Jedna tiskárna na dva počítače.

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jedna tiskárna na dva počítače.

Příspěvekod liborek » 21 bře 2010 22:48

Chci se zeptat co konkrétně potřebuji abych mohl provozovat tiskárnu na dvou počítačích které mám v síti,bez toho,aby musel být ten druhý zapnutý.Momentálně jsem je sesíťoval přes router.Z něho mám jeden kabel do prvního počítače na němž mám tiskárnu a druhý kabel do druhého počítače.sdílím internet a tu tiskárnu.Internet můžu samozřejmě i bez zapnutého prvního compu,ale tiskárnu ne.Co musím koupit,abych mohl využít stávajícího připojení.Pokud by to šlo i třeba s radou jak to zapojit.Na googlu jsem pátral,ale na můj případ jsem nic nenašel.Asi se blbě ptám.Buď je tam síť jako mám já,nebo se natahuje nový kabel,nebo WiFi....Je to nejjednodušší síť,ale pro jistotu ještě nákres.
Přílohy
tiskárna.jpg
Naposledy upravil(a) liborek dne 22 bře 2010 21:29, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Jedna tiskárna na dva počítače.

Příspěvekod Žbeky » 21 bře 2010 22:52

Jsou 2 možnosti a obě nejsou úplně zdarma,
Buď můžeš koupit "print server", který převede USB na utp kabel nebo wifi modul - cena kolem 1000Kč
Nebo koupit tiskárnu která už wifi/ethernet má a tu napojit přímo na router - 2-3000kč
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 21 bře 2010 23:03

A jen pro upřesnění resp. doplnění, existují i routery s USB pro připojení tiskárny.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 bře 2010 00:08

Tiskárna nová,router téměř.Takže jsem se díval na nejlevnější a např. TENHLE.A to jako zapojím před tiskárnu v tom mém schématu a hotovo?Tedy mimo nějaké nastavování?A tím pádem první počítač může bý vypnutý?
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 22 bře 2010 07:23

Ten print server zastane funkci toho počítače. Ono to má z jedné strany USB, tam dáte tiskárnu, a z druhé strany RJ-45 (klasický lan kabel) a ten spojíte s routerem. V manuálu bude určitě napsané jak to nakonfigurovat (vlastně jde jen o to mu přidělit IP). Pak už jen vyhledáte tiskárny v síti a mělo by vám ji to najít.
POZOR! Tyto printservery většinou neumožňují multifunkci tzn. jde tisknout ale skener nerozběháte
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 bře 2010 21:19

No tak to je mě nanic v routeru mám jen dvě zátrčky na LAN,takže když strčím do jedné tu tiskárnu a do druhé počítač,tak už nemá kde dát ten druhý počítač. :o A logicky by mi to bylo k ničemu abych na tom měl napojený jeden comp.. :D :D

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 22 bře 2010 21:21

V tom případě pomůže switch. /hub, ale ten už se asi ani nedělá/

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 22 bře 2010 21:22

Pokud to je tak, tak se neobejdeš bez dalšího zařízení - switch/lepší router/nechat to napojené v jednom PC, které pojede neustále. A vlastně když bys už bral lepší router tak vezmeš zrovna nějaký s usb a bylo by

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 22 bře 2010 21:30

Souhlas.
TO>žbeky - jen pro upřesnění switch je lepší hub.
hub /rozbočovač/ spojuje několik PC v síti a signál na jednom portu posílá na ostatní porty
switch /přepínač/ jako hub, jen signál posílá na jeden správný port (podle MAC)
router /směrovač/ propojuje dvě sítě (směruje data z jedné do druhé)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 22 bře 2010 21:34

Jako brigádník u mého ISP vím ten rozdíl :wink: Hub se dneska nedá použít protože nádherně vytěžuje síť nepotřebnými věcmi

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 bře 2010 21:34

Žbeky:No počkej,a na co by mi to bylo.Když má zapnutý počítač,tak mi to jede i teď.No tak asi to nebude k ničemu anebo když tak zbytečně složitý a drahý.Holt se bude muset zapínat i druhý počítač.Ještě se zkusím zeptat některý den v prodejně.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 22 bře 2010 21:39

No prostě jsou 3 monžosti
1. Pojedeš tak jak to jede teď
2. Koupíš print server a dokoupíš switch aby ten jeden PC nemusel jet
3. Koupíš lepší router se 4 LAN a 1 USB - print server už bys kupovat nemusel

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Sítě - hardware”