DVD mechanika nenačítava disky Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Laggger164
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

DVD mechanika nenačítava disky

Příspěvekod Laggger164 » 16 zář 2014 20:49

Dobrý deň

V poslednej dobe mám taký zvláštny problém, na mojom notebooku (HP 4520s energy star) mi DVD mechanika nechce načítavať niektoré disky.
Mechanika je DVD-RW, funguje, (načítal som s ňou v pohode filmové dvd aj cd hru) ale napr. disky PC-revue a CHIP nechce načítať. Mám na 100% overené že fungujú, ale mechanika len chvíľu hučí a vrní, a potom sa tvári že tam žiaden disk nieje. Skúšal som tam dať nový ovládač, no nepomohlo to, tiež sa chystám skúsiť čistiace cd ale nemyslím si že by to pomohlo. Napadá niekoho nejaké riešenie? Som vďačný za každý nápad.
Ak máte problém s mojou slovenčinou povedzte mi to.
Když máte problém s mou slovenštinou řekněte mi to.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: DVD mechanika nenačítava disky

Příspěvekod X » 16 zář 2014 20:56

Značka, stáří, vytíženost (používání mechaniky) - bez dat není možno odhadnout příčinu ... mechaniky jsou spotřební zboží, životnost často 2 - 3 roky. Ke konci své životnosti sice budou fungovat, ale nekvalitně. Pokud je mechanika LG, je u ní běžné (šmejd), že některé disky nepřečte, mám stejné zkušenosti.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 zář 2014 21:54

Zkus se na DVD podívat na př. Tota lcommanderem a podívej se, čím se DVD spouští a spusť to tak, zda naběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 16 zář 2014 22:02

Když je mechanika nenačte, pak žádným programem v PC nelze zobrazit jejich obsah, natož je spustit. Ta mechanika je skutečně na odchodu, možná by pomohlo "přižhavit" laser - je tam regulace trimrem - ale to dokáže jen zkušený uživatel a ještě se to nemusí vždy povést (stačí přidat trochu víc, než je třeba a laser se nenávratně odporoučí).
Doporučuji výměnu mechaniky.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 zář 2014 22:09

Mechanika načte. ale nespustí, což se stává u nestandardních medií.Takže mi šlo o to, zda se načte, či ne a zda není právě problém ve spuštění. Což právě mi dříve dělala media z Chipu. Takže takoví blbec nejsem, abych si myslel, že pokud mechanika nečte, načte to jiný program.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 16 zář 2014 22:12

Laggger164 píše:disky PC-revue a CHIP nechce načítať. Mám na 100% overené že fungujú, ale mechanika len chvíľu hučí a vrní, a potom sa tvári že tam žiaden disk nieje.

Bez komentáře.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Laggger164
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Laggger164 » 17 zář 2014 18:12

X píše:Značka, stáří, vytíženost (používání mechaniky) - bez dat není možno odhadnout příčinu ... mechaniky jsou spotřební zboží, životnost často 2 - 3 roky. Ke konci své životnosti sice budou fungovat, ale nekvalitně. Pokud je mechanika LG, je u ní běžné (šmejd), že některé disky nepřečte, mám stejné zkušenosti.

Notebook má 2 roky, mechanika nebola takmer vôbec používaná, jediná záťaž bola keď som na nej vypálil dve DVD a 2 krát urobil light-scribe, inak žiadna väčšia záťaž, mechanika je podľa správcu zariadení asus, doteraz problémy nerobila, ale spomenuté disky nedokázala načítať nikdy, tým chcem povedať že nejde o prípad keď pomaly odchádza, jednoducho ich nenačítava a ja nieviem príčinu. Dokopy neprečítala viac ako 10 rôznych diskov, jednoducho ju používam málo ale keď ju už potrebujem, tak len na drobné, aj keď náročné úkony.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 zář 2014 00:05

Vytíženost se dle výrobců počítá na počet vysunutí traye. Je možné odcházení mechaniky i po 2 letech, dokonce i u kvalitních značek. Mechanika může být citlivá na poškození disků, zamazání od prstů, poškrábání, zejména do kruhu (stopy dat) - jiná mechanika může bez problémů načíst. Také některé ochrany nedokázali určité značky mechanik korektně načíst ...

Raglic
nováček
Stav:

Příspěvekod Raglic » 28 led 2015 18:41

Dobrý den, mám problém se svojí mechanikou u notebooku. Originální dvd mi načte po hodně dlouhé době, vypálené vůbec. Zkusila jsem čistící cd, zkusila jsem Microsoft fix it - po dlouhém chroustání to načetlo i vypálené dvd, ale jen v rámci té opravy. Po ukončení programu a zasunutí dvd se zase nenačetlo. Odstranila jsem případné zbytky Nera. Zkusila jsem mechaniku vyndat, zapnout, zandat, zapnout a také nic. Koupila jsem novou mechaniku a chová se zcela stejně jako ta stará. Prosím poraďte co ještě můžu udělat abych jí rozchodila.

Laggger164
Level 2
Level 2
Stav:

Re: DVD mechanika nenačítava disky  Vyřešeno

Příspěvekod Laggger164 » 09 úno 2016 11:54

Vymenil som mechaniku z podobného spáleného modelu a ide ako má (zatiaľ). Aj tak ďakujem za rady!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows nevidí disky v Raid0 Příloha(y)
    od Simroth » 13 zář 2024 10:27 » v Problémy s hardwarem
    13
    3487
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 20:21
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2291
    od shockwave Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 09:51
  • SATA disky idú všetky na SATA 2 nie na SATA 3