Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
-
- nováček
- Pohlaví:
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
Zdravím, dnes jsem si zakoupil nový notebook (Macbook Air 2024) a mám otázku ohledně baterie, na jejíž odpověď jsem nepřišel ani po googlení. Chtěl bych, aby mi možná co nejdéle její kapacita vydržela, ale nevím, jak k tomu ideálně přistoupit. Ntb budu mít z větší části doma na stole, kde ho můžu mít připojen do zásuvky, občas ho ale potřebuji vzít s sebou i mimo domov. Jde mi tedy především o provoz doma. Nabít ntb do 100 % a nechat ho zapojený do elektrické sítě nebo ho nabít (např. na 80/90 %), nechat klesnout baterii na 20 % a zase dobít a takto to cyklit dokola? Četl jsem, že to funguje tak, že když ntb dosáhne 100 % a je tedy nabitý, tak poté to začne baterii ,,obcházet" a ntb se začne napájet ze sítě. Nevím ale co je na tom všem pravdy, tak by mě zajímal váš názor, jak kondici baterie udržet co nejlepší po co nejdelší dobu. 

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
Notebook se napaji ze site celou dobu, co je pripojen externi zdroj.
Cim mene nabijecich cyklu, tim lepe pro zivotnost akumulatoru.
Apple pouziva chytre nabijeni, tedy se prizpusobi tvemu chovani. Nema smysl omezovat sam sebe
z duvodu hypotetickeho zvyseni zivotnosti akumulatoru. Ve skutecnosti toto nikdo neresi a pocitac
pouziva, jak potrebuje.
Cim mene nabijecich cyklu, tim lepe pro zivotnost akumulatoru.
Apple pouziva chytre nabijeni, tedy se prizpusobi tvemu chovani. Nema smysl omezovat sam sebe
z duvodu hypotetickeho zvyseni zivotnosti akumulatoru. Ve skutecnosti toto nikdo neresi a pocitac
pouziva, jak potrebuje.
-
- nováček
- Pohlaví:
Takže při používání klidně nechat ntb zapojený do zásuvky? A jak v případě nepoužívání? Vytáhnout nabíječku nebo ji tam taky klidně nechat?
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Nastaviť nabíjanie do 80%, NB môžeš ponechať trvale na adaptéri. Nabije sa na 80% (na to občasné využitie to stačí) a napájací blok prestane baterku dobíjať. Dnešné baterky v novom NB už nie je potrebné "vybíjať" - tak ju skôr "zlikviduješ".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2211
-
od p3v4x
05 lis 2024 22:54
-