"Mixer" na 3,5mm mikrofony

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kuxik009
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

"Mixer" na 3,5mm mikrofony

Příspěvekod kuxik009 » 13 bře 2016 20:43

Zdravím,
potřebuji do počítače zapojit 8 takovýchto mikrofonů tak, aby se každý z nich zobrazoval jako vlastní vstup, a tak jsem mohl každý nahrávat do své vlastní stopy. A tak mě napadlo řešení, které by podle mě mělo fungovat - ale pro jistotu se tu zeptám.
Bude to fungovat tak, jak jsem to popsal, když každý z mikrofonů zapojím do tohoto (vstupu na mikrofon, samozřejmě), potom všechny USB do hubu a ten následně do PC?
ještě jednou, myslím si, že to fungovat bude, ale chci se ujistit.

Děkuji moc :-)
Moje portfolio
Český jazyk je freeware, ale nikoliv open source!!!

Sestava:
► Zobrazit spoiler

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: "Mixer" na 3,5mm mikrofony

Příspěvekod karlos » 14 bře 2016 07:24

Možná to bude fungovat, ale dopředu si troufám tvrdit, že výsledek bude tristní. Co chceš nahrávat? Ty mikrofonní kapsle budou zvukový děs. Už jenom cena samotného přívodního kabelu přesahuje cenu, za kterou to nabízejí. A ta USB "zvukovka" bude další šunt za bezvadnou cenu... Myslím, že se dočkáš jen zklamání a rozčarování z vyhozených peněz. Při "nabírání" zvuku, platí víc, než kde jinde: "za málo peněz, málo muziky...". Nikdy to nefungovalo opačně, nefunguje opačně a nikdy to tak nebude fungovat. Na laciné=nekvalitní části audio řetězce se nedá pořídit kvalitní zvuk.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

kuxik009
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kuxik009 » 14 bře 2016 16:41

Díky za odpověď.
Samozřejmě vím, že to bude mít kvalitu děsnou, ale s tím jsem smířen. Mám to jen na nahrávání bicí soupravy doma, a nahrávky nebudu nikde vystavovat, takže to nevadí. Aktuálně nahrávám s jedním mikrofonem za 3000, kterej zní ale dost strašně, tak si říkám, že i nekvalitní mikrofony budou znít lépe, když se nastaví na každý buben, tj. bude horší kvalita zvuku, zato ale vyváženější obraz soupravy.
Jeden mikrofon už mám doma, a kvalita mě příjemně překvapila - když jsem ho dal k rádiu, nahraná píseň měla v podstatě stejný zvuk jako originál. Jediné, v čem je tristní, je hlasitostní rozsah - při vyšší hlasitosti píská a nejde nic slyšet, ale s tím se popasuji.
A jak už jsem řekl, nahrávky nebudu vystavovat, takže mi přijde zbytečné dávat několik tisíc za kvalitní mikrofony.
Jediný můj cíl je zapojit (co nejlevněji) 8 mikrofonů do PC tak, aby měl každý vlastní stopu, čehož snad docílím pomocí výše uvedeného.
Moje portfolio

Sestava:
► Zobrazit spoiler

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 14 bře 2016 17:10

karlos: Kdepak. Je to marný, je to marný, je to ...marný.
když jsem ho dal k rádiu, nahraná píseň měla v podstatě stejný zvuk jako originál.
Co k tomu dodat?!

kuxik009: A nejsem si vůbec jistý, jestli jde nastavit v Zařízení pro záznam více než jeden zdroj jako výchozí. To, že do osmi USB zvukových karet přípojíš osm mikrofonů a pak to "smícháš" na USB hubu ještě neznamená, že nahraješ mix těch osmi mikrofonů. Pokud se z toho systém nezblázní, uvidíš v Zařízení pro záznam těch osm zvukových karet a budeš muset vybrat jednu z nich jako Výchozí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

kuxik009
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kuxik009 » 14 bře 2016 21:00

To rádio jsem dal jen jako příklad :D
Hele, vím, že to nebude vůbec kvalitní, ale opravdu do toho nechci skoro vůbec investovat. Proto se tady neptám na kvalitu, ale jestli to bude fungovat.
Pokud budu mít v Zařízeních pro záznam 8 zvukovek, mělo by to být v pohodě, protože jsem k jednomu pedálu dostal zdarma Cubase, ve kterém jde do každé stopy nastavit jiný vstup.
Moje portfolio

Sestava:
► Zobrazit spoiler

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 14 bře 2016 21:02

Fungovat to asi bude, ale asi bych tím neztrácel čas když víš že bude výsledek na houby.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 14 bře 2016 21:13

Pokud to myslíš vážně pak radši něco takového: http://www.music-city.cz/focusrite-saff ... -5445.html a k tomu celou sadu mikrofonů pro bicí.
Nebo koupit malý mix + sadu mikrofonů pro bicí, míchat si to na mixu a zvuk nahrávat do PC.

kuxik009
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kuxik009 » 14 bře 2016 21:22

ITCrowd: Tohle je sice strašně hezké vybavení, ale převyšuje můj rozpočet asi 100x :D Jak jsem už řekl, zatím chci ty nahrávky pouze pro sebe na domácí účely, a na kvalitě mi moc nesejde. Možná někdy v budoucnu něco podobného pořídím, ale přijde mi zbytečné dávat za něco, co použiju dvakrát do roka 13k.
Moje portfolio

Sestava:
► Zobrazit spoiler

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 bře 2016 07:14

No, na škopky bych viděl jiné řešení. Koupit těch osm kapslí, redukce z 3.5 jack na 6.3 jack a pak se porozhlédnout po bazarech a sehnat si Alesis D4 (mám doma, ale neprodám). Pak budeš mít zvuk, jak fík. Rozhodně lepší, než tvým plánovaným záznamem. Navíc si budeš moci nahrát skladbu v MIDI a v sequenceru upravit, že ani profíci, tak rovně nehrajou. ;-) Do budoucna budeš mít jednou provždy vyřešený záznam a na prvních kšeftech, které určitě nebude zvučit vybavený zvukař, i náběr zvuku z ne zrovna dobře znějících škopků. Ano, pár korun to bude stát, ale opravdu nejde dělat za málo peněz, hodně muziky...

Jen pro info (neposílá do Čech): http://www.ebay.com/itm/Alesis-D4-Drum- ... 1964029235

PS: jen za poslední rok jsem "dal" muzice skoro 100.000 za nějaká světla, mixák, bedny a pár mikrofonů, když jedu na kšeft mám v Oktávce aparát za několikanásobek její ceny... ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Vše ostatní (hw)”