One. For all ovladač

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 04 lis 2019 18:23

Dobrý večer,mám dotaz ohledně univerzálního ovladače značky one fór all.zadal jsem code na TV LG to funguje ale nejde nějak zprovoznit code na SAT značky Topfield prosím o radu už jsem bez radny ☹️



Reklama
ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 05 lis 2019 16:40

Nikdo nic?

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8044
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod mmmartin » 05 lis 2019 16:45

Problém je asi v tom, že popis problému slovy "nejde nějak zprovoznit" příliš neinspiruje.

kecalek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod kecalek » 05 lis 2019 19:07

Tzv "univerzálne" ovládače AllInOne - NIKDY nebudú fungovať na 100% na jednotlivých zariadeniach. Každé zariadenie má v sebe dekóder IR signálu a niekoľko desiatok povelov. Teraz si predstav, koľko tých povelov musel by mať ten Universal Remote Control - to sú TISÍCE...
Tieto URC sú len dočasným riešením pre pohodlných, ktorí nechcú mať 1-2-3-4 RC a tak zoberú URC s neistým ovládaním.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39544
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod petr22 » 05 lis 2019 19:24

Prave proto ten univerzalni ovladac nahrava povely z originalniho ovladace, aby se je naucil.

Bez informace v cem presne ten problem spociva se ale vic zjistit neda.

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 06 lis 2019 13:58

Tak jedině asi koupit nový ovladač na daný satelit?

Dodatečně přidáno po 19 vteřinách:
Tak jedině asi koupit nový ovladač na daný satelit?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39544
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod petr22 » 06 lis 2019 14:01

Jak to mame vedet, kdyz ani nepopises, jaky mas problem se stavajicim ovladacem ?

Jasnovidce tu zatim nemame, v cem je problem pozname jen z toho co nam reknes
a ty jsi nerekl v podstate nic. Nejde to, nevime co, ale chces to po nas vyresit.

Obvykle se to dela tak, ze proti sobe polozis ten univerzal a originalni ovladac a postupne
ho naucis pouzivane povely, tak ze zmacknes na originalu tlacitko a univerzal nahraje pres
IR senzor povel.

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 06 lis 2019 15:18

mmmartin píše:Problém je asi v tom, že popis problému slovy "nejde nějak zprovoznit" příliš neinspiruje.

Co treba vědět aby bylo stručné informace?

Dodatečně přidáno po 2 minutách 56 vteřinách:
petr22 píše:Jak to mame vedet, kdyz ani nepopises, jaky mas problem se stavajicim ovladacem ?

Jasnovidce tu zatim nemame, v cem je problem pozname jen z toho co nam reknes
a ty jsi nerekl v podstate nic. Nejde to, nevime co, ale chces to po nas vyresit.

Obvykle se to dela tak, ze proti sobe polozis ten univerzal a originalni ovladac a postupne
ho naucis pouzivane povely, tak ze zmacknes na originalu tlacitko a univerzal nahraje pres
IR senzor povel.

To bych rád udělal,s tím originálním ovladačem od satelitu ale ten bohužel není tak nevím jak to udělat jinak. Jedině co mě napadá popsat přímo id satelitu?

kecalek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 153
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod kecalek » 06 lis 2019 16:25

petr22 píše:Prave proto ten univerzalni ovladac nahrava povely z originalniho ovladace, aby se je naucil.

Bez informace v cem presne ten problem spociva se ale vic zjistit neda.

A to je práve ten problém!
Tie povely totiž musí niekam ukladať (a väčšinou na CMOS - tá ma však určitú kapacitu). Takže ak preberie VŠETRKY povely z jedného zariadenia, na druhú zoberie len tie prvé, ostatné buď nenahrá, alebo prepíše tie skôr uložené (a tým pádom prvé zariadenie nebude fungovať na 100%).
Žiadny URC nemá takú kapacitu, aby uložil VŠETKY povely - najmä ak niekto to používa na 2-3-4-5 zariadení.
Inak pokiaľ vieš ten svoj sat. prístroj, u vás v Čechách existuje e-shop, ktorý predáva rôzne RC - a to by si sa divil, koľko ich má.
Skús aj toto
https://www.remote-control-world.eu/cla ... 62b9c01437
prípadne
http://www.satelit-tv.sk/obchod/dialkov ... ge/3.xhtml

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1306
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod HappyMental » 06 lis 2019 16:29

Často se dají sehnat kopie ovladačů levně na ebay. Jen je nesmíš hledat pod značkou výrobce ale pod kódem ovladače.
i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Crucial BX500 240GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8044
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod mmmartin » 06 lis 2019 21:01

Podívej se na http://www.dalkoveovladace.cz. Nabízejí tam možnost nahrání kódů více ovladačů do jednoho programovatelného, potřebují ale znát typ ovladačů, jejichž kódy tem chceš nahrát.

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 10 lis 2019 17:42

mmmartin píše:Podívej se na http://www.dalkoveovladace.cz. Nabízejí tam možnost nahrání kódů více ovladačů do jednoho programovatelného, potřebují ale znát typ ovladačů, jejichž kódy tem chceš nahrát.

To ano ale nejvíc mě štve že to dřív na tom univerzálnim ovládací fungovalo ale někdo něco pomackal a už to nejde


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ovladač
    od Honzapc » 16 úno 2019 12:41 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    627
    od Honzapc
    16 úno 2019 15:39
  • Grafický ovladač
    od Pavel Rosnel » 29 črc 2019 16:03 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    427
    od Pic
    29 črc 2019 17:25
  • Chýbajúci ovládač
    od Arnix » 23 bře 2019 22:56 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    448
    od Arnix
    23 bře 2019 23:56
  • Ovladac na ps4
    od stosaur » 03 črc 2019 20:27 » v Herní konzole
    7
    1261
    od stosaur
    03 črc 2019 22:23
  • Umí někdo napsat ovladač?
    od casperdeluxe » 22 říj 2019 17:04 » v Programování a tvorba webu
    9
    807
    od casperdeluxe
    23 říj 2019 14:30

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti