Přehřívání po změně procesoru Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 20:02

A mám do té skříně dokoupit ještě alespoň nějaký větrák nebo čisté jen chladič k procesoru?



Reklama
Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 20:07

A přehřívá se ti CPU nebo ne?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6939
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod xbs » 12 zář 2018 20:18

tam asi žádnej do tej bedny dle fotky nedáš ne?

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 12 zář 2018 20:20

Dám, to není přímo moje bedna, já to mám jinak a jde dát pryč celý velký pasiv a zůstal by tam 120x120 větrák a dal bych tam nový chladič a ještě nějaky větrák na odvod vzduchu.

Jo podle mě přehřívá, já myslím že on nepustí víc než na 70°C, nevím jestli je to mozne ale připadá mi jako by byl nastavený na max 71°C,potom snižuje frekvenci podle teploty. Na intel webu jsem se dočetl že doporučená max T je 71°C

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 12 zář 2018 20:55

Ty dáš screen se 75°C a říkáš, že tě nepustí přes 70°C. To je nesmysl, protože omezení výkonu reaguje okamžitě a nečeká na přestřelení o 5°C. Jediná možnost je, že ten soft, který jsi použil neumí správně číst teplotu a 75°C = skutečných 100°C.
Dám ti screen, kde se to sekne na 100°C přesně, tak jak to má správně vypadat.
http://i.imgur.com/kyBOISJl.jpg
Další screen, kde je napsáno Tj. max 100°C a má tam maximální teplotu 84°C.
http://i60.tinypic.com/vomww8.jpg

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 13 zář 2018 01:44

Zítra dostanu novy chladič od kolegy ze směny, da mi ho za hubičku, vyzkouším a dam vám vedet, zkusím ho v patek po noční ráno v 8, jsem docela zvedavy, někteří si ho na internetu chvali i u i7ček.

https://m.alza.cz/cooler-master-hyper-2 ... 635259.htm

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 13 zář 2018 08:32

Nezapomeň na pastu mezi chladič a CPU.
Před výměnou udělej screen programem: https://www.hwinfo.com/
Pak po výměně screen zopakuješ při stejných podmínkách a porovnáš dosažené teploty.
Zapneš program a necháš na pozadí při puštěné hře a za nějakou delší dobu uděláš print screen senzorů HWiNFO a dáš ho sem do přílohy. Vypadá to takhle:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8945
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod zeus » 13 zář 2018 08:59

helpmeboys píše:Zítra dostanu novy chladič od kolegy ze směny

S tim nezavres bednu, ale na vyzkouseni dobry.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 13 zář 2018 16:54

Vyměnil jsem ještě teplovodivou pastu, dal jsem tam bílou místo té pofiderné šedé co prodávají u nás v krámě za 60kč, také pomohla, už to vydrží déle, ale dostane se to po 20min do stejného stavu, takže zítra ráno namontuju chlazení a myslím že by mohlo být vyhráno.

PC nezavírám, mám otevřenou bočnici furt.

Na zkoušku jsem zkusil stáhnout ještě dříve hrané CS:GO a tam je to mnohem mnohem lepší než to bylo dříve u E8400, momentálně jde na plné detaily při nějakých 60-80fps, dřív to bylo jedině na všem very low.

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 13 zář 2018 17:08

Tak na barvě tolik nezáleží, ale na tepelné vodivosti. Ta je třeba u nejznámější MX-4 8.5W/mK. https://www.czc.cz/arctic-cooling-mx-4- ... gISOvD_BwE

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 13 zář 2018 18:00

Jojo, mně dával ten kolega pastu kterou používá ke všemu a říkal že je supr, on je génius co se týče elektroniky a mechaniky, takže mu věřím, navrhuje si vlastní elektroniku, prodává svoje výtvory a návrhy a konstruuje spoustu věcí, zároveň je údržbář u nás jako já v práci, on tam ale chodí jen aby zabil čas mi připadá :D

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 09:42

Tak výsledek je, že při té zátěži kde minule bylo 75°C a víc to nepustilo je teď max 55°C. Už se hra neseká tolik, ale je to tak na stejné úrovni jako starý E8400, možná by E8400 ještě u League of Legends vyhrál. Měl podle mě pravdu Turion, že League of Legends využije pouze 2 jádra a proto na tom Q6600 nejede tak jak bych si představoval. Když zapnu Counter Strike Global Offensive, hra je 5x plynulejší než na E8400 a ještě k tomu místo Low detailů klidně high-veryhigh


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr Procesoru / Pojmy frekvence procesoru a max. frekvence procesoru : Co je lepší pro hry ?
    od Dotaz » 19 říj 2018 13:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    600
    od xbs
    19 říj 2018 20:58
  • Modrá obrazovka při změně rozlišení
    od Youaresand » 17 lis 2018 13:48 » v Problémy s hardwarem
    3
    147
    od Youaresand
    před 23 minutami
  • Excel - spuštění požadovaného makra při změně hodnoty buněk
    od Dominik556 » 29 led 2018 10:30 » v Kancelářské balíky
    3
    672
    od elninoslov
    29 led 2018 23:47
  • Prestalo mi to fungovat pri zmene exelu na verzi 2016
    od Snekment » 15 čer 2018 15:44 » v Kancelářské balíky
    1
    657
    od elninoslov
    16 čer 2018 12:58
  • Při změně jazyka Win (z čj -> en) špatně word opravuje text
    od Willy411 » 16 led 2018 10:26 » v Kancelářské balíky
    1
    313
    od atari
    16 led 2018 11:06

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host