Dva monitory a jedna TV, připojení Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
CrasherKill
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2030
Registrován: prosinec 07
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Muž

Dva monitory a jedna TV, připojení

Příspěvekod CrasherKill » 20 říj 2019 07:24

Zdravím,
zatím používám na svém pc dva monitory v režimu rozšíření.
Můj plán je že k pc připojím ještě televizi, která je za zdí. Představoval jsem si, že budu normálně používat dva monitory (a TV nějak zakážu) a když se rozhodnu že si budu chtít pustit třeba film na tv, tak se přepnu do režimu klonování pustím film na pc a půjdu se dívat na TV.
Dokáže mi někdo říct jak se to zapojení bude chovat? Budu mít nějakou možnost si vybrat které zařízení budu chtít zrovna používat? Nebo jde nějak zakázat výstup na grafické kartě a povolit ho jen někdy? Hledal jsem ale moc jsem toho nenašel.

Grafika https://www.tsbohemia.cz/msi-nvidia-n76 ... 84014.html
Zatím dva monitory připojené pomocí DVI

Díky


AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

Reklama
Pedrossos
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 302
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Dva monitory a jedna TV, připojení

Příspěvekod Pedrossos » 20 říj 2019 09:26

Zdravím já to dělal pomocí wifi notasu na TV.můžeš to udělat i tak, že povolíš v systému přes kabel jak budeš chtít.
když bych to chtěl mít jak ty tvrdíš, tak bych to napojil přes kabel, když bych se chtěl dívat na TV, povolil bych to v nastavení zobrazení nebo bych zkusil jinou alternativu. jinak když bych to chtěl podle sebe, tak přes wifi ta mi sedí víc

Dodatečně přidáno po 1 minutě 47 vteřinách:
mě osobně vyhovovalo přes wifi, ale každému sedí něco jiného

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39538
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dva monitory a jedna TV, připojení  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 20 říj 2019 09:49

"Dokáže mi někdo říct jak se to zapojení bude chovat?"

Podle me ti to povoli jen 2 zobrazovaci zarizeni soucasne.

Ja mam pripojene monitory do Nvidie a projektor s TV do integrovane grafiky, coz vyzaduje
grafickou kartu v procesoru na obejiti limitu poctu zobrazovacich zarizeni.

Uživatelský avatar
CrasherKill
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2030
Registrován: prosinec 07
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Muž

Re: Dva monitory a jedna TV, připojení

Příspěvekod CrasherKill » 21 říj 2019 11:31

Nepotřebuji aby mi fungovaly všechny 3 obrazovky zároveň. Stačí mi, když si někde v systému budu moct nastavit které dvě mají běžet.
Např.
V pc bude zapojené kabelem 2x DVI (dva monitory) a 1x HDMI (televize).
V systému budu mít "aktivované" jen 2x DVI (poběží dva monitory) a deaktivované to HDMI (televize nepoběží).
Pak se rozhodnu že deaktivuji jedno DVI a zaktivuji HDMI (poběží mi jenden monitor a televize)

Moje otázka teda je, zda se dá někdy v systému, nebo v ovladačích nastavit které výstupy budou aktivní?
Něco jako mám teď když dám win+P tak mám nabídku kde vybírám mezi obrazovkami a rozšířením, klonováním atd.
Když budu mít připojené 3 zařízení budu si moct v této nabídce vybírat mezi třemi?

Nechci vytahovat pokaždé kabel z pc, takže potřebuji softwarové řešení jak vypínat jednotlivé výstupy z grafické karty...
(jestli to jde :idea: )
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39538
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Dva monitory a jedna TV, připojení

Příspěvekod petr22 » 21 říj 2019 12:03

U HDMI se obavam ze pomuze jen vytahnout kabel, jinak ho to porad uvidi.

To prave resi ta integrovana grafika v procesoru (nebo druha grafika), ze mas 2x 2 zarizeni na kazde karte
a muzes mit zaple vse soucasne, pak si to jen zapinas podle potreby.

Vazne chces vypinat jeden monitor aby sis mohl zapnout TV ? I USB grafika by mohla splnit ucel.

Doom351
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Dva monitory a jedna TV, připojení

Příspěvekod Doom351 » 21 říj 2019 13:21

Než USB grafika by k té TV už lépe vyšla malina s KODI.

Nestačilo by připojit tu TV jako třetí monitor? (další rozšíření) TV neodpojovat ani nezakazovat port. Místo toho mít TV jen vypnutou. Pokud by jsi chtěl na něco koukat, stačilo by zapnout TV a plochu ovládat pomocí telefonu a např. PC Remote (který poběží na PC). Budeš tím moc ovládat tuhle "třetí plochu" rovnou z gauče pomocí telefonu.
Fanda do :
Routerů = Mikrotik, Juniper
Spojů (bezdrát má smysl) = Siklu Eterhaul, Racom RAy, Ceragon
L2 = Cisco, Juniper, HP
Systém = Widle (bez nich bych neměl na chleba) :geek:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dva monitory a jedna TV, připojení
    od CrasherKill » 24 říj 2019 20:28 » v Vše ostatní (hw)
    1
    572
    od petr22
    24 říj 2019 20:45
  • Jedná se o podvod? (Prodej notebooku)
    od Heschpitz » 22 črc 2019 14:13 » v Komunikace na internetu
    25
    2501
    od mmmartin
    23 črc 2019 09:58
  • Špatné FPS - jedná se o problém s HW?
    od Dzusicek » 21 zář 2019 10:40 » v Problémy s hardwarem
    12
    541
    od Dzusicek
    21 zář 2019 21:22
  • 3 Monitory
    od Chaozzy » 16 dub 2019 11:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    408
    od xbs
    16 dub 2019 13:56
  • Dva monitory
    od hufi2301 » 20 dub 2019 10:28 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    550
    od zeus
    20 dub 2019 13:52

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti