Propojení PC s TV kabelem HDMI

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dajk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod dajk » 14 kvě 2019 17:47

Zdravim Vás, :-(
mám dotaz ohledně propojení PC s Tv Samsung ( rok stará ), potřebuju mít kabel schovaný za lištama, takže cesta od PC do Tv je 9m, zakoupil sem 10m hdmi, pozlacený, PremiumCord HDMI 1.4, byl asi tak nejlevnější destimetrový ( 299.- ), tak proto.
Jenže, když to propojim, duplikuju, nebo rozšiřuji a nebo nastavuji obraz na druhý monitor, tak mi ho TV nenajde, jen problikne ( na pc mi na moment naběhne vyšší rozlišení jaké má televize, ale hned to zase zmizí, pač ztratí signál ). Když takto propojim stareho notase, obraz se mi ukáže ale pruhovaný a to samé když to propojim se starší menší tv...Mám i 4m kabel a tam problém není žádný, normálně mi TV funguje jako druhý monitor.
Je tedy možné, že je kabel vadný, nebo je 10metrů už dlouhá délka a PC nebo Tv to nedává?
Jedinou možností je zakoupit si kvalitnější kabel a i když ten nepujde, vratit a smířit se stím že prostě 10m je pasé?
Grafiku mám GeForce GTX 760, žádná hitparáda, ale na tohle by měla stačit...
Za každou radu díky ;)



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39988
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2019 17:55

10m kabel, ale aktivni s vestavenym zesilovacem, ten bude fungovat spravne.

Pasivni 10 a vice metru funguje jen s nekterymi zarizenimi.

dajk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod dajk » 14 kvě 2019 18:28

petr22 píše:10m kabel, ale aktivni s vestavenym zesilovacem, ten bude fungovat spravne.

Pasivni 10 a vice metru funguje jen s nekterymi zarizenimi.


Díky :-)
takže kabel minimálně za 1000.- .....

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39988
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2019 19:07

15m aktivni kabely jsem kupoval za 900 Kc, 10m by mohly byt levnensi.

Pozor na orientaci - na kabelu je napsano, ktery konec do zarizeni a ktery
do zobrazovace, ten zesilovac signalu je jednosmerny.

dajk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod dajk » 14 kvě 2019 19:21

Jasný, našel sem v jednom obchodě za 949.-, kde je to popsané...mimochodem tam píší, že při zapojování musí být vše vypnuté, tzn. že musím pokaždé před zapnutim pc vypojit kabel???

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8078
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod mmmartin » 14 kvě 2019 19:56

Jinak: kabel připojovat k vypnutým zařízením. Jakmile máš kabel připojený, můžeš zapínat dle libosti.

dajk
Level 1
Level 1
Příspěvky: 52
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod dajk » 14 kvě 2019 20:39

mmmartin píše:Jinak: kabel připojovat k vypnutým zařízením. Jakmile máš kabel připojený, můžeš zapínat dle libosti.

Evidentně se potvrdilo, že sem vážně ale úplná lama :shock: Jasně, díky ;)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39988
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2019 21:13

Jeste jsem nevidel, ze by kvuli zapojovani HDMI nebo DP kabelu nekdo vypinal pocitac.

Bezne to zapojujeme a odpojujeme za chodu PC.

jokabuki
Level 2
Level 2
Příspěvky: 176
Registrován: srpen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod jokabuki » 15 kvě 2019 07:29

Těch 10 m je vážně dost. Mám takhle 5 m a je to bez problémů.
Zkus tenhle: https://www.czc.cz/premiumcord-hdmi-hig ... 68/produkt

tomasjerry
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: květen 19
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod tomasjerry » 17 kvě 2019 09:09

petr22 píše:Jeste jsem nevidel, ze by kvuli zapojovani HDMI nebo DP kabelu nekdo vypinal pocitac.

Bezne to zapojujeme a odpojujeme za chodu PC.

Ak ked to ma zosilovac?
Tak to mas potom stastie ako svina. Na VGA Nvidia 210 (ja viem debilna karta) skusane 3x a 3x na karte odysiel HDMI port.
To je tak ked sekretarka pripaja kabelaz v praci :(

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39988
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení PC s TV kabelem HDMI

Příspěvekod petr22 » 17 kvě 2019 09:16

HDMI rozhrani je primo urcene k tomu, aby bylo mozne odpojit i pripojit kabel za provozu,
podporuje hot plug (viz specifikace HDMI).

Kdyz prepojujes kabely treba take vic jak 10x za hodinu, tak nemuzes po nikom chtit,
aby vypinal pocitac.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV a routeru kabelem
    od martyy » 11 črc 2019 19:04 » v Sítě - hardware
    2
    522
    od martyy
    11 črc 2019 19:48
  • Propojení TV s PC přes HDMI
    od akranius » 06 kvě 2019 19:38 » v Problémy s hardwarem
    0
    539
    od akranius
    06 kvě 2019 19:38
  • HDMI
    od Bwencik11 » 20 lis 2019 15:03 » v Vše ostatní (hw)
    3
    216
    od petr22
    20 lis 2019 18:10
  • HDMI rozbočovač
    od LumpyOne » 22 kvě 2019 20:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    281
    od LumpyOne
    22 kvě 2019 20:32
  • HDMI kabel
    od desperado007 » 22 bře 2019 19:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    19
    1182
    od desperado007
    31 bře 2019 09:22

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Prd0Ch a 4 hosti