Stavba 3d tiskárny
Stavba 3d tiskárny
Nedávno mě velice zaujaly 3d tiskárny a rád bych si nějakou sestavil. Je tu někdo kdo má zkušenosti se stavbou ? Kit nechci kupovat kvůli ceně. Docela se mi líbila prusa i2, protože je prý lehčí na sestavení. Mám přístup k plně vybavené dílně a soustruhu.
Re: Stavba 3d tiskárny
Řekl bych že minimálně jednu věc ani v dobře vybavení dílně vyrobit nedokážeš, tu tavící hlavu. Zbytek funguje stejně jako třeba počítačem řízená CNC frézka. Ale plány by se na netu daly najít, tak pro inspiraci: http://www.root.cz/clanky/fotoreportaz- ... linuxdays/
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Hele já z vlastní skušenosti doporučuju Prusa i3. S tou i2 jsem taky pracoval ale proste lip se mi pracovalo s tou i3. Jinak když chceš 3D tiskárnu tak doufám že umíš i s nějakým tím modelovacim programem jak třeba Blender, Sketchup nebo Cinema 4D. Jinak na ten 3D tisk je dobré mít něco na sklo na co se ten plast chytí, já sem kdysi dával lepidlo ale to nefungovalo teď na to dávám aceton a vše se nádherně chytí. Jinak ta rula toho plastového drátu stojí nějakých 800,- za kilo ale s tím kilem vystačiš celkem dlouho. 
Jinak sice je lehčí možná sestavit tu i2 ale ta myslím nebo aspoň nevypadá moc odolná oproti té i3

Jinak sice je lehčí možná sestavit tu i2 ale ta myslím nebo aspoň nevypadá moc odolná oproti té i3
Dobre se podivej z ceho se to sklada a pak si jeste rad koupis kit. Vetsinu tech casti bud nevyrobis (treba onu hlavu a krokove motory) vubec nebo to bude trvat tak dlouho a je to tak slozite, ze je lepsi je koupit. Nicmene, spoustu dilu je mozne si vytisknout na jiz existujici 3D tiskarne.
Samozrejmne ti nic nebrani vymyslet si vlastni konstrukci, kterou dokazes vyrobit v dilne.
Samozrejmne ti nic nebrani vymyslet si vlastni konstrukci, kterou dokazes vyrobit v dilne.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pan je gurman, asi bude tisknout pizzu 

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Děkuju moc za odpovědi. A co byste poradili za kit a odkud? Z amazou ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2220
-
od thetommys
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 18:05
-
-
Upgrade herního PC/stavba nového
od FELINY » 22 dub 2025 12:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 66
- 26943
-
od windroid2
24 čer 2025 21:08
-
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5959
-
od Radovan-kocour
10 kvě 2025 18:01
-