Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

rsn
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod rsn » 12 led 2018 21:56

Zdravím,

opět se na vás obracím s žádostí o radu...

Nedávno jsme koupili novou televizi Philips 43PFS4131.

Každé ráno mezi 3. a 4. hodinou se sama zapne. Dlouho jsme nemohli přijít na to, co to způsobuje, ale po několika hovorech na servisní linky jsme zjistili, že poskytovatel kanálů zasílá pravidelně každý den v brzkých ranních hodináchu updaty, které údajně tu televizi samy zapnou.

Otestoval jsem to tím, že jsem nechal zaplou pouze televizi, settopbox jsem kompletně odpojil od přívodu elektřiny - televize se nezapla. Televize se taktéž nezapla pokud zůstal settopbox přes noc zaplý. Jediný případ, kdy se televize zapne, je jen když je settopbox vyplý (jen ovladačem), a asi jak přijde ten signál od poskytovatele, tak to zapne zároveň i naši televizi.

Nikdo už nám s tím nedokáže poradit a tak se chci zeptat, jelikož mě dnes napadla myšlenka... změnilo by něco připojení přes HDMI? nyní je normálně SCART...

Díky moc za jakoukoliv radu.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15218
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod ITCrowd » 12 led 2018 22:27

Někde v menu by měla jít vypnout autodetekce signálu. Pak by se nezapla.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

28_nitro_28
Level 1
Level 1
Příspěvky: 61
Registrován: prosinec 15
Pohlaví: Muž

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod 28_nitro_28 » 13 led 2018 00:13

Nám sa to tiež niekedy stávalo ale zapríčiňoval to ovládač namierený na televízor, pokiaľ bol namierený v noci sa zapol (ale nie vždy) pokiaľ ale mieril (napr. na stenu) nezapol sa nikdy. Teraz už používame nový satelitný prímač a ovládač (menený po určitom čase, starý odišiel) od tej doby sa to už nestalo. Pokiaľ ale vypneš automatické aktualizácie nezabudni raz za čas aktualizovať software.

rsn
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod rsn » 17 led 2018 11:52

Dát pryč ovladače byla první věc, co mě napadla, bohužel beze změny.

Dále jsme volali na help-linku Phillips, kde nam doporučili právě vypnout Automatické aktualizace programů atp. vše vypnuto, televize se stále zapíná. Na podpoře poskytovatele programů nam nijak pomoct prý nemůžou...

Zatím to řešíme tak, že necháváme settopbox přes noc zaplý - jak jsem psal, když je to zaplý, televize se přes noc sama nezapne. jen doufám, že není problém, že bude settopbox permanentně zaplý...

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 488
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod TRNX » 17 led 2018 12:16

Možná bude o něco větší spotřeba energie a pro hardware to asi taky není plus když bude běžet pořád, ale já mám už 3 roký stejný settopbox a mám ho zaplý nonstop, vypínám jen televizi. Jen sem tam ho vypnu/zapnu když se mi seká obraz, což se ale moc nestává. A není to ani žádný top model, takže si myslím, že by problém být neměl, každopádně snažil bych se tomu nějak přijít na kloub, protože by to dělat nemělo.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S7 / Exynos 8890 / 4096 MB RAM / Android 8.0

rsn
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: duben 14
Pohlaví: Muž

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod rsn » 17 led 2018 12:42

No já vím no.. snažíme se to řešit, ale nějak už nevíme co dál. Jak říkám, je to 100% tím settopboxem, protože když jej vypnu z elektriky, televize se sama nezapne. takže jít reklamovat televizi, která je jinak naprosto fajn, je asi hloupý..

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 826
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod Zivan » 17 led 2018 12:56

A spusti se televize i kdyz zapnes settopbox ovladacem?

Napadaji me spinaci hodiny a nastavit na nich vypnuti elektriny na noc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15218
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Televize se v noci sama zapíná kvůli settopboxu

Příspěvekod ITCrowd » 17 led 2018 13:17

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kde přespat levně dvě noci v Praze?
    od honzaj. » 04 úno 2018 21:28 » v Vše ostatní (Off topic)
    6
    951
    od Cassidy
    04 dub 2018 10:18
  • Jak se zapíná monitor k počítači????
    od Jan Rys » 07 dub 2018 07:56 » v Vše ostatní (hw)
    1
    337
    od Zivan
    07 dub 2018 08:09
  • vypíná a zapíná se mi internet
    od VojtechCaloud » 05 bře 2018 19:20 » v Administrace sítě
    13
    903
    od VojtechCaloud
    05 bře 2018 20:37
  • Lenovo se po zapnutí opakovaně vypíná a opět zapíná
    od marek.olah123 » 16 dub 2018 15:57 » v Problémy s hardwarem
    1
    277
    od atari
    16 dub 2018 15:59
  • ztráta paketů kvůli zkroucenému kabelu?
    od HelFix » 04 kvě 2018 21:38 » v Sítě - hardware
    3
    629
    od HelFix
    05 kvě 2018 10:09

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Pedrossos a 2 hosti