Počítač občas startuje občas ne
Počítač občas startuje občas ne
Zdravím,můj PC občas nastartuje a občas nenaběhne vůbec,ani se nenabootuje bios,pouze černá obrazovka.Nedávno výměna zdroje,kvuli nefunkčnosti.Díky za rady.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Počítač občas startuje občas ne
Zkus se o tom více rozepsat, jak to přesně startuje, kdy to nestartuje, jak často.
Také sem napiš celou sestavu a stáří.
Také sem napiš celou sestavu a stáří.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
No,včea jsem to tu řešil a doufal jsem že vyřešil.Počítač dříve občas nastartoval a občas ne.Když nastartoval tak se kousnul ve windows.Včera sem to projel Ultimate boot cd a přes chkdsk jsem opravil partitiony na disku.Jenže dneska se mi počítač nepodařilo zapnout.Zmáčknu pouštěcí tlačítko,počítač se rozeběhne,ale nic se nenačte.Při startu PC musí vždy bliknout párkrát za sebou červená dioda,pak vím že se PC nastartuje.Když neblikne tak vím že PC nenaběhne a pc běží prostě naprázdno.Neobjeví se nic,ani se nenačte bios ani základní udaje o výrobci desky.Nic.Sestava je stará tak 4 roky a až do ted byla velmi spolehlivá.Nedávno sem měnil zdroj,starý se přehříval.Nový sem vyměnil,ale všimnul sem si poškození 3 drátů vedoucí do cdromky a tak sem je SPÁJEL a fungovalo to.Ještě jsem měnil chladič na procesor za tišší.Základni deska je ASUS P5ND2,Grafika GeForce 6800 extreme,1G Ram,160 WD disk.Zdroj levný z alzy.Přikládal sem největší podezření na disk,jenže když se nenačte ani bios tak možná ten zdroj nebo Motherboard.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Odpoj od desky vše nepotřebné - DVD, CD, floppy, HDD, nech pouze jednu paměť a zkus zapnout. Pokud naběhne v pohodě do BIOS, postupně připojuj zařízení a hledej. Pokud nenaběhne = deska nebo zdroj papaa 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nový sem vyměnil,ale všimnul sem si poškození 3 drátů vedoucí do cdromky a tak sem je SPÁJEL a fungovalo to.
NA novém zdroji? Jak byli poškozené?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Stydím se,neboť jsem je poškodil s bratrem jak jsme zdroj montovali,no byly přešmiknutý.Stříhali jsme takový ty svorky kterýma jsme kabely přivázali k sobě aby se nepotulovali po skříni.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hm, šikulové... Doufám že jste je střihli bez proudu.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Jo,na PC šahám jedině když je odpojený.Takže to zitra otestuju pouze s jednou pamětí a uvidím.
Tak sem vše odpojil,nechal tam jenom MB,paměť a grafiku a PC naběhnul.Vypojil jsem disk,FDD,CD romku,TV Tuner a FireWire kartu.Tak ted nevím kde je problém
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus postupně přidávat, dokud to půjde...
Přidal jsem disk a šlo to,tak jsem to vypnul že připojím klavesnici a myš,tak jsem udělal.Zavřel skřiň neboť alespoň provizorně ten PC takto může fungovat a spustil a už to zase nejede:(
Takže tam bylo MotherBoard,Zdroj,Procesor,Grafika,Paměť,Disk,Myš,Paměť a nejede to.
EDIT:Otevřel jsem skříň a vše nechal stejně zapojené a pc se rozeběhnul,připadám si jako blázen
Ještě mě windows poctil hláškou,že chce být znovu aktivován,z čehož mám ohromnou radost.
EDIT2:Když jsem zvolil aktivovat windows,počítač se nedokázal připojit k internetu a dál mě to nepustilo,protože se PC zase zaseknul.Už sem docela zoufalej,je to čím dál tím horší.
EDIT3:PC zase nenaběhnul,odpojil sem disk a stále nenabíhá. Zustalo zapojený jenom MotherBoard,Grafika,Zdroj,Paměť,Myš,Klavesnice,Monitor
Takže tam bylo MotherBoard,Zdroj,Procesor,Grafika,Paměť,Disk,Myš,Paměť a nejede to.
EDIT:Otevřel jsem skříň a vše nechal stejně zapojené a pc se rozeběhnul,připadám si jako blázen

Ještě mě windows poctil hláškou,že chce být znovu aktivován,z čehož mám ohromnou radost.
EDIT2:Když jsem zvolil aktivovat windows,počítač se nedokázal připojit k internetu a dál mě to nepustilo,protože se PC zase zaseknul.Už sem docela zoufalej,je to čím dál tím horší.
EDIT3:PC zase nenaběhnul,odpojil sem disk a stále nenabíhá. Zustalo zapojený jenom MotherBoard,Grafika,Zdroj,Paměť,Myš,Klavesnice,Monitor
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zopakuj postup. A nepřipojuj klávesnici a myš. Jen aby to nabíhalo. Může být vadná klávesnice, myš nebo celá deska. Záleží co se bude dít potom.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1924
-
od rykatyka