Přenos zvuku PC -> monitor

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 899
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod Coxx-cz » 07 bře 2020 16:32

Ahoj! Mám doma následující situaci:

Dokovací stanice s VGA, DVI-D a DisplayPortem
Monitor s 2x HDMI a VGA

Monitor má v sobě zabudované reproduktory. Jak jej donutit aby přehrával zvuk bez propojení audio kabelem? Myslel jsem že kabel HDMI -> DP to hravě zvládne když obě rozhraní podporují přenos zvuku, bohužel tomu tak však není. Reproduktory sice PC rozezná, vše se zdá být správně nainstalováno, ale zvuk stejně nefunguje.

Poradíte co s tím?

Díky!


DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8214
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod mmmartin » 07 bře 2020 18:06

Coxx-cz píše:vše se zdá být správně nainstalováno, ale zvuk stejně nefunguje.

To znamená, že v nastavení zvuku - Výstup je nastavená jako výchozí zařízení grafická karta - např. takhle.
pc.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 899
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod Coxx-cz » 07 bře 2020 18:15

Já mám v nastavení výstupu dvě položky:
1. - Reproduktory/sluchátka (IDT High Definition Audio CODEC)
2. - Digital Display Audio (AMD High Definition Audio Device)

Jednička jsou vestavěné repro v notebooku které normálně fungují, dvojka je (předpokládám) monitor. Když to na něj ale přepnu tak zvuk nefunguje. Co tedy s tím?
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8214
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod mmmartin » 07 bře 2020 18:40

A když kabel monitoru odpojíš, tak ta druhá položka zmizí?

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 899
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod Coxx-cz » 07 bře 2020 19:00

Ano, zmizí.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8214
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod mmmartin » 07 bře 2020 19:25

Zatím jediné, co mě napadá, je nastavení hlasitosti v menu monitoru.

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 899
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod Coxx-cz » 07 bře 2020 19:33

Tam je nastavena na maximum.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8214
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Přenos zvuku PC -> monitor

Příspěvekod mmmartin » 09 bře 2020 11:58

Ohledně nastavení úrovní zvuku bude zřejmě taky vše v pořádku, ale pro jistotu:
pc2.jpg


A zkusil bych ještě test. Při testu a i při "odesílání" zvuku z PC by se měla úroveň zobrazovat na šedém sloupku vpravo u vybraného zařízení pro přehrávání.
pc1.jpg


A i tady by mohla být chyba: klik pravým na ikonu reproduktoru vpravo dole > Otevřít směšovač hlasitosti a tady by mělo být zobrazené zařízení (program), které je zdrojem zvuku s nastavenou hlasitostí a zase v rytmu zvuku by se měla měnit výška sloupku pod regulátorem.
pc3.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prenos wifi
    od W4nty » 02 zář 2019 16:02 » v Sítě - hardware
    1
    820
    od zeus
    03 zář 2019 11:16
  • Prenos fotiek
    od Krantz » 12 říj 2019 17:26 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    721
    od Grander
    13 říj 2019 14:17
  • Přenos dat z tabulky do objednávky
    od feraH » 28 dub 2019 14:57 » v Kancelářské balíky
    3
    641
    od karlos64
    28 dub 2019 17:44
  • Přenos kontaktů z windows na android
    od ITCrowd » 16 črc 2019 19:15 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    1423
    od ITCrowd
    12 říj 2019 20:34
  • Mavic pro problem prenos videa
    od Mara » 16 srp 2019 15:04 » v Vše ostatní (hw)
    5
    624
    od petr22
    18 srp 2019 10:59

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host