Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 18:29

A není možné, že jsou ty jádra v biosu zablokovaná



Reklama
Argon
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Argon » 13 úno 2018 18:45

Me prekvapuje, ze s tebou nekdo chce ztracet cas

Uživatelský avatar
dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2297
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 18:46

Turion Ti psal, ať zkusíš reset BIOSu. Pokud by byly jádra v BIOSu deaktivována, reset to vyřeší.
Možná jsi dostal vadnou várku, sem tam se stane, že z výrobní linky sjedou CPU se špatným počtem deaktivovaných jader.
Chceš radu? Vrať to v rámci 14-ti denní zákonné lhůty a kup něco rozumného. Tohle je špatná koupě.

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:04

Udělal jsem reset biosu a nic

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2021
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 19:13

Běž do CMD spustit jako správce příkaz msconfig a tam zkontrolovat počet jader při spuštění nebo jak to tam je. Prohledej to, aby nebylo zadané 4 a zatrhnuté okýnko.

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:18

mám tam 4 víc nejde

Uživatelský avatar
Petr Škorec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 602
Registrován: březen 04
Bydliště: Jílové
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Petr Škorec » 13 úno 2018 19:20

Spusť si msconfig a podívej se v nastavení na počet jader.
jádra.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC1: Intel i3 4170 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, Radeon RX480 8GB DDR5.
PC2: Intel Pentium G4600 Kaby Lake, 4GB RAM, 1TB HDD, Radeon R7 250 2GB DDR
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Nimcek » 13 úno 2018 19:20

Tento procesor má vždy pro dvě jádra společné l2cache, a tak se může pro Windows tvářit jako 4jadro. Je to obdoba multithreading u INTELU
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

Uživatelský avatar
dom324
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2297
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod dom324 » 13 úno 2018 19:27

Není to obdoba multithreadingu. Multithreading umožňuje jednomu jádru zpracovávat dvě vlákna, Buldozer moduly mají mezi sebou sdílené některé prvky (FPU...), ale jsou to stále dvě samostatná jádra.

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2021
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Turion » 13 úno 2018 19:35

U tý čtyřky zruš zatržítko pokud je zaškrtlý, restartuj a zkontroluj.

Fr4nkyCZE
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 119
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod Fr4nkyCZE » 13 úno 2018 19:35

Je to tak jak to má být

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33364
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Mám 8Jáder a ukazuje mi to 4

Příspěvekod petr22 » 13 úno 2018 19:58

FX 8350 neni osmijadrovy procesor.

Je to spravne.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mám 8GB RAM v notebooku ale ukazuje iba 4 ( využiteľné 3,85)
    od BananekSK » 26 bře 2018 20:31 » v Problémy s hardwarem
    0
    280
    od BananekSK
    26 bře 2018 20:31
  • Baterie má 12v 8ah přesto nabíječku ukazuje jinak
    od marek.olah123 » 17 dub 2018 18:28 » v Vše ostatní (Off topic)
    8
    554
    od marek.olah123
    17 dub 2018 19:00
  • PC jde ale na monitoru se ukazuje no signál
    od frana09 » 17 dub 2018 18:50 » v Problémy s hardwarem
    5
    427
    od frana09
    18 dub 2018 17:49
  • HDD ukazuje menší kapacitu a je prázdný, ačkoliv má být plný
    od MikAda » 28 črc 2018 17:26 » v Vše ostatní (hw)
    8
    574
    od RIKI22
    29 črc 2018 11:38
  • BIOS mi ukazuje 8GB ram, ale na základní desce je osazeno 16GB
    od Janion » 26 čer 2018 21:31 » v Problémy s hardwarem
    12
    596
    od Michael850
    27 čer 2018 17:07

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 8 hostů