kecalek:
Asi myslíš kabel s konektorem USB-B a to není nic zvláštního co by se nedalo běžně sehnat a koupit v případě potřeby. Myslím, že hledáš problém tam kde žáden není.
Tint:
Pokud jde o reklamaci tak např. na AliExpress s tím není příliš velký problém. Dá se tam v případě potřeby podat spor který je v případě, že se problém dobře popiše, nafoti a případně nahraje i video většinou vyřešen ve prospěch kupujícího a peníze jsou částečně nebo úplně vrácené bez nutnosti reklamované zboží vracet zpět. Mám s tím už nějaké zkušenosti kdy jsem takto jednoduše tam vyreklamoval už několik věcí a to do 1 - 2 týdnů a peníze mi byly vrácené. U nás v Česku reklamace trvá většinou minimálně měsíc a to ještě ne vždy prodejce reklamaci uzná. Také si myslím, že hledáš problém tam kde žáden není.
petr22:
Děkují za vysvětlení ohledně těch regionů. Pokud jde o použití CD/DVD mechaniky i s TV tak na tom mi až tolik nezáleží. Pouze mne to zajímalo jestli by to s TV fungovalo, protože i pro to bych měl využití.
šulda:
Ano z Číny se dá koupit věcí nekvalitní, ale určitě ne všechno je šrot na pár použití. V Číně jsem už levnějí než u nás nějakou elektroniku nakoupil a většinou je to dostatečně funkční a kvalitní. Je dobré si před koupi z Číny přečíst recenze co o čem jiní kupující píšou a jak to hodnotí a zvážit jestli to nevypadá nějak pochybně a pokud se přes to koupi zmetek tak to reklamovat. Někteří ale bohužel vše koupené z Číny jednoznačně a bez přemýšlení nad tím to hodnotí tak, že je to z Číny a tak je to určitě nějaký nekvalitní zmetek a jinak to za žádných okolnosti ani nemůže být. Přitom si takoví neuvědomují, že i u nás v Česku se dá koupit nekvalitní zmetky a to za několikanásobnou cenu, ale mají pocit, že kupují super kvalitu. I v Česku je dost prodejců kteří dovážejí levné nekvalitní zboží z Číny a zde je prodávají draze tak aby na tom co nejvíce vydělali. Jsou i firmy které dovážejí zboží z Číny a lepí na to štítky s adresou výrobce jejích české firmy tak aby to lépe vypadalo, že to není Čína.
Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?
Re: Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?
Jenze ten spor na AliExpressu muzes otevrit pouze do 15 dnu od prevzeti zbozi.
Zkus neco resit primo s prodejcem po teto dobe, protoze AliExpress uz to zajimat nebude. Pokud vubec odpovi,
bude chtit zbozi poslat do Ciny.
U nas mas zaruku 2 roky. I ten cinsky sunt mas po 2 letech jak vyreklamovat.
Zkus neco resit primo s prodejcem po teto dobe, protoze AliExpress uz to zajimat nebude. Pokud vubec odpovi,
bude chtit zbozi poslat do Ciny.
U nas mas zaruku 2 roky. I ten cinsky sunt mas po 2 letech jak vyreklamovat.
petr22:
Mluví se, že kdo chce psa bít tak si vždy na to bič najde a to je tvůj případ. Nemáš rád AliExpress a asi i čínské obchody a tak hledáš kdejaké důvody jak to co nejvíce zkritizovat a pomluvit. U toho AliExpress je velka šance, že když se poda do těch 15 dnů spor tak v naprosté většině bude vyřízený do 2 týdnů (často i dříve) a to ve prospěch kupujícího. Když se něco reklamuje u českého obchodníka tak to bohužel často trvá i měsíc a pak má obchodník plno výmluv proč reklamaci nemůže uznat a třeba se pořádně dohadovat aby reklamace byla uznána a ne vždy se to povede. Co z toho, že u nás je možné reklamovat v rámci záruky do 2 let když šance na uznání záruky a vyreklamování je podle toho jak k tomu přístupují mnozí obchodníci malá.
Mluví se, že kdo chce psa bít tak si vždy na to bič najde a to je tvůj případ. Nemáš rád AliExpress a asi i čínské obchody a tak hledáš kdejaké důvody jak to co nejvíce zkritizovat a pomluvit. U toho AliExpress je velka šance, že když se poda do těch 15 dnů spor tak v naprosté většině bude vyřízený do 2 týdnů (často i dříve) a to ve prospěch kupujícího. Když se něco reklamuje u českého obchodníka tak to bohužel často trvá i měsíc a pak má obchodník plno výmluv proč reklamaci nemůže uznat a třeba se pořádně dohadovat aby reklamace byla uznána a ne vždy se to povede. Co z toho, že u nás je možné reklamovat v rámci záruky do 2 let když šance na uznání záruky a vyreklamování je podle toho jak k tomu přístupují mnozí obchodníci malá.
Pokud se zavada projevi do 6 mesicu, bere se ze zakona ze byla na zbozi ve chvili koupe a prodejce potrebuje na zamitnuti reklamace posudek soudniho znalce.
Jeste se mi nestalo, ze by jakykoliv prodejce zamitl zaruku v ramci standardni 2 lete zarucni doby, samozrejmne nelze reklamovat mechanicke poskozeni nebo chybu uzivatele. U prodejcu jako je Alza obvykle problem neni a reklamace je vyrizena do 1-2 dnu. Kdyz jsem reklamoval TV, dali mi primo na miste jiny kus.
U AliExpressu reklamujes do 15 dnu jen to, co nefunguje kdyz ti to prijde, dal uz je to prakticky nereklamovatelne, poslani co Ciny stoji stovky Kc na postovnem.
Na AliExpressu kupuju zasadne veci, u kterych mam jistotu, ze je nebudu chtit nikdy reklamovat.
Priste rovnou napis, ze neveris, ze u nas je mozne v ramci 2 lete zarucni doby reklamovat zbozi.
Jeste se mi nestalo, ze by jakykoliv prodejce zamitl zaruku v ramci standardni 2 lete zarucni doby, samozrejmne nelze reklamovat mechanicke poskozeni nebo chybu uzivatele. U prodejcu jako je Alza obvykle problem neni a reklamace je vyrizena do 1-2 dnu. Kdyz jsem reklamoval TV, dali mi primo na miste jiny kus.
U AliExpressu reklamujes do 15 dnu jen to, co nefunguje kdyz ti to prijde, dal uz je to prakticky nereklamovatelne, poslani co Ciny stoji stovky Kc na postovnem.
Na AliExpressu kupuju zasadne veci, u kterych mam jistotu, ze je nebudu chtit nikdy reklamovat.
Priste rovnou napis, ze neveris, ze u nas je mozne v ramci 2 lete zarucni doby reklamovat zbozi.
- šulda
- Level 4.5

- Pohlaví:

- Stav:
Na ali sem reklamoval nabíjecí box na špuntový bt sluchátka. Komunikace probíhala dobře do doby, než mi bylo sděleno že mi pošlou nový, ale musím zaplatit poštovné. Co sem reklamoval já, nebo někdo v blízkém příbuzenstvu u nás, tak vždy OK. Netvrdím ale že to někdo nemohl mít obráceně. Stejně jako někdo hledá bič na psa a jiný to co se má, tedy hůl. Řekl bych že by to tu měl autor nebo mod zamknout. Jinak přeji příjemnou zábavu.
Člověk se pořád učí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2301
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 pro 2024 17:59
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 11249
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 18:57
-