Pepis, nikdo se ti nesměje. Taky nemám zrovna ranec korun na nový počítač. Syn má můj bývalý celeron 2G, manželka má můj, ještě předchozí P500MHz a já mám P4 3,06G. Takže žádný nadupaný šlágry. Taky bydlím na vesnici, taky nakupuji na netu, taky šetřím každou korunu. Je zcela jedno, jestli ti na to dávají rodiče, nebo si na to, jako já, musíš vydělat sám. Pořád to stojí peníze a i když si vydělám víc než chlapi u soustruhu (jejich práce si opravdu upřímně vážím), stejně si nemohu dovolit kupovat drahé věci. Chápu, že chceš posílit. Alespoň malinko, alespoň o kousek být rychlejší, než teď. Ale ta cena je opravdu neúměrně vysoká tomu povýšení. Chvíli si počkej na tu správnou nabídku. Přišetři si k tomu co máš, ještě pár korun. Hlavně buď trpělivý. Uvidíš, že časem se na Aukru, nebo na i-kup, kde nakupuji já, objeví nabídka, která bude za pár kaček a povede se ti, jí odklepnout pár sekund před koncem. Prodávající sice musí šílet, že to prodal za vyvolávací cenu, ale ty budeš mít o to větší radost

Každopádně se neboj konzultovat ceny zde, na PC-Helpu. Pravda, jsou zde i kluci, kteří se ti budou posmívat, že chceš lézt do "šrotu", ale jsou zde i skuteční odborníci, kteří ti bez posměchu poradí, jestli je cena přiměřená či nikoliv. Mnohdy ta dobrá rada vypadá jako arogance, ale i prosté ANO, nebo NE, je mnohdy radou nad zlato
PS. Ještě k tomu posílení. Nezapomenu tu radost v očích mého syna (16), když dostal k vánocům v krabici desku (Asus P4PE-X), procesor (Celeron 2000MHz), a 256MB RAM, které jsem vyndal ze své skříně a nahradil tak jimi jeho P400. Vím, že pro řadu vašich vrstevníků je to ubohé, přesto si myslím, ... ale vždyť je to jedno...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)