Zdravím,
mám lenovo y50-70 a rád bych koupil SSD, protože disk který se v pc nachází je horší než katastrofa. Chtěl bych ale, aby mi na něm fungovalo tovární nastavení ( tlačítko recovery). Které oddíly mám dát klonovat na SSD?
teď tam mám oddíly:
předpokládám,že recovery je ten poslední, co mám zatržený. Stačí naklonovat na nový disk jenom toto, nebo ještě některý jiný?
přechod na SSD a přenesení recovery disku
Re: přechod na SSD a přenesení recovery disku
Neobľubujem recovery.Takto rozdelený disk je podľa mňa iba zmätok.Rozdelím si disk podľa seba, nainštalujem si OS a spravím svoju zálohu OS.
Na to jsem se ale neptal že jo.
Sám vidíš , že vyznať sa v tom je problém.
No ale ony viditelné jsou jen dva, ten kde je systém a data. Ty ostatní jsou skryté, tak mě netrápí. A jde mi o zachování funkčnosti tlačítka recovery, takže proto se ptám.
Ako často používaš recovery ? SSD by som si určite tak neposekal, kvôli jednému tlačidku.Ak som mohol , tak recovery som stále zrušil.Ja stále chcem mať kontrolu nad diskom.
Hele, chci vyměnit disk a chci, aby tam byl recovery oddíl. Měním noťas vždy po roce a až ho budu prodávat, tak chci aby tam byl. Nebudu řešit jestli je to dobré nebo ne, taky instaluji čistý win bez blbostí. Ptal jsem se jestli někdo neví ať nemusím marnit čas " pokus - omyl" . Takže jestli někdo ví, tak děkuji za radu. Pokud neví, tak diskuze o tom co je lepší fakt nepotřebuji. To je jak zeptat se " kolik je hodin?" a dostat odpověď " není lepší květen?".
Tak sa s tým pohraj , aký je problém ?Keď niečo chcem , tak to skúšam.
Já bych řekl že budeš muset přenést 1., 2. 3. a 7. oddíl, a také zaváděcí záznam toho disku, aby se ti ten recovery měl jak a odkud spustit. Prostě to zkus a uvidíš jestli najede. Mě se to povedlo udělat v Linuxu pomocí dd, ale je fakt že u toho Aušusu v tom nenadělali takový bordel jako tam máš ty od Blénova! 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Dať disk na MBR alebo GPT, podľa toho, ako je tam teraz a tie oddiely môže pridávať postupne.
Nešel by naklonovat celý ten disk tak, jak je? Prostě všechny oddíly? Před klonováním můžeš ten datový oddíl zmenšit, aby se to všechno vešlo na to SSD.
RIKI22 píše:Dať disk na MBR alebo GPT, podľa toho, ako je tam teraz a tie oddiely môže pridávať postupne.
Sedm primárních na MBR?

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3082
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 11:25