Sítová tiskárna

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Radovan-kocour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: srpen 14
Bydliště: Vsetín
Pohlaví: Muž

Sítová tiskárna

Příspěvekod Radovan-kocour » 13 čer 2022 02:55

Prosím mám starou tiskárnu HP deskjet 1200C nainstaloval jsem si ji na windows XP. Chtěl jsem ji nainstalovat na windows 10 ale ovladače tam nejsou jsou jenom na windows XP.
Vyřešil jsem to tak že jsem tiskárnu v notebooku pod windows XP nainstaloval jako síťovou, připojil jsem se na ten notebook co je nainstalovaná ta tiskárna na notebook co mám a má windows 10 připojil jsem tu sítovou tiskárnu, nainstalovalo to ten ovladač s toho notebooku co je na ten windows xp, zadal jsem tisk s toho notebooku co má windows 10 normálně to tiskne zkušební stránku windows 10 a i jiné stránky.
Oč se mě jedná já potřebuji tu tiskárnu nainstalovat v tom notebooku co má windows 10 na port usb nebo jiný LPT ale v tom notebooku, abych nemusel mít zaplý ten notebook s tím windows xp, jenže mě to na ty porty vůbec nepustí tam zustane ten port co je na tom notebooku s tím windows XP přitom tam normálně v tom notebook s tím windows 10 ovladač je nainstalovaný. Jak to mám prosím udělat ten port?

port tiskárny.png

port tiskárny.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22353
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod ITCrowd » 13 čer 2022 08:22

nerozumím řeči tvého kmene.
Pokud ti jde o instalaci tiskárny na win10, zkus nějaký obecný PCL driver.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2941
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod atari » 13 čer 2022 09:50

Já jsem to pochopil tak, že chce na tu tiskárnu tisknout z PC WIN10, a přitom mít PC XP vypnuté.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10469
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod zeus » 13 čer 2022 09:55

No vsak, ovladac uz ma, tak jen vytvori rucne novou pres USB. Je jasne, ze to nemuze menit u sdilene tiskarny.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Radovan-kocour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: srpen 14
Bydliště: Vsetín
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod Radovan-kocour » 15 čer 2022 19:54

No děkuji, ano já jsem ji jako nainstaloval přes windows xp na windows 10 přes síť jinak jsem nemohl tam do windows 10 ovladač do toho pc dostat na tu tiskárnu a ted chci s tím ovladačem co tam mám přeneseny přes windows xp tak vytvořit port na tu tiskárnu na pc ve windows 10 ale porty nejdou vytvořit žádné, pouze zas pustit ten notebook ve windows xp a poté můzu na na notebooku ve windows 10 tiskout na tu tiskárnu. Podle mě ta v tom windows 10 ten ovladač je nainstalovaný ale nemůžu vytvořit manuálně žádný port. Jak to prosím vytvořit manuálně přes USB nerozumím?

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9076
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod mmmartin » 15 čer 2022 20:07

Zkus jednotlivá zařízení neoznačovat několikaslovným popisem, ale třeba písmeny nebo čísly. Výrazně to zjednoduší komunikaci.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Radovan-kocour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: srpen 14
Bydliště: Vsetín
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod Radovan-kocour » 15 čer 2022 20:16

No tak jednoduše to asi nejde tak chci tiskárnu co mám nainstalovanou v PC přes sdilenou tiskárnu v jiném pc zprovoznit v tom pc přímo aniž by musel být zapnutý ten původní pc kde je nainstalovaná ta sdílená tiskárna. Já nevím jak to mám napsat

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10469
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod zeus » 15 čer 2022 20:32

Jo a do souveti taky obcas patri krome spojek i carky ci stredniky.
Vse potrebne mas ve Vlastnostech tiskoveho serveru - zalozky Porty a Ovladace. V Ovladacich mas (resp. mel bys mit) ovladac pro ten DJ1200, do Portu se podivej, nez pripojis USB kabel od tiskarny do W10. Potom tam bude navic USBxxx nebo DOT4xxx, ktery pouzijes pri Pridat tiskarnu pomoci rucniho nastaveni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Radovan-kocour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: srpen 14
Bydliště: Vsetín
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod Radovan-kocour » 15 čer 2022 23:16

No tak se omlouvám psal jsem to rychle. Opravdu nemám tam porty žádné a ani nejdou vytvořit :-(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10469
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod zeus » 16 čer 2022 09:29

Staci nepsat tak rychle a trochu vic (a klidne pomalu) cist...
Je jasne, ze to nemuze menit u sdilene tiskarny.

A pic ho - obrazky od 'Deskjet on IBM-T43'
Vse potrebne mas ve Vlastnostech tiskoveho serveru

To tlacitko uz je na poslednim obrazku videt, pouzij ho.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Radovan-kocour
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: srpen 14
Bydliště: Vsetín
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod Radovan-kocour » 16 čer 2022 17:17

Ano tak ty vlastnosti tiskového serveru jsem snad našel, tam ta tiskárna je,ale když ji chci nainstalovat-tak když zadám z disku tak už tam není :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Riviera kid
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1152
Registrován: květen 08
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Sítová tiskárna

Příspěvekod Riviera kid » 17 čer 2022 09:45

Nějak se v tom ztrácím, ale pokud instalujete USB tiskárnu na W10, tak jako první musíte nainstalovat ovladač DOTx64, pak spustit instalaci ovladače univerzelaniho ovladače, počkat na výzvu zapnutí tiskárny a pak by to mělo šlapat. Aspoň tak to dělá, u HP LJ 1200 a to je také kus do muzea :-)
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tiskárna do domácnosti
    od zezr » 26 srp 2021 17:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    22
    1737
    od zezr
    30 pro 2021 16:44
  • Nová tiskárna
    od SequelPepe » 30 zář 2021 17:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    361
    od SequelPepe
    30 zář 2021 18:07
  • Tiskárna netiskne
    od GawneR » 13 říj 2021 10:50 » v Vše ostatní (hw)
    4
    528
    od mmmartin
    13 říj 2021 13:28
  • Nejde tiskárna
    od lucaso84 » 25 čer 2022 10:31 » v Vše ostatní (hw)
    2
    142
    od lucaso84
    25 čer 2022 10:48
  • Tiskárna účtenek a LPT-USB kabel
    od pavelbedi » 22 črc 2021 13:22 » v Problémy s hardwarem
    8
    635
    od pcmaker
    25 črc 2021 12:01

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], petr22 a 1 host