Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jak řešíte statickou elektřinu při zacházení s komponenty PC.
Jelikož si hodlám poskládat PC sám, tak bych byl velmi nerad, kdybych si nějákou součástku odpálil ještě před smontováním (to by mě omylo).
Ve všelijakých videích na youtube používají antistatický náramek nebo něco podobného.
Jak s tím nakládáte vy?
Statická elektřina Vyřešeno
Statická elektřina
MB: Asus ROG Maximus VIII Ranger | CPU: i5-6600k | CPU Cooler: Noctua NH-U12S | GPU: MSI GTX 1070 Gaming X 8G
RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 | SSD: Corsair MX100 256GB | HDD: 2x Seagate Barracuda 7200.14 1TB
PSU: Corsair RMx Series RM650x | CASE: FD Define R4 BP w/ window
My Steam Profile (from SteamDB)
RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 | SSD: Corsair MX100 256GB | HDD: 2x Seagate Barracuda 7200.14 1TB
- Worth: $8950 ($2776 with sales)
- Games owned: 501
- Games played: 146 (29%)
- Hours on record: 5,172.1h
Re: Statická elektřina
Nic takového na to mít nemusíš
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
Neskládej to na koberci, komponenty pokládej třeba na noviny, nebo krabici a před stavěním se odzemni (například se jen dotkni topení). Neměj na sobě například svetr 

Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
To už tu dlouho nebylo. Zkus hledat a to, co říká Simroth, není až tak úplně pravda. Takže nemusíš, ale určitá pravidla musíš dodržovat 
To co říká kropovez, je hodně zjednodušené, ale obvykle to stačí

To co říká kropovez, je hodně zjednodušené, ale obvykle to stačí

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A hlavně když budeš mit namontovaný zdroj tak ho nedavej do zasuvky než vše zapojíš... 

My pc:
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125
A proč??
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Takže koberec vyhodit z pokoje, svlíknout do naha a jedem ? 
Já právě koukal na nějaký video, kde týpek zapojil zdroj už i rovnou do zásuvky a k tomu připnul ten antistatický náramek, takže sem na to koukal jak jelen

Já právě koukal na nějaký video, kde týpek zapojil zdroj už i rovnou do zásuvky a k tomu připnul ten antistatický náramek, takže sem na to koukal jak jelen

MB: Asus ROG Maximus VIII Ranger | CPU: i5-6600k | CPU Cooler: Noctua NH-U12S | GPU: MSI GTX 1070 Gaming X 8G
Ale no tak!!
Zas tak moc to nepřeháněj. Dodržuj základní obecná pravidla pro práci se součástkami, citlivými na statickou elektřinu a nemůžeš mít problém.
Mezi námi, v životě jsem se o to moc nestaral a v životě se mi nepovedlo něco odprásknout

Zas tak moc to nepřeháněj. Dodržuj základní obecná pravidla pro práci se součástkami, citlivými na statickou elektřinu a nemůžeš mít problém.
Mezi námi, v životě jsem se o to moc nestaral a v životě se mi nepovedlo něco odprásknout

Re: Statická elektřina Vyřešeno
Ok, snad nic neodpálím, jinak si pak aj asi vpálím 
Tak díky za příspěvky

Tak díky za příspěvky