Přehřívání po změně procesoru Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 14 zář 2018 09:55

Zkusil to ozubené kolečko v lolku a vyzkoušet ty 3 zatržítka?



Reklama
helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 12:26

Nevím které myslíš a zda myslíš ingame nebo mimo hru (mimo hru nejde ani nastavit grafickou stránku hry, takže tuším ingame)
a jaké přesně myslíš, myslíš vertikalni synchronizaci apod?

Jinak ted jsem ještě zjistil, že grafická karta mi ve hře jede na poloviční frekvenci, ať už clock speed nebo memory speed, má jet na 810mhz a jede na 405mhz a paměť 800mhz místo 1600mhz. (Píše mi to AIDA64) buďto chyba v AIDA64 nebo tomu tak je, možná by to nasvědčovalo tomu fps dropu a myslím že se AIDA neplete, protože od jednoho rebootu co jsem teď udělal i to csgo má 40fps I na nejmenší. Grafika jede prostě na půlku než umí a má cca 30°C

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 14 zář 2018 13:23

Myslel jsem hned po spuštění hry vpravo ozubené kolečko klik a hned se ukážou ty zaškrtávátka.
Pak jsem někde vygůglil vypnout klienta až ve hře. Žádný hrabání do grafiky atd jsem nemyslel.
Udělej screen tím programem HWiNFO co jsem ti dával příklad jak to vypadá. Nech na pozadí a po hraní uděláš screen a dáš ho sem do přílohy.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 13:32

Jenže teď je to jaksi netestovatelné, grafická karta jede na desktop výkon (na půlku než umí) a je to podle mě tim že jsem něco přecházel v nastavení napájení, něco jsem matně přečetl na netu že to bývá u win10 tím... Nevím, mrdne mi z toho PC už za chvíli, když konečně uchladim krásně vše co potřebuju tak zase nastavím omylem nějakou kravinu a netaha GK

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 14 zář 2018 13:47

Já mám linux, tak nevím co tam máš za volby napájení. Rychle jsem vygůglil, že bys měl mít asi režim rovnováhy, jelikož na maximální výkon by nefungovaly úsporné stavy při nevytížení.
Stiskněte klávesovou zkratku [Win]+[R] a do textového pole »Otevřít:« napište nebo pomocí klávesových zkratek [Ctrl]+[C] a [Ctrl]+[V] vložte příkaz »control.exe powercfg.cpl,,3«. Pro potvrzení stiskněte klávesu [Enter] nebo klikněte na tlačítko »OK«.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 13:52

Dekuju, zkusím a ozvu se, teď tu chvíli nebudu, přijdu kolem 17:00, zkus pak prosím kouknout az kolem 17 napíšu.

Mám tam teď max performance, tzn. je mozny že se to srovná tím co píšeš, jenže jsem odešel z domu

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 14 zář 2018 13:58

Na maximální výkon by nebyl důvod omezovat takty grafiky, ale člověk nikdy neví co windows vymyslí:).

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 14:05

Než jsem sem napsal tak se mi v tom nastavení napájení povedlo dokonce gpu vyřadit, že jela na 0,1%, nerozumím moc tomu jak to ve Woknech funguje, je to nějaký pomatený.. Udělám to HWiNFO a to nastavení ve spoustění a ty zaškrtavatka až dorazím domů a uvidíme, zatim moc děkuji

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 14 zář 2018 14:10

To se asi ještě nikomu nepovedlo vyřadit grafiku. Máš první místo.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 17:06

Koukej na to, o polovinu obojí dole :( Chci tam normálně mít aspoň těch 810Mhz, 1600Mhz.. V lepším případě aby tam bylo mnou nastavených 890Mhz jako dřív.. I při zátěži to zůstane takhle, teplota nepřevýší 40°C protože ta grafika vůbec netáhne.. Jdu znova PC zatížit a udělat pro tebe to HWiNFO

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2035
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod Turion » 14 zář 2018 17:18

Koukám jak sova a nic nevidím:). Počkáme si na screen.

helpmeboys
Level 3
Level 3
Příspěvky: 624
Registrován: červenec 12
Pohlaví: Muž

Re: Přehřívání po změně procesoru

Příspěvekod helpmeboys » 14 zář 2018 17:45

Untitled.png


Dodatečně přidáno po 1 minutě 16 vteřinách:
Tahá to jen procesor, ta GPU nejede víc jak na půlku.. Jinak by měla aspoň 65°C, v HWMonitor je furt clock max 405Mhz a 800Mhz, furt polovina těch frekvencí které má mít

Dodatečně přidáno po 3 minutách 59 vteřinách:
https://uloz.to/!gzGW9AIR2rZU/xxx-log

Odkaz na nějaký log vytvořený v HWiNFO, ty sensory mi nějak nejde nascreenovat jako tobě aby to bylo rozeskládané, zaberu jen jeden kousek.. a nejde mi je přesunovat v té tabulce

Dodatečně přidáno po 6 minutách 32 vteřinách:
Untitled.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr Procesoru / Pojmy frekvence procesoru a max. frekvence procesoru : Co je lepší pro hry ?
    od Dotaz » 19 říj 2018 13:26 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    600
    od xbs
    19 říj 2018 20:58
  • Modrá obrazovka při změně rozlišení
    od Youaresand » 17 lis 2018 13:48 » v Problémy s hardwarem
    3
    147
    od Youaresand
    před 35 minutami
  • Excel - spuštění požadovaného makra při změně hodnoty buněk
    od Dominik556 » 29 led 2018 10:30 » v Kancelářské balíky
    3
    672
    od elninoslov
    29 led 2018 23:47
  • Prestalo mi to fungovat pri zmene exelu na verzi 2016
    od Snekment » 15 čer 2018 15:44 » v Kancelářské balíky
    1
    657
    od elninoslov
    16 čer 2018 12:58
  • Při změně jazyka Win (z čj -> en) špatně word opravuje text
    od Willy411 » 16 led 2018 10:26 » v Kancelářské balíky
    1
    313
    od atari
    16 led 2018 11:06

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti