Nazdar, chcel by som sa spýtať, či bude fungovať to čo sa práve chystám.
Mám starý HDD, ktorý stále skapína, podarilo sa mi prekopírovať celý obsah C-čka aj s windowsom atď... Skrátka celé C a hodil som to dočasne na ext. disk do priečinka.
Teraz by som rád vedel, že keď do PC vložím nový DISK (starý už v PC nemám) a nabootujem live CD linuxu a prekopírujem obsah starého disku (cez try mode ubuntu) zo zálohy na nový HDD, tak či potom pôjde normálne nabootovať windows a pôjde to bez problémov. Totižto na starom HDD už som mal poriešených hromadu ovládačov, ktoré sa zle zhánali, programy, hry atď.. No a inštalovať znova sa mi to nechce, bude to takto fungovať?
HW: vid. podpis
Prenos dat :: OLD HDD -> NEW HDD Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Prenos dat :: OLD HDD -> NEW HDD
Nepůjde to. Na nový HDD budeš muset systém nainstalovat. Aby to šlo jak si představuješ, musel bys mít bitovou kopii disku.
Rozhodně nepřenášej nainstalovaný systém tím, že budeš data kopírovat. Použij nějaký nástroj na klonování disku – vytvoříš obraz (image) zdrojového disku a po výměně ho obnovíš na novém disku.
Ještě může být problém se zavaděčem v MBR (GPT), ten musíš naklonovat taky.
Ještě může být problém se zavaděčem v MBR (GPT), ten musíš naklonovat taky.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Klonování je hezká věc, ale není nad čistou instalaci a následný přenos dat. Mám vyzkoušeno a vždy jsem měl nějaké problémy.
Podotýkám, že jsem ryzí amatér a nějaký ajťák mně tu bude klidně oponovat, že nemám pravdu. Je mi líto, ale ve vztahu k amatérům a laikům, jichž je tady asi tak 95% mu budu oponovat a vždy se klonování budu snažit vyhnout a půjdu do čisté instalace a přenosu dat.
Podotýkám, že jsem ryzí amatér a nějaký ajťák mně tu bude klidně oponovat, že nemám pravdu. Je mi líto, ale ve vztahu k amatérům a laikům, jichž je tady asi tak 95% mu budu oponovat a vždy se klonování budu snažit vyhnout a půjdu do čisté instalace a přenosu dat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
On píše že to má nějaký poškozený, tady klon nemá smysl.
-
- Pohlaví:
Ach... no toto ma zrovna 2x neteší.
V čom je vlastne problém, že nemôžem priamo prekopírovať dáta z disku na disk?
Anyway, dáta na starom disku sú nepoškodené, len disk blbne.
V čom je vlastne problém, že nemôžem priamo prekopírovať dáta z disku na disk?
Anyway, dáta na starom disku sú nepoškodené, len disk blbne.
Pleteš si pojmy: Data x Systém.
Kopírovat data není problém, systém se "překopírovat" nedá!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Nainstaluješ systém plus ovladače a následně zkopíruješ ta data.
-
- Pohlaví:
Takže teoreticky môžem prekopírovať programy zo zálohy Program Files (+x86) + do priečinku používateľa dokumenty (downloads, detskop...) ?
Prípadne nebudú chýbať záznamy v registroch ku daným programom ?
-
- Pohlaví:
A k čemu ti to bude? Všechny programy budeš muset nainstalovat znovu.
RedMasterSK píše:Takže teoreticky môžem prekopírovať programy zo zálohy Program Files (+x86) + do priečinku používateľa dokumenty (downloads, detskop...) ?
wattmetr píše:Pleteš si pojmy: Data x Systém.
Data a Programy je zatracený rozdíl!
-
- Pohlaví:
Bude mi to k tomu, že nemám chuť zase inštalovať miliardu programov, ktoré už som raz inštaloval.
Anyway, vačšinu hier mám už ako noinstall, kedysi som ich inštaloval do priečinku games na D-čku starého PC a potom som si celý priečinok kopíroval na nový PC a ide to bez problémov, je nejaký rozdiel medzi hrami a programmi (pýtam sa preto, že prekopírovanie už nainštalovaných hier nebol problém) ?
Anyway, vačšinu hier mám už ako noinstall, kedysi som ich inštaloval do priečinku games na D-čku starého PC a potom som si celý priečinok kopíroval na nový PC a ide to bez problémov, je nejaký rozdiel medzi hrami a programmi (pýtam sa preto, že prekopírovanie už nainštalovaných hier nebol problém) ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3387
-
od JHH1977
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 19:45