Přehřívání po změně procesoru Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6939
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod xbs » 12 zář 2018 18:45

si myslim, že bylo lepší nechat tam E8400 než tohle těžkopádný čtyřjádro :?

e8400vsq6600.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33879
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod petr22 » 12 zář 2018 19:01

Jenze ja vidim :-)

Tazatel totiz neni jediny, kdo zkousel upgradovat kancelarske PC pomoci Core Quadro.

V te bedne je takove vedro, ze by se na ni daly smazit vejce.

Ten chladic co tam je to nema sanci uchladit - a jak je videt, procesor jde po par minutach
dolu s frekvenci, protoze se prehriva.

Presne stejne to dopadlo tenkrat u nas.

Opakuji - to chlazeni nezvlada 100% zatez ani u toho Core Duo, natoz Core Quadro ktere
tam vubec byt nema, protoze ma moc velke TDP.

A jelikoz LOLko je hra ktera vyuziva 2 jadra, tak na tom logicky s tim ctyrjadrem bude hur,
nez s dvoujadrem jehoz kazde jadro je vykonnejsi.

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 19:10

Tak to vysvětli, kde je těch 100°C. Ten screen je prý při tom hraní, takže leda by HWMonitor četl špatně Super I/O čip.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 19:18

Ještě mám doma e8500, úplně nový, ten jsem tam nedával, takze prostě tam dát e8400 a e8500 a q6600 někomu udat? Paměti mohu nechat 6gb? To by ničemu vadit nemělo.. Vážně neni možnost pořízení chlazení na ten procesor, které by to zvládlo? Popřípadě ještě 1-2 vetráčky do case? Je to pouze dotaz, dám na vás odborníky, jsem zámečník, tak bych si s úpravou case a dokoupením větráku a chlazení a upravením elektrických proudů aby bylo kam vše zapojit poradil :)

Pokud to je zbytečné, dám zpátky e8400 a tam ty procesory za pár stovek udam a je to :)

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6939
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod xbs » 12 zář 2018 19:25

na E8400 mám deset let tenhle, běžně 32°C (v průměrný, ale větraný skříni), ale pochybuju že se ti tam vejde, navíc nejni vůbec levnej :D jinak bych si spíš nechal E8500...

https://www.czc.cz/thermaltake-cl-p0370 ... 08/produkt

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2244
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod dvorakj » 12 zář 2018 19:31

vzdyt na LGA775 je chladicu v pysk.
je otazka, zda to tam vleze, bude to nutne zmerit.
kdyztak se kupi nova bedna a poradny chladic.




toto urcite nejsou idealni chladice, ale lepsi nez to, co je tam ted.

https://www.alza.cz/arctic-freezer-11-lp-d347105.htm
https://www.alza.cz/arctic-alpine-11-plus-d347111.htm

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6939
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod xbs » 12 zář 2018 19:41

mě spíš překvapuje, že ten chladič cosem postnul se těch deset let furt vyrábí :D

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 19:47

Asi na tom neco bude :D

Dodatečně přidáno po 2 minutách 24 vteřinách:
Bude fungovat na větráky tato redukce?

https://m.alza.cz/kabel-napajeci-redukc ... gLBhPD_BwE

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 19:52

Já bych řešil chlazení, až bude nějakej důkaz, že se něco přehřívá. Odzkouší se to jednoduše buď zvýšením otáček chladiče pokud už není na 100% teď nebo třeba snížením násobiče CPU.

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2244
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod dvorakj » 12 zář 2018 19:52

neni tam zadny volny pin na vetrak?
jinak ano, jen se to nebude samo regulovat.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 19:57

Půjde nastavit alespoň softwarově? Pokud ano, stačí to a auto mod nepotřebuju.
Myslím že je, ale pouze jeden a 3pin, 4piny tam nejsou. Proto to postuju

Dodatečně přidáno po 1 minutě 16 vteřinách:
Já pořídím do pátka chladič co zvládá do 130w tdp a s chladičem odzkousim a dám vědět.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6939
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod xbs » 12 zář 2018 20:00

tak ho dáš do třípinu no, bude se regulovat napětím, né pulzně nebo jaxe tomu nadává :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr Procesoru / Pojmy frekvence procesoru a max. frekvence procesoru : Co je lepší pro hry ?
    od Dotaz » 19 říj 2018 13:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    600
    od xbs
    19 říj 2018 20:58
  • Modrá obrazovka při změně rozlišení
    od Youaresand » 17 lis 2018 13:48 » v Problémy s hardwarem
    3
    147
    od Youaresand
    před 11 minutami
  • Excel - spuštění požadovaného makra při změně hodnoty buněk
    od Dominik556 » 29 led 2018 10:30 » v Kancelářské balíky
    3
    672
    od elninoslov
    29 led 2018 23:47
  • Prestalo mi to fungovat pri zmene exelu na verzi 2016
    od Snekment » 15 čer 2018 15:44 » v Kancelářské balíky
    1
    657
    od elninoslov
    16 čer 2018 12:58
  • Při změně jazyka Win (z čj -> en) špatně word opravuje text
    od Willy411 » 16 led 2018 10:26 » v Kancelářské balíky
    1
    313
    od atari
    16 led 2018 11:06

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host