Acer má sice SVOJE záruky, nicméně ty jsou podřízené zákonům ČR, kde je záruční doba na tyto produkty 2 roky.
Pokud je to koupeno někde v Globusu apod. pak je použitelný paragón o koupi, nicméně baz potvrzení záručního listu bych to nepřevzal a tedy ani nekoupil.
Těžko se někdy za rok dohadovat s nějakou prodavačkou v Globusu navíc s nečitelným paragonem, který bývá tisklý na termotiskárnách.
Ostatně na tom paragonu nikdo nepozná, zda opravdu reklamuji ten správný produkt.
Koupě prodloužené záruky na notebook ACER Vyřešeno
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Koupě prodloužené záruky na notebook ACER
Zdar,
2 roky na notes fakt stačej... zbytečný do toho cpát peníze.
Tady je něco ze sbírky zákonů ohledně kupní smlouvy:)
§ 620
(1) Při prodeji spotřebního zboží je záruční doba 24 měsíců; jde-li o prodej potravinářského zboží, je záruční doba osm dní, u prodeje krmiv tři týdny a u prodeje zvířat šest týdnů. Je-li na prodávané věci, jejím obalu nebo návodu k ní připojeném vyznačena v souladu se zvláštními právními předpisy lhůta k použití věci, skončí záruční doba uplynutím této lhůty.
(3) Na žádost kupujícího je prodávající povinen poskytnout záruku písemnou formou (záruční list). Záruční list musí obsahovat jméno a příjmení, název nebo obchodní firmu prodávajícího, jeho identifikační číslo, sídlo, jde-li o právnickou osobu, nebo bydliště, jde-li o fyzickou osobu. Umožňuje-li to povaha věci, postačuje namísto záručního listu vydat kupujícímu doklad o zakoupení věci obsahující uvedené údaje.
Doporučuju dodatečně vyžádat :)
§ 627
(3) Jakákoliv ujednání mezi prodávajícím a kupujícím, uzavřená před uplatněním práva z odpovědnosti za vadu prodané věci, pokud by v jejich důsledku toto právo zaniklo nebo bylo omezeno, jsou neplatná.
Tudíž suma sumárum... teoreticky by jsi mohl od smlouvy odstoupit pokud by Ti odmítli přijmout reklamaci po uplnuytí 1 roku.
2 roky na notes fakt stačej... zbytečný do toho cpát peníze.
Tady je něco ze sbírky zákonů ohledně kupní smlouvy:)
§ 620
(1) Při prodeji spotřebního zboží je záruční doba 24 měsíců; jde-li o prodej potravinářského zboží, je záruční doba osm dní, u prodeje krmiv tři týdny a u prodeje zvířat šest týdnů. Je-li na prodávané věci, jejím obalu nebo návodu k ní připojeném vyznačena v souladu se zvláštními právními předpisy lhůta k použití věci, skončí záruční doba uplynutím této lhůty.
(3) Na žádost kupujícího je prodávající povinen poskytnout záruku písemnou formou (záruční list). Záruční list musí obsahovat jméno a příjmení, název nebo obchodní firmu prodávajícího, jeho identifikační číslo, sídlo, jde-li o právnickou osobu, nebo bydliště, jde-li o fyzickou osobu. Umožňuje-li to povaha věci, postačuje namísto záručního listu vydat kupujícímu doklad o zakoupení věci obsahující uvedené údaje.
Doporučuju dodatečně vyžádat :)
§ 627
(3) Jakákoliv ujednání mezi prodávajícím a kupujícím, uzavřená před uplatněním práva z odpovědnosti za vadu prodané věci, pokud by v jejich důsledku toto právo zaniklo nebo bylo omezeno, jsou neplatná.
Tudíž suma sumárum... teoreticky by jsi mohl od smlouvy odstoupit pokud by Ti odmítli přijmout reklamaci po uplnuytí 1 roku.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Fakt ze jo! ,ted jsem se dival poradne na doklady o koupi a v prilozenem dodacim listu je opravdu napsano 24 mesicu zaruka ! Tak to mam radost ze nemusim kupovat tu prodlouzenou zaruku,.. kdyz jsem jim napsal ,kolik by stala ta zaruka atd,ze jsem to koupil v prosinci 09 ani se neobtezovali napsat,ze ji nepotrebuju,kdyz mam vlastne ty dva roky tu oficialni, a ne jeden rok (to jsem ale nevedel):D a ja jsem si az doted myslel ze to je jen na jeden rok jak je to v te brozure,ale meli jste pravdu ,diky
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
OT: Hele na brožury v životě házej kabel.., občas se hodí manuál.... ale třeba já taky dostal domů varnou desku a troubu s papírem že záruka jde prodloužit na 5 let zdarma... no a po měsíci řešení co a jak mi bylo sdělený že se to týká jen Anglie :))
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
teflondon píše:Fakt ze jo!
Ty si nám snad nevěřil?
Re: Koupě prodloužené záruky na notebook ACER Vyřešeno
ne ze vam jsem neveril ale me se nechtelo tomu uverit 

-
- Mohlo by vás zajímat