radu.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Re: Problém s rychlostí internetu v RD
Počítač přes kabel přímo na modem, vše ostatní odpoj a změř. Pokud to bude stejné, mrkni se do smlouvy. Jestliže tam bude až 100Mbit/s nic nenaděláš. Můžeš ale zkusit reklamaci u poskytovatele.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Problém s rychlostí internetu v RD
Yjisti, zda tvuj poskytovatel provozuje napr. mirror repozitare Linuxu - pokud ano, stahni z nej nejake ISO a zmer rychlost.
Servery poskytovatele jsou obvykle jedine servery, kde lze vicemene garantovat maximalni rychlost.
Rychlost je obvykle ve smlouve definovana jako "az 100 Mbit/s" tedy neco mezi 0 a 100 Mbit/s v zavislosti na mnoha ruznych podminkach
jako omezeni na prenosove trase, zatezi site, omezeni na strane vzdaleneho serevru, poctu uzivatelu atd atd.
A POZOR- prenosova trasa k tobe domu nemusi byt vubec schopna zvladnout rychlost 100 Mbit/s, to lze ale overit jedine merenim.
Je rychlost treba ve 2 hodiny v noci vyssi ?
Servery poskytovatele jsou obvykle jedine servery, kde lze vicemene garantovat maximalni rychlost.
Rychlost je obvykle ve smlouve definovana jako "az 100 Mbit/s" tedy neco mezi 0 a 100 Mbit/s v zavislosti na mnoha ruznych podminkach
jako omezeni na prenosove trase, zatezi site, omezeni na strane vzdaleneho serevru, poctu uzivatelu atd atd.
A POZOR- prenosova trasa k tobe domu nemusi byt vubec schopna zvladnout rychlost 100 Mbit/s, to lze ale overit jedine merenim.
Je rychlost treba ve 2 hodiny v noci vyssi ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 33
- 4507
-
od lucaso84
09 lis 2022 08:56
-