Notebook nepřehraje video z YouTube ve Full Screenu.*

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Metuzalix
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook nepřehraje video z YouTube ve Full Screenu.*

Příspěvekod Metuzalix » 01 lis 2009 15:25

Zdravím,
chtěl bych se optat zda-li je normální, že můj notebook, parametry zmiňuji dále, nezvládá ve Full Screen Mode souvisle přehrát jakékoliv video z Streamu, YouTube apod. Jedná se o 3/4 roku starý MSI, AMD Sempron(tm) SI-40 2Ghz, RAM 3GB, GK NVIDIA GeForce 9100M G. Mám na něm legální Vista Home Premium SP2 32bit, udržovaný TuneUpUtilities+CCleaner a myslím že i bez virů (Kerio, NOD32,Spybot+kontroly MWAV,MBAM,HijakThis).
Zkoušel jsem přehrávání (Flash Player i Javu mám nejaktuálnější verzi + K-Lite MegaCodecPack) na MSIE8, FF3.5, Opeře10 ..všude stejné.. připojení na net rychlé (2MB/s) a video se trhalo i když jsem nechal načíst komplet vše z netu a teprve spustil. Během přehrávání jsem vypnul vše vyjma systémových služeb a samozřejmě dal nejvyšší výkon.
Myslím, že je to relativně nový a solidní stroj a měl by to zvládnout... viděl jsem na mnoha "šunkách" rozběhnout FullScreen bez problémů tak nevím proč u mě takhle "blázní"..
Předem děkuji za reakci/radu :smile:
Naposledy upravil(a) Myloš dne 01 lis 2009 19:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra) z nic neříkajícího „Problém s Full Screen mode“.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Problém s Full Screen mode

Příspěvekod Pic » 01 lis 2009 15:55

Vide je v různých formátech a kvalitě, takže ani na výkoném PC to díky tomu není ke koukání. Při rozšíření na celou obrazovku musí GK přepočítat rozlišení a to může pěkně zatěžovat méně výkonnou GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Metuzalix
nováček
Stav:

Příspěvekod Metuzalix » 01 lis 2009 16:25

Takže myslíš že se stím nedá nic dělat? Co se týče formátu videa, tak bych měl mít naistalované všechny kodeky apod. alespoň se mi ještě nestalo že by nějaké nedokázal GomPlayer na notebooku přehrát. Já se v HW moc nevyznám, ale soudil jsem, že tam GK je vcelku dobrá.. zřejmě tedy ne.. :-( Zajímavé je, že třeba normálně spuštěné HD 720p video/film přehraje bez problému.. jen z netu takhle "hapruje"... :-(

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 01 lis 2009 19:48

nemyslím si že by to bylo bookem, spíš pokud si dobře vzpomínám tak to tu už někdo řešil (minimálně jednou) dřív, ale bohužel si už nevzpomínám nebo nevím jak to dopadlo
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Metuzalix
nováček
Stav:

Re: Notebook nepřehraje video z YouTube ve Full Screenu.*

Příspěvekod Metuzalix » 01 lis 2009 21:15

Možná je to (ne)přítomností nějakého sowftwaru, ale nevím.. mám ho téměř totožný i na stolním PC kde funguje Full Screen bez problémů, a to je čtyři roky starý stroj (AMD Athlon 1900+ 1,4Ghz , 512RAM, GK ATI Radeon 9550)..
Budu vděčen za každý nápad/tip ..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 lis 2009 22:05

Do Mozilly si stáhni Shockware Flash v. 10.0.32.18 a mělo by to běžet, ovšem ve Firefoxu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Metuzalix
nováček
Stav:

Příspěvekod Metuzalix » 02 lis 2009 15:07

Měl jsem ho už nainstalovaný, ale stáhl jsem si tu novou aktuální verzi a došlo k určitému zlepšení... ovšem k plynulému přehrávání to má stále docela dost daleko :-(

Metuzalix
nováček
Stav:

Příspěvekod Metuzalix » 16 lis 2009 17:34

Jak vidno už se asi nenajdou žádné rady, takže dávám LOCK a zkusím se poptat jinde nebo raděj rovnou koupit lepší GK...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 16 lis 2009 18:24

Neopomeň počítat i přenesovou rychlost IT.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 16 lis 2009 20:19

Kdyz das FullScrn a potom z nej vyskocis klasicky Esc, ...navyskoci na spodni liste bublina s hlasenim o 'prenastaveni a obnove' ? (nevim, jak je to cesky, ale neco o preruseni cinnosti ovladace a jeho obnove / a nebo pri ukonceni FUlllScrn to 'dlouho' trva, nez se deaktivuje a prejdes na okno prehravace v prohlizeci) - coz by se tykalo FullScrn i v pripade prehravace, nejen online prehravani.

MataB
nováček
Stav:

Příspěvekod MataB » 06 led 2010 15:06

Ahoj, mam podobny problem. Pri prehravani videa ve Full Screen (vetsinou avi) se obraz po chvili zacne sekat az uplne zpomali. Toto se deje, jak pri pousteni videi na YT, tak i ve Windows Media Playeru. Drive byla videa prehravana ve Media player Classic a byly nainstalovany kodeky All in One...take to blblo. Proto jsem zformatovala HDD a stahla kodeky pro Vistu: Vista Codec Package - nepomohlo. Kdyz se pri prehravani podivam na vykon, CPU jde ke 100 %. Je to jiz slaba grafarna? Jedna se o notebook Acer Aspire 5520 a grafika je UP to 384MB NVIDIA GeForce 7000M TurboCache. OS: slavna Vista :-( Budu vdecna za kazdou radu, co stim. Diky Zacatecnik Martina

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 06 led 2010 15:15

Založ si prosím vlastní téma, sám jsem pročítal teďka problém , který pokládal zakladatel tohoto topicu a až pak jsem se podíval úplně dolů.
Jaké je to AVI ? Jaké video na Youtube ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tiché herní PC - full HD
    od fenda2 » 09 lis 2024 09:30 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    8775
    od fenda2 Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 08:33
  • HP Omen 27q QHD monitor dostupné jen Full HD
    od b.m » 08 led 2025 02:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    1432
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 23:56
  • youtube na PSVR2 na počítači
    od Arnold91 » 02 čer 2025 13:29 » v Vše ostatní (sw)
    4
    2524
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    02 čer 2025 15:26
  • PC na video edit
    od extrem » 16 zář 2024 12:14 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1101
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 12:27
  • Notebook do 15k
    od sasshrek » 21 říj 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC